Timo Hyvönen

Kuhmo fly in 2013 19.-21.7.

31 viestiä aiheessa

Kuhmo fly in -tapahtuma järjestetään vanhassa tutussa paikassa EFKH heinäkuussa, 19.-21.7. Ilmoittautuminen on nyt avattu osoitteessa

 

http://www.kuik.fi/fly-in/

 

Ohjelmassa on tänä kesänä yleisen oleskelun lisäksi tekniikka- ja lentoturvallisuusaiheisia luentoja ja tietoiskuja. Lentoretkuilua lähikentille suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Lisätietoa päivittyy www-sivuille. Kuhmo fly in on jälleen myös Ilmailuliiton experimental-kesäpäivä

 

Asiaan liittyvää uutisointia http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,105838.0.html

 

Ilmoittautukaa ajoissa niin saadaan majapaikat varattua kaikille!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on jo kyselyt menossa handlerienkin suuntaan ja vaikka mitä. Järeämpi aseistus on myös suunnitteilla. Jos ei muuta niin mennään Adizille ja otetaan kuvia Kostamuksen kentästä!

 

On selvittelyjä mutta mistään ei tunnu löytyvän rakosta. VFR-lennot toki onnaavat jo etelämpänä aika alhaaltakin kunhan menee Virallisesti kv-kenttien kautta.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kappas,

 

bongasin, että viime vuodelta vielä yksi juttu oli jäänyt luonnos-tilaan. Tässä viimeisiä kuvia viime vuoden sunnuntailta ja huimia pilvilauttoja paluumatkan varrelta - se kerta kun Grobikin kulki melkein kahtasataa huimassa nostossa rintaman etureunassa!

 

http://ilmailu.blogspot.fi/2013/03/kuhmo-fly-in-2012-palkinnot-ja-paluu.html

 

Lisätietoa tämän vuoden tapahtumasta tulossa!

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sotkamossa järjestettiin myös fly in - http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194804475504/artikkeli/harrastajalentajat+tekivat+ilmaiskun+hiukkaan.html

 

Kuhmon kenttä on muuten nyt aurattu ja kiitotie on sula. Kenttä on käyttökuntoinen vielä pakkasten ajan, sitten tulee pakollinen katkos kelirikon ajaksi (kenttä pehmenee kun lumet sulavat). Koulutustoiminta on täydessä vauhdissa (5 oppilasta). Jos mieli halajaa nyt käymään, kannattaa soitella etukäteen Pekalle (www.kuik.fi) kentän sen hetkisestä kunnosta.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Fly iniin on nyt ilmoittautunut 13 lentsikkaa, vielä mahtuu muutama mukaan! Ilmoittauduthan varsinkin jos tarvitset majoitusta niin järkätään sohvannurkkaa.

 

ILOUUTINEN!

 

ELY-keskus on myöntänyt lentokentän kehittämiseen 17 744 euron tuen. Kentälle hankitaan lopultakin sähköliittymä, tasataan koneiden seisontapaikkoja ja rakennetaan vieläkin parempi kuivakäymälä.

 

Satunnaisille matkalentäjille tiedoksi: kentällä on käytettävissä PEUKEOT-niminen katsastettu ja toimiva henkilöauto, jolla voi käydä kylillä hakemassa bensaa tai vaikkapa syömässä. Matkaahan siinä on vain 5 km. Ohjeistus on tulossa www.kuik.fi

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Satunnaisille matkalentäjille tiedoksi: kentällä on käytettävissä PEUKEOT-niminen katsastettu ja toimiva henkilöauto, jolla voi käydä kylillä hakemassa bensaa tai vaikkapa syömässä. Matkaahan siinä on vain 5 km.

t. Timo

Outo merkki ja malli - tyyppikoulutus tarvitaan!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Guhmossa oli keet loppu.

 

Kenttä on vielä osin pehmeä mutta harjun päältä voi jo lentää hyvinkin. Parin viikon sisään koko kiitotie on käyttökunnossa. Kuulin muuten että toukokuun puolivälissä olisi Lieksa-Nurmes-kentän aktivointipäivä, en tiedä sitten tarkemmin

 

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kenttä on täysin käyttökunnossa, sähköt on tilattu ja kentällä on nyt käytössä lentäjille laina-auto erittäin edullisesti. Fly in majoitusjärjestelyjä varten kannattaa ilmoittautua NYT! www.kuik.fi

 

Tänä vuonna yhdistämme voimia Pudasjärven kanssa, mielenkiintoista korpilentoa luvassa! Ohjelma julkaistaan lähiaikoina, siellä mm. asiaa tähtimoottoreista

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä fly in on samalla Kuhmon lentokentän 50-vuotisjuhla. Kenttä valmistui syksyllä 1962 ja oli täydessä käytössä kesällä 1963. Ensimmäinen pyörillä varustettu moottorikone laskeutui Kuhmoon 29.8.1962. Kenttä oli aikanaan "ainoa ilmailukerhon toimesta maassamme aikaansaatu kenttä".

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huom! Uusi vessa on rakennettu ja viimeistellään lauantaina. Se on hyvin sivistynyt.

 

Telttapaikkojen ja mökkien lisäksi on 20+ patjapaikkaa urheilukeskuksella, jossa on myös suihkut/wc:t ym.

 

32 konetta on ilmoittautunut ja paikallehan saa tulla ihan vapautuneesti ilman ilmoittautumisiakin.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Achtung!

 

Mahdollisuus päästä Helsingistä Pudasjärven kautta tai suoraan Antonovilla Kuhmoon ja takaisinkin! Vähintään 10 osallistujaa niin hinta tulee jo järkeväksi!

 

Ilmoittautumiset saman tien mulle tai Ekille

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi,

 

jo reilut kolmekymmentä konetta/tulijaa on ilmoittautunut, ilmoittautumatta saa ilman muuta tulla paikalle! Säätiedotuskin näyttää nyt hieman lohdullisemmalta kuin vielä eilen - tyyntä näyttäisi olevan.

 

Mukana näillä näkymin mm. seuraavia:

 

OH-XRT

OH-PDG

OH-JIK tai OH-OVZ

OH-XRV

OH-XXV

OH-979

OH-740

OH-U228

OH-U618   (Sinus )

OH-PIF

OH-PIF

Liidin A010 Tanarg

OH-U570

OH-U649

OH-U641

OH-XCD

OH-CSX

OH-U251

OH-U183

OH-U516

OH-XMK

OH-CHD

OH-G010

OH-XPW

ohu-418

OH-IJO

OHU-609

OH-U641

OH-U570

OH-XIA

 

...ja tilaa on nyt kentällä vähintäänkin riittävästi, tervetuloa!

 

t. TImo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eilen saapui jo kymmenkunta konetta. Illalla keli oli huima, näkyvyys juuri sellainen kuin sateen jälkeen - näkyi melkein Ruotsiin ja Venäjälle asti.

 

Tällä hetkellä sää on harmaa (n. 1200ft agl), muutama sininen riekale näkyy jo välistä. Ennuste on lupaava, ja varmaan klo 10 mennessä aurinko jo kuivaa säätä.

 

Klo 12 avauspuheiden jälkeen on luvassa monenlaisia esitelmiä, mm. Trafin esitys uusista lupakirjaluokista ja analyysitoiminnasta.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhteensä 49 konetta ja 2000+ katsojaa on tähän mennessä osallistunut, huomenna vielä jäähdytellään - ehtii käymään! Kentälle jäi vielä toistakymmentä konetta yöpymäänkin - aamulla palalle! Erinomaista antia luennoilla, joita päivän mittaan pidettiin viisi - viimeisenä Trafin lyhyt esitys tutkimustyöstä, jota on kesän aikana tehty eri lentonäytöksistä.

 

Vuoden 2013 Experimental-rakentajapalkinto meni Reijo Österbergille, Bingo on hieno. Kunniamaininnan sai Matti Kuosmasen Auster, erinomainen idea.

 

t. Timo

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieno tapahtuma!  Sain  kuulakärkikynän samettikotelossa Kuhmon kaupungilta sekä Kuhmo-aiheisen kirjan - vaikka en osallistunut koko rakennuskilpailuun! Esittelin konetta kiinnostuneelle yleisölle,   varmaan sata kertaa veivasin moottoria ylös ja alas, miten se potkuri oikein pysähtyykään sisäänvetämistä varten? Uskallatko tuolla lentää?  Paljon se liitää? Mikä on moottorin teho? Kuulin myös Alfred Schnittken  hymnin sellolle ja kontrabassolle Kuhmon kirkossa, kävelin ympäri Vuokatin, vaaramaisemissa, nautin kalateltassa pariloitua lohta. Kiitos Kuik!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hahaa!

 

50-vuotiaan Kuhmon lentokentän 50-vuotis fly inissä kävi tasan 50 lentokonetta, kun sunnuntaina vielä OH-CMI pyörähti Kajaanista. Hienot juhlat ja monenmoista tapahtumaa. Lauantain luennot olivat mainioita ja jopa 18 konetta yöpyi Kuhmossa, kiitokset kaikille!

 

Tänään päivä kehittyi nopeasti täystymäksi ja vesisateeksi. Muutama kone lähti matkaan ja huuteli "ihan hyvää täällä on" kunnes illansuussa taivaalla alkoi näkyä valoa. Lähdin matkaan 17.27 ja heti nousun jälkeen tajusin, että sade ja alapilvi olivat vain kentän kohdalla! Kirkas matkakeli alkoi 20 metriä kentän reunasta ja jatkui myötätuulessa Hyvinkäälle - GPS näytti parhaimmillaan yli 220 km/h maanopeutta! 2h24 minuuttia EFKH-EFHV, not bad.

 

Toivottavasti loputkin koneet pääsevät hyvin kotiin lähiaikoina. Tarkempi raportti ja kuvia seuraa lähiaikoina.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Poistuttinkohan Kuhmosta aakkosjärjestyksessä (Österberg)?

Maanantaina 22.7.2013 klo19:06 Bingo viimeisenä vierailevana koneen starttasi kotimatkalle ja laskeutui EFRH:lle klo 21:18

 

Suuri kiitos järjestäjille, oli todella mukava ja mieleenpainuva tapahtuma. Ja kiitoksia onnitteluista, joita sain voitettuani rakentajakilpailun. Kyllä Austerikin oli hieno, 10+ pisteet sille ja sen rakentajalle.

 

Luentoja en kerinnyt seuraamaan, koska Bingon luona kävi koneesta kiinnostuneita, mukavahan se oli kertoa koneesta ja sen rakentamisesta. Ja onhan tuolla Ilmailu.org sivustolla käynyt yli 22000 lukuvierailua (kuinka monta lukijaa?) seuraamassa projektia.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viimevuonna piti antaa hieman negatiivista palautetta koneiden sijoituksesta parkkeerauksen suhteen, joka johtui järjestäjien aliarvioinnista osallistujamäärän suhteen.

Tänä vuonna täytyy antaa järjestelyistä täydet 10 pistettä. Koneille oli tehty hyvät tilat ja kiitotie oli hienossa kunnossa. Myös tunnelma tapahtumassa oli loistava.  :thmbup:

 

Toivottavasti tulevaisuudessa osallistujamäärät ilmailutapahtumissa eivät koe katoa ramppitarkastuksien takia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään