Harri Koskinen

Airbus tukee uutta, tiukennettua melustandardia

2 viestiä aiheessa

Lehdistötiedote 15.2.2013

 

Airbus tukee uutta, tiukennettua melustandardia

 

Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAOn ympäristökomitea CAEP on asettanut uudet melurajat liikennelentokoneille. Uudessa standardissa koneiden melutasoa on alennettu seitsemän desibeliä. Standardi viedään arvioitavaksi ja hyväksyttäväksi ICAOn kokoukseen myöhemmin tänä vuonna, ja se tulee voimaan 31.12.2017.

 

”Airbus on viimeisen 40 vuoden aikana panostanut vahvasti melun vähentämiseen tuodakseen markkinoille hiljaisimpia lentokoneita. Uusi standardi on jälleen askel eteenpäin maailman ilmailualan proaktiivisissa hankkeissa ympäristön suojelemiseksi,” Airbusin pääjohtaja Fabrice Brégier sanoo.

 

Airbusin kehitteillä olevat lentokoneet – A320neo ja A350 XWB – noudattavat jo uutta melustandardia

 

Yhtiö jatkaa myös melua vähentävien uusien ratkaisujen kehittämistä. Koneisiin on saatavilla esimerkiksi automaattinen melua vähentävä lähtömenettely (Automatic Noise Abatement Departure Procedure, NADP), joka optimoi työntövoiman ja lentoreitin lentomelun vähentämiseksi asutuilla alueilla.

 

Isossa-Britanniassa melurajoitukset ovat maailman tiukimmat, ja siellä Airbusin A380 sai palkinnon hiljaisuudestaan vuonna 2012 melun vähentämistä edistävältä UK Noise Abatement Society -järjestöltä.

 

A380 kuljettaa 42 prosenttia enemmän matkustajia kuin lähin vastaava lentokone, mutta sen tuottama lentomelu lähdössä on puolet pienempi. Laskeuduttaessa A380:n tuottama melu on 3–4 kertaa pienempi. A350 XWB -konemallin melutaso on jopa 16 desibeliä alle nykyisten vaatimusten.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laskettakoon vaikka näsäviisasteluksi, mutta miten voi olla 3-4 kertaa pienempi?

Jos kädessä on metrin mitta ja joku on 3-4 kertaa lyhyempi niin onko se -2- -3 metriä?

Nuo koneet siis poistaa melusaastetta todella tehokkaasti  ::)  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään