Ismo Nurmi

Hesari Malmia vastaan - lopettakaa tilaaminen

37 viestiä aiheessa

Tämän päivän Hesarin pääkirjoitus myötäilee vahvasti kyseenalaista Malmin lentokentän rakentamispäätöstä ja vuokrasopimuksen irtisanomista. Muutoinkin talouseliittiä ja poliitikkoja kosiskeleva sävy saavutti ainakin tällä suunnalla lakikorkeutensa - tilausta ei uusita.

 

Lukekaapa muuten vaihtelun vuoksi muutamaa suurempaa sanomalehteä silloin kun on tapahtunut jotakin Venäjälle tai ympäristölle epäsuotuisaa. Esimerkiksi löysä paikallislehti Turun Sanomat tai Aamulehti kirjoittavat huomattavasti kriittisemmin Venäjästä (aiheellisesti) ja ympäristöasioista (esimerkkinä Itämeren tila). Taitaa olla Hesari vieläkin Kekkosen linjalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meinas kanssa pudota alaleuka sitä lukiessa. Siinä leimataan ilmailunharrastajat sekä Malmin ammattilaiset suorastaan valehtelijoiksi ja kehutaan maan laatua. "Ei se mitn suata o, silkkaa savee vaan...hyvää rakennusmaata, jota kaupungissa ei ole missään muualla noin paljon" (lainaus ei kenties aivan sanatarkka, ajatus kylläkin). Olisi vastineen paikka jälleen.

 

(Mitä tulee Hesarin Venäjä-politiikkaan, siinä on mielestäni tapahtunut hienoista kehitystä, mutta semmosta stanan hyssyttelyähän se kyllä tapaa edelleen olla.)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin - Hesarin kantahan on tiedetty jo iät ja ajat, kenttä pois ja lisää potentiaalisia tilaajia lehdelle, tai jotain sinnepäin. Sattui vaan käymään niin, että mielipidekyselyissä enemmistö olikin kentän kannalla, ja hitusen muuttivat sävyään... paluu arkeen taas?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hesarin kanta on tosiaan ollut tiedossa, mutta viimeaikoina se tuntui vähän "löystyneet" oikeampaan suuntaan...tämä viimeisin paljasti täysin, mistä on kyse.

 

Uskomatonta, että moinen lehti, valtakunnan "päälehti" kehtaa väittää olevansa puolueeton tai edes uutisoivansa asioista niiden oikeilla nimillä tai totuudenmukaisesti.

 

Huomatkaa sanahelinä, jolla pääkirjoituksessa virheellisesti, täysin tarkoitushakuisesti "vesitetään" meidän argumentteja:

 

1. Kirjoituksessa annetaan olettaa, että asia on nyt päätetty ja selvää pässinlihaa

2. Kentän alkup. käyttötarkoitukseksi HS ilmoittaa "yleisen reittiliikenteen". Täyttä potaskaa

3. Kiikalaa tituleerataan korvaavaksi kentäksi, vaikka sitä on vain ehdotettu (ja todettu, että ei käy)

4. Maapohja ei yhtäkkiä olekaan suota, vaan "savea ja hyvää rakennusmaata" ...maan huono laatu ja saastuneisuus ilmoitetaan puolustajien "lähes ainoana" argumenttina ja virheellisenä sellaisena

5. Yrittäjät haluavat vaan "pitää elantonsa" (Suomen ammattilentäjäkoulutuksesta ei mainita mitään) ja harrastajat "mukavan paikkansa"

6. Museoviraston kanta kikkaillaan "asema"-sanan avulla tarkoittamaan pelkkää terminaalirakennusta, samoin "asema"-sanan tarkoitusta käytetään myös kertomaan, että sehän säilyy, ei se ole mihinkään häviämässä

7. HS tietää kertoa, että valtio tuskin riitauttaa irtisanomista....hmm, mistähän he sen tietävät?

 

Uskomatonta potaskaa!

 

Kannatan lämpimästi kaikille HS:n tilaajille TÄNÄÄN tilauksensa irtisanomista ja nimenomaan syyn ilmoittamista: "Irtisanon tilaukseni HS:n puolueellisen kanna, virheelliset ja tarkoitushakuisen uutisoinnin sekä tosiasioita vääristelevän tavan käsitellä Malmin lentokenttäasiaa, takia." tms.

 

Levittäkää sanaa ja laittakaa kaverinnekin (kaikki, joille Malmin lentoasema on tärkeä) asialle!

Jos jollekin HS on jonkun toisen syyn takia oleellinen ja tärkeä lehti, voihan sen sitten piankin tilata uudelleen, mutta IRTISANOKAA nyt ihmeessä tänään ja lähipäivinä niin paljon tilauksia kuin vaan pystytte ja ilmoittakaa, mitä mieltä olette heidän tavastaan vedättää helsinkiläisiä ja suomalaisia!

 

t. tero

 

PS. Tämä taistelu ei todellakaan ole nyt vielä ohi!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla on tänään syntymäpäivä, enkä olisi huonompaa synttärilahjaa voinut saada kuin tuon Hesarin "pääkirjoituksen". Uskomatonta. Unbelievable. Outrageous. The grossest thing I have ever seen. Vetää melkein vertoja Richard Nixonin vaalimainokselle "Four More Years".

 

Ja taas humahti yksi vuosi lisää Malmin asiaa ihmetellessä.

 

PS: Antakaa wanhalle Malmin puolustajalle (vuodesta 1970 lähtien) synttärilahjaksi edes yksi säälikarma! ;D

 

Taistelu jatkuu,

terv.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin - Hesarin kantahan on tiedetty jo iät ja ajat, kenttä pois ja lisää potentiaalisia tilaajia lehdelle, tai jotain sinnepäin.

 

Luulenpa, että 10 000 tilaajaa lisää Malmilla ei Hesarille merkitse mitään. (tilaavathan ne ihmiset kumminkin Hesarin vaikka asuisivat muuallakin.

 

Todellinen syy on se liiketalotontti Sanoma-talon vieressä, jonka nyt omistaa Helsingin kaupunki, mutta johon Sanoma-konsernilla on etuosto-oikeus.

 

Missään ei nimittäin ole vielä vahvistettu ko tontille hintaa tai rakennusoikeutta.

 

Eli Hesarin kannattaa olla hyvissä väleissä kaupunkisuunniteluviraston ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpisen kanssa. :(

 

Pari linkkiä aiheesta

http://www.journalismi.info/fi/?x=book1

-----------------------------------

Selostaessaan lehtiyhtiön menettelyä Rakennuslehti kirjoitti: “Sanoma Oy:lle annettiin ilman julkista keskustelua

Helsingin arvokkaimpiin kuuluva tontti Töölönlahdelta ja vielä optio toiseen tonttiin. Sen paremmin kaupunki

kuin Sanomatkaan eivät pitäneet tiedottamisen arvoisena sitä, että rakennukseen myönnettiin jälkikäteen kahden

kerroksen verran lisää korkeutta. Sanoma Oy:n toimitusjohtaja Seppo Kievarikin myönsi Hufvudstadsbladetissa, että

kaupunkilaisille selvisi vasta rakentamisvaiheessa, kuinka suuri talosta todella tulee.” (Rakennuslehti, 12.10.00.)

 

Vuotta aiemmin korkein hallinto-oikeus KHO oli käsitellyt Sanomatalon kaavavalitusta ja hyväksynyt sen äänin 4-1

hallintoneuvos Lauri Tarastin vastustaessa, kirjoitti Rakennuslehti.

 

Sanoma Osakeyhtiö oli rakennusaikana ryhtynyt hakemaan lisärakennusoikeutta kahden kerroksen verran

Helsingin kaupungilta. Toisin sanoen lehtiyhtiö haki lautakuntatasolta muutosta Helsingin kaupunginvaltuuston

hyväksymään kaavaan ja sai sen. Sanomatalon piirustuksia muutettiin rakentamisaikana.

 

Helsingin Sanomat ei pitänyt näitä muutoksia uutisen eikä polemiikin arvoisina, vaikka Helsingin keskustan avoimet

maisemat pimennettiin kertaheitolla kaikilta tulevilta sukupolvilta nykyisin elävän lisäksi.

--------------

http://www.nettisanomat.com/n9920/n9920helsinginsanomat.htm

http://www.hel.fi/paatoksenteko/khs/Khs2002/44khpk02.rtf

asia 1547§ Sanoma Osakeyhtiön ja kaupungin välisen tontin 2010/1 myyntiä koskevan kauppakirjan mukaisen etuosto-oikeuden jatkaminen 31.12.2005 saakka

(Kamppi - Töölönlahti-alue)

http://www.hel.fi/paatoksenteko/kvsto/Keskustelupoytakirjat/2002/20keskp02.htm#_Toc30491839

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ANTAKAA PALAA !!!

 

http://asiakaspalvelu.helsinginsanomat.fi/palaute/

 

Hei!

 

Olen peruuttanut tilauksenne tästä päivästä, tilauksenne oli maksettuna aina 27.4.05 saakka, joten Meritan suoraveloitustilillenne palautuu 82.32 euroa.

 

Lisäksi välitän terveisenne tämänpäiväisen pääkirjoituksen laatijoille.

 

Ystävällisin terveisin

 

 

HELSINGIN SANOMAT

Asiakaspalvelu

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En peruuta, kun en ole lehteä koskaan tilannutkaan. Enkä tilaa. Vaikka Hesarin jakaja pudotteleekin melkein joka viikko niitä ***keleen mainoslappuja postiluukusta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juuri soitin Helsingin "mukamas" Sanomien asiakaspalveluun ja irtisanoin tilauksen välittömästi. Olen myös viemässä asiaa pidemmälle eli irtisanon kaikki Aatos Erkon omistamien yritysten tilaukset mukaan lukien Aku Ankan tilauksen :'(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen myös viemässä asiaa pidemmälle eli irtisanon kaikki Aatos Erkon omistamien yritysten tilaukset mukaan lukien Aku Ankan tilauksen :'(

 

Hyödyttääpä paljon.. ::) Hesarin irtisanominen voi periaatteesta olla ihan hyvä tapa viestittää, että kirjoittavat puppua, mutta muut lehdet ei siihen liity mitenkään. Itse/Perheeni ei irtisano mitään, koska emme hyödy rahallisesti(kaan) irtisanomisesta yhtään sen enempää kuin tilaamisestakaan..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro.

 

Aika pitkälle samalla linjalla Villen kanssa, sillä Sanoma-konsernihan on niin suuri yhtiö ja pelkän hesarinkin kirjottaimiseen tarvitaan useita toimittajia, ja kyllähän väkisin artikkeliin aina jonkin verran tulee kirjoittajan kanta selväksi.. Onko sitten tarpeen perua yhden artikkelin takia tilausta, mene ja tiedä, mutta itse sanoisin, että itse menettäisin enemmän perumalla jatkossa hesarin tilauksen kuin pitämällä tilauksen muutamista mielipiteen eroavaisuuksista huolimatta. Mutta sehän on tosiaan selvää mikä hesarin kanta on... Silti minusta hieman vouhotusta, ja Aatos Erkollahan sitten ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten joku kirjoittaa Malmin kentästä niin aika turhaa boikotoida Erkkoa tässä asiassa ::)

 

~Mikko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saihan jokin järjestö parivuotta sitten hesarista seksilinja-ilmoitukset pois peruuttamalla Hesarin tilauksen joukolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voihan tuon tilauksen peruuttaa, jos ei näe Hesaria muuten kiinnostavaksi. Mutta lehden pääkirjoitussivun mielipiteisiin sillä ei varmasti kovin paljoa vaikuteta. Perustellut vastineet ovat aina eri asia.

 

Ja muistutettakoon, että Aatos Erkko on myös aikanaan harrastanut moottorilentoa mm. Malmin lentoasemalla. Mutta hän ei nykyisin vaikuta lehden linjauksiin.

 

Tero

 

Erkko on todellakin entinen yksityislentäjä.

 

Tämä ei liity mitenkään tähän, mutta Erkko on myös Helsingin Golfseuran (meniköhän nimi oikein?) taustahenkilö Talissa.

 

Erkko ei ole lainkaan hanakka puuttumaan lehtensä toimitukselliseen linjaan. Todelliset linjat vetävät pääkirjoitustoimitus ja päätoimittaja Janne Virkkunen esikuntineen.

 

HS:n toimituksessa on myös runsaasti Malmin suojelua kannattavaa populaa...

 

Tuollaiset pääkirjoitussivallukset ovat kuitenkin erittäin ikäviä ja vaarallisiakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Näkisin, että tilauksen peruuttaminen yhdessä pääkirjoitusta koskevan palautteen kanssa on tehokas tapa ilmoittaa kantansa. Viestin pitäisi mennä hyvinkin perille pääkirjoituksen kirjoittajille.

 

Voihan sen vaikka huomenna tilata uudestaan, eikä menetä mitään.

 

Ja ainahan voi lähettää viestiä toimitukseen, jos ei halua nähdä irtisanomisen ja tilaamisen vaivaa.

 

Ari

joka on tehnyt tuon kaiken, paitsi tilannut uudestaan

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laitoin Helsingin Sanomille haukut siitä, että lehti osin väärin perustein ja puolueellisesti tuki Malmia asuntokäyttöön. 58% helsinkiläisistähän haluaa säilyttää kentän nykyisellään. Malmihan on oikea kulttuuriaarre ja hyvin toimiva yliesilmailukenttä. Luulisi lehden tukevan pääkaupunkilaisten kantaa tässä asiassa.

 

Eikö esim. Tukholmassa Bromman kenttä ole varta vasten säilytetty keskustassa, kun on ymmärretty sen tärkeys ja hyödyllisyys ilmailun kannalta?

 

Asunnoille löytyy tilaa muualta Helsingistä ja täältä Espoosta vaikka kuinka paljon, kun katsotaan vain karttaa. Tarvitaan vain halua kaavoittaa pari isoa metsikköä tai peltoa asunnoiksi.

 

yES

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tilauksen lopettaminen on periaatteessa sama asia kuin muussakin kuluttamisessa, tuotehan sanomalehtikin on. Pienen kuluttajan pieni vaikutusmahdollisuus on juuri ostopäätökset.

 

Pääkirjoituksella on lehden muita kirjoituksia suurempi painoarvo koska se kertoo nimenomaan lehden linjanvedoista ja asenteista tai ehkä jopa riippuvuussuhteista kuten joku tässä aiemmin esitti.

 

Hälytyskellot soivat ainakin täällä päin jos maan sanomalehdistä tärkein valitsee näin räikeästi puolensa.

 

Ja voihan sen aina lukea kirjastossa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Hälytyskellot soivat ainakin täällä päin jos maan sanomalehdistä tärkein valitsee näin räikeästi puolensa.

 

Tässä keskustelussa näyttää olevan vallalla sellainen olettamus, että sanomalehti ei saisi valita puoltaan, mutta näinhän ei ole.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei minulla ole (juuri) mitään sitä vastaan, että lehti on puolueellinen. Hesarihan tunnetusti on sitä.

Mutta se, että lehti vääristelee totuutta, siis suomeksi sanottuna valehtelee, nostaa kyllä karvat pystyyn. Tuo pääkirjoitus vilisee virheitä ja asioiden vääristelyä. Kaupungin toimia puolustelevaa propagandaa.

 

Toistetaan ne virheet nyt vielä tässäkin:

 

1. Malmin kenttä ei ole alkuperäisen vuokrasopimuksen mukaan luovutettu

"yleistä reittiliikennettä varten", vaan "käytettäväksi ilmaliikenteeseen".

 

2. Yleiskaava, jossa Malmin lentokenttä on merkitty asuinalueeksi, ei ole

voimassa.

 

3. Malmin lentokentän alue ei ole yksi harvoista isoista alueista, jolle

Helsinki voi vielä rakentaa.

 

4. Helsingin Sanomat voisi julkaista tutkimustiedot, joiden perusteella se

väittää, että Malmin alue ei ole suota vaan savimaata.

 

5. Museovirasto ja lähiseudun asukasyhdistykset haluavat säilyttää Malmin

nimenomaan lentokenttänä, ei vain sen rakennukset.

 

ari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei minulla ole (juuri) mitään sitä vastaan, että lehti on puolueellinen. Hesarihan tunnetusti on sitä.

Mutta se, että lehti vääristelee totuutta, siis suomeksi sanottuna valehtelee, nostaa kyllä karvat pystyyn. Tuo pääkirjoitus vilisee virheitä ja asioiden vääristelyä. Kaupungin toimia puolustelevaa propagandaa.

 

Toistetaan ne virheet nyt vielä tässäkin:

 

1. Malmin kenttä ei ole alkuperäisen vuokrasopimuksen mukaan luovutettu

"yleistä reittiliikennettä varten", vaan "käytettäväksi ilmaliikenteeseen".

 

2. Yleiskaava, jossa Malmin lentokenttä on merkitty asuinalueeksi, ei ole

voimassa.

 

3. Malmin lentokentän alue ei ole yksi harvoista isoista alueista, jolle

Helsinki voi vielä rakentaa.

 

4. Helsingin Sanomat voisi julkaista tutkimustiedot, joiden perusteella se

väittää, että Malmin alue ei ole suota vaan savimaata.

 

5. Museovirasto ja lähiseudun asukasyhdistykset haluavat säilyttää Malmin

nimenomaan lentokenttänä, ei vain sen rakennukset.

 

ari

 

Vastineita vain menemään. Niiden lähettäminen on varmasti tehokkaampi keino kuin lehden tilaamisen lopettaminen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vastineita vain menemään. Niiden lähettäminen on varmasti tehokkaampi keino kuin lehden tilaamisen lopettaminen.

 

Meni jo klo 17:36 yleisönosastoon pyrkivän kirjoituksen kera ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä keskustelussa näyttää olevan vallalla sellainen olettamus, että sanomalehti ei saisi valita puoltaan, mutta näinhän ei ole.

 

Käydään vain taistohon kaikilla rintamilla eikä haljota hiuksia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanoma Osakeyhtiön toinen suuri julkaisu, Ilta-Sanomat, puolestaan käsittelee asiaa pääkirjoituksessaan tänään eri sävyyn, otsikolla "ilmailukin kuuluu kaupunkiin" :)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään