Mikko Sokero

Malmin sopparin päättymisen kustannukset

4 viestiä aiheessa

Malmin lentoaseman vuokrasopimuksen purku tuo mieleen, että tässä hassataan kovasti veronmaksajien rahoja. Jos nuo tuhannet ihmiset, jotka muuttavat uudelle laadukkaalle suoalueelle asustelemaan ja olivatpa he mitä tahansa sosiaaliluokkaa tai rotua, tarvitsevat päiväkoteja, kouluja jne, se ei ole halpaa. Muutenkin sosiaalitoimi kärsii rahapulasta ja nyt kehitetään uusi sosiaalinen ja rahallinen pommi Tattarisuolle.

 

Päiväkotien, koulujen ja kaiken maailman nuorisotalojen rakentaminen ja ylläpito maksaa tuhottomasti. Mutta: sehän on vain verorahaa, joten sillä ei tässä vaiheessa ole merkitystä.

 

Lisää kuluja kaupungille tuovat tietysti ne pakkolunastukset, joita mahdollisesti joudutaan tekemään: Copterlinen ja Rajavartioston kopterihallit, yksityiset hallit jne.

 

Ok, tulee tietysti myös rahaa, mutta missähän on se nettovoittaja? Olisikohan se siellä jossain grynderisuunnalla? Työpaikkojen luomisella Malmin tuhoamista on turha perustella. Copterline pamauttaa omat 108 työpaikkaansa jäihin Suomessa ja siirtyy maksamaan veronsa Viroon. Lisäksi menetetään välillisesti ja välittömästi satoja muita ilmailualan työpaikkoja. Tietysti Suomi ajetaan ilmailun kehitysmaaksi.

 

Virkamiesten ja lautakunnan toiminta muistuttaa aikalailla sitä itänaapurissamme muinoin sijainnutta Autonomisten Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liittoa eli kotoisasti Neukkulaa.

 

Kovasti isänmaallisena olen itseäni aina pitänyt, mutta mitä tulee äänestyskäyttäytymiseen jatkossa, harkinta tulee olemaan jatkossa varsin kvalitatiivista. Isänmaallinen ei ainakaan ole tämä ruiskukkapuolue?

 

Yksi positiivinen piirre Malmilla on: siellä on valmiina jo piikkilanka-aita. Käynti vain yhden portin kautta ja portit kiinni kello 21. Siten saavat uudet tattarisuolaiset asua turvallisesti omalla alueellaan. Portit voisi avata kello 7.

 

Ei. En ole heittänyt kirvestä kaivoon, mutta pahalta nyt näyttää. Ei. Ei saisi sanoa näin, mutta vain valtio kykenee enää tekemään todella jotain. Tietysti kansalaistoiminnalla on voimaa, mutta tätä rahan valtaa on vaikea mennä vastustamaan. Se on vain helsinkiläispäättäjien demokratian tulkintaa koko tämä hässäkkä (58 % helsinkiläisistä haluaisi säilyttää kentän, j-lauta!).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli mieleeni, mitkähän ovat HELSINGIN arvot ? Jokaisella kunnnalla on nykyään arvot, strategia ja visio. Toteuttaako Helsingin kaupungin valtuusto, hallitus ja lautakunnat Helsingin arvoja.

Lainaus kaupungin sivuilta:

"Toimintaa ohjaavat päämäärät pyrkivät kiteyttämään arvot ja strategiat yhteisiksi toimintaperiaatteiksi ja viestittämään mitä Helsinki haluaa olla.

 

Toimintaa ohjaavat arvot

 

– Asiakaslähtöisyys

 

– Kestävä kehitys

 

– Oikeudenmukaisuus

 

– Taloudellisuus

 

– Turvallisuus

 

– Yrittäjämielisyys

 

Toimintaa ohjaavat päämäärät

 

Helsinki on elinvoimainen pääkaupunki

 

– Helsingin painoarvo ja taloudellinen merkitys maalle otetaan huomioon valtakunnallisessa päätöksenteossa

 

– Helsinki on mukana aktiivisesti eurooppalaisessa kaupunkikehityksessä ja kansainvälisessä kilpailussa ja menestyy siinä

 

– Helsingin elinkeinoelämä on monipuolinen ja innovatiivinen. Kaupunki luo edellytyksiä uudelle yritystoiminnalle ja on tietoyhteiskunnan kehityksen eturivissä

 

– Helsinki on kaikille turvallinen ja terveellinen asuin- ja toimintaympäristö. Kaupunki kehittää menettelytavat, jolla se välttää syrjäytymisen ja asuinalueiden erilaistumiskehityksen

 

– Helsingin kaupungin hallinto tuottaa palvelut asiakaskeskeisesti ja kustannustietoisesti

 

– Helsingin kaupunki toimii yhteistyössä eri toimijoiden kanssa seudun tasapainoisen ja kilpailukykyisen kehityksen turvaamiseksi. "

 

Minusta kaupungin nykyinen politiikka ei ole Helsingin arvojen mukaista. Näitä voisi käyttää argumentteinä, kun on yhteydessä Helsinkiläisiin poliitikkoihin ja virkamiehiin. Täällä Helsingin kaupungin arvot kokonaisuudessaan. Tutkikaa toteuttaako Helsinki niitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän oikein mikään kiinteistöviraston asia oikein kestä julkista tarkastelua. Olkoon asia malmi kenttä tai talin golfkenttä. Lautakunnan johdossahan on henkilö jonkan golfkerho on talin kentän ylläpitäjä. Ja tunnetusti talin golfkentän ylläpitäjä saa todella edullisesti maa-alueen vuokran. Jos oikein muistan niin paloheinän golfkenttä joutuu maksamaan 50% kalliimpaa vuokraa kuin talin vastaava.

 

Ja lautakuntahan voisi irtisanoa kentän vuokrasopimuksen, mutta eihän sitä voida millään irtisanoa, koska Helsingin johdossa on sellainen hyväveli palvelee systeemi.

 

T: nimimerkki kokemusta on ja lähes hyvävelikerhon jäsen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näyttäisi vähän siltä että Malmin tuhous sotisi kaikkia noita arvoja ja päämääriä vastaan. Että semmoista sananhelinää. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään