Mikko Veijalainen

Novelairin Draken-simulaattori

3 viestiä aiheessa

Onko kellään kokemuksia ruotsalaisen Novelairin lentosimulaattoreista ? Eritoten tuo heidän Draken-simppa kiinnostaa. Myös Viggen-simulaattori taitaa kuulua tarjontaan.

 

Kotisivut: http://www.novelair.com/

 

Naamakirjassa paljon kuvia: https://www.facebook.com/pages/NovelAir-AB-Simulatorteknik/171426726242650?ref=ts&fref=ts

 

Pari havainnollistavaa videota: 

 

 

Todella kiinnostavan oloinen laite !

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo vanhaan linja-autoon rakennettu Viggen stimulaattori kierteli lentonäytöksissä Ruotsissa muutama vuosi sitten. Lensin sillä puolisen tuntia Hässlö Roll Outissa vuonna 2007 tai 2008.

Erikoista siinä oli kiristyvät turvavyöt joilla simuloitiin G-voimia, tiukassa kaarrossa vyöt kiristyivät niin tiukalle ettei meinannut henkeä saada. Ihan hauska pelihän se oli, jos halvalla saisin niin omassa autotallissa olisi samanlainen lelu.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa toisessa youtube-videossa DK:ta lentänyt kaveri kommentoikin tuota g-voimien simulointia:

 

Although I don't experience the g-forces shown on the instrument, the suit squeezes as hard as it would in real life to keep the blood up in the brain. It's quite painful, you wont be able to keep it there long until you lose sensation in the legs.

 

Hienoltahan tuo Draken kyllä näyttää. Mittarit ja tutka toimivat. Simun ylläpito varmaan kyllä vaatii julmetusti huoltoa ja ylläpitoa. Visuaali taitaa olla vähän samaan tapaan toteutettu kuin K-SIM:n ja SIM:n Bf 109 simulaattoreissakin. Eli videotykit ja kankaat edessä ja sivuilla. Tämän lisäksi ainakin kuvien perusteella Drakenissa on yksi kangas takasektorissakin, näin lentäjä pystyy näkemään taustapeileistä myös taakseenkin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään