Guest Flyer8123

Valokuitua ja valoa kansalle

8 viestiä aiheessa

Minkälaisia kokemuksia teillä on esim: Soneran 100/10 valokuidusta, ja valokuidusta yleensä?

Itselläni on ja on toiminnut 100%. Monella taas ei.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Veljelläni Tampereella (lähellä Laukontoria, Nalkala(?) ) on tuo yhteys ja joskus oma S.lahden (max 15Mbs) mobiiliyhteys hakkaa nopeudessa sen 100-0.

En tunne tekniikkaa riittävän hyvin, mutta taloyhtiössä on varmasti vanhat puhelinkaapeloinnit ja hitaus johtuu niistä? Pääosin toimii moitteetta, kuulemma.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Valokuitu

 

 

Valokuitu yksittäisille loppukäyttäjille tuotuna ei vielä ole laajamittaisesti käytössä Internet-yhteyden tarjoamiseksi, vaan tyypillisesti sillä tuodaan yhteys talojakamoon josta laajakaistayhteys jaetaan eteenpäin huoneistoihin Ethernet tai VDSL2 -tekniikoilla. Valokuitu on merkittävä teknologia suuren tiedonsiirtokykynsä ansiosta. Jo nyt sitä käytetään runkoverkkojen rakentamisessa ja usein kuparikaapelia pitkin toimistolle tai kotiin tuotava laajakaistayhteys muuttuukin optiseksi kaupunkien tai maiden välillä.

 

Valokuidun tärkein etu on sen suuri tiedonsiirtokapasiteetti. Koska valon taajuus on huomattavasti suurempi kuin kuparikaapelissa tai langattomassa teknologiassa käytetty taajuus, voidaan valokaapelia pitkin siirtää huomattavasti suurempi määrä dataa aikayksikköä kohden. Valokuitu laajakaista yhteyksien rakentamiskustannuksia nostaa se, että valokuituyhteyksiä varten joudutaan usein asentamaan uudet kaapelit, koska olemassa olevia kuparisia kaapeleita ei voida hyödyntää. Lisäksi valokuituun perustuviin yhteyksiin tarvittavat päätelaitteet ovat huomattavasti kalliimpia kuin xDSL- tai kaapelimodeemiteknologiassa. Nämä kustannustekijät hidastavat valokuidun viemistä loppukäyttäjälle asti.

 

Maksiminopeus: 10.000 Mbps = 10 Gbps sisään, 10.000 Mbps = 10 Gbps ulos

Käytettävä verkko: Valokuituverkko

Teknologiat: Ethernet, FTTx, FTTH (Fiber-To-The-Home)

Vaadittavat laitteet: Verkkokortilla varustettu tietokone. Kiinteistön pitää olla liitetty valokuituverkkoon ja taloyhtiön tai huoneiston Ethernet-kaapeloinnin tulee olla kunnossa. Kiinteistökohtaisesti tarvitaan yleensä valokuitupäätelaite.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

En tunne tekniikkaa riittävän hyvin, mutta taloyhtiössä on varmasti vanhat puhelinkaapeloinnit ja hitaus johtuu niistä?

 

Kyllä vanhat puhelinpiuhat hidastaa yhteyttä jossain määrin riippuen niitten kunnosta. ETHERNET jos on niin se on oikea valokuitu. Kupari "väärentää" sitä oikeata kuitua, koska se toteutetaan kompromissilla ja näin ollen sen nopeus voi heikentyä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuskin moni käyttäjä tarvitsee kuidun suoraan työasemaan. Riittää, että kuitu tulee vaikka talojakamoon.

Talojakamosta käyttäjän työasemaan riittää aivan varmasti CAT 6 kuparikaapeli .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään