Petri Lehtovirta

Finnair poliisitutkintaan todistusaineiston vääristelystä korvausasiassa

5 viestiä aiheessa

Aikamoinen vyyhti (lyhennelmä Hesarin jutusta):

 

Asiakkaalle sattui marraskuussa 2009 Finnairin lennolla Dubaista Helsinkiin kolmen tunnin viivästyminen. Hän teki lennon viivästymisestä asianmukaisen korvausvaatimuksen Finnairin toimistoon.

 

"Minulle sanottiin suoraan, että Finnair ei korvaa myöhästymistä. He vetosivat vanhaan Montrealin sopimukseen, joka velvoittaa ruuan ja juoman tarjoiluun kentällä, ei muuhun".

 

Vain muutamaa viikkoa aiemmin EU:n tuomioistuin oli rinnastanut yli kolme tuntia myöhästyneet lennot peruutuslentoihin.

 

"Hain EU komissiolta lausunnon, jonka mukaan käräjäoikeuden on käsiteltävä asia EU:n tuomioistuimen päätöksen mukaisesti."

 

"Käräjätuomari sanoi jäävänsä odottamaan uutta EU-tuomioistuimen päätöstä"

 

Hän valitti tuomarin menettelystä käräjäoikeuden laamannille.

 

"Tuomari vaihdettiin viikko valituksen jälkeen."

 

Lokakuussa EU:n tuomioistuin uusi kannanottonsa: yli kolme tuntia myöhästyneet lennot rinnastettiin toistamiseen peruutuslentoihin.

 

Yksinkertaiselta vaikuttanut juttu on poikinut myös poliisitutkinnan. Poliisi tutkii, onko Finnair syyllistynyt todistusaineiston vääristelyyn ja perättömän lausuman antamiseen tuomioistuimessa. Asiakkaan mukaan Finnairin käräjäoikeudelle laatimassa vastineessa oli epäselvyyksiä ja virheellisyyksiä.

 

"Finnairin mukaan myöhästymisen syynä oli yhden lentokoneen osan poikkeuksellisen vaarallinen valmistusvika. He kertoivat tehneensä siitä ilmoituksen osan valmistaneeseen yhtiöön. Kyseisen yhtiön lakimies ilmoitti minulle, että Finnair ei ole ollut heihin missään yhteydessä"

 

Trafi teki Finnairin kertoman perusteella vikatutkinnan, mutta siinä ei ilmennyt mitään poikkeuksellista. Eikä koneen vika tuomioistuimen päätöksen mukaan edes ole riittävä syy korvausten maksamatta jättämiseen"

 

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen antoi äskettäin viralliset moitteet Kuluttajavirastolle ja Trafille vakiokorvauslainsäädännön valvonnan laiminlyömisestä.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Korvausvaade+Finnairille+johti+poliisitutkintaan/a1355546186838

(HS:n juttu saattaa olla maksumuurin takana)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jännä homma, et KLM ilmotti mulle just et ei aio myöskään noudattaa vastaavaa EU tuomioistuimen päätöstä... Mahtaako noi lentoyhtiöt olla mistään säännöistä kiinnostuneita?  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen antoi äskettäin viralliset moitteet Kuluttajavirastolle ja Trafille vakiokorvauslainsäädännön valvonnan laiminlyömisestä.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Korvausvaade+Finnairille+johti+poliisitutkintaan/a1355546186838

(HS:n juttu saattaa olla maksumuurin takana)

 

 

Nyt kehoitetaan hakemaan korvauksia, jopa takautuvasti:

 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja kuluttaja-asiamies muistuttavat matkustajia lentojen viivästyksiin liittyvistä oikeuksista.

 

Lisäksi Trafi ja kuluttaja-asiamies toteavat, ettei matkustajien tarvitse hyväksyä lentoyhtiöiden yleisen tason vetoamista poikkeuksellisiin olosuhteisiin. Yhtiöillä on näyttövelvollisuus, eli niiden on kyettävä perustelemaan, mikä teki olosuhteesta poikkeuksellisen ja miksei sitä voinut välttää. Muussa tapauksessa matkustaja on oikeutettu korvaukseen, sanovat viranomaiset.

 

Nyt suomalaiset viranomaiset kehottavat viivästykseen perustuvaa vakiokorvausta välillä 19.11.2009 - 23.10.2012 hakeneita matkustajia reklamoimaan uudelleen, mikäli lentoyhtiö on hylännyt aiemman hakemuksen vedoten epäselvään oikeustilanteeseen. Myös ne, jotka eivät vielä ole vaatineet korvausta, voivat tehdä sen takautuvasti.

 

http://yle.fi/uutiset/lentomatkustaja_pida_kiinni_oikeudestasi_korvauksiin/6424253

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tätä otsikonmukaista juttua ei ole taputeltu tällä palstalla loppuun (ehkä tarkoituksella) joten tehdään se nyt:

 

Tut­kin­ta­toi­men­pi­teet on suo­ri­tet­tu lop­puun. Pää­dyim­me ei ri­kos­ta -ni­mik­kee­seen. Tie­dot ovat men­neet asia­no­sai­sil­le", ri­kos­yli­kons­taa­pe­li Pet­ri Sär­ki­pa­ju ker­toi maa­nan­tai­na.

 

http://www.hs.fi/paivanlehti/#kotimaa/Poliisi+lopetti+Finnairia+koskevan+selvittelyn/a1355719733448?src=haku&ref=%23arkisto%2F

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään