Sami Puro

3G/4G -reitittimistä

4 viestiä aiheessa

Loma-asunnolle pitäisi hankkia "kiinteä" nettiliittymä, ja pohdiskelen tässä 3G / 4G -reitittimien välillä ..

 

4G LTE kuuluvuus pitäisi olla Saunalahdella sekä Soneralla (Saariselän keskusta), ja 3G myös tietysti toimii karttojen mukaan täysin (kokemuksesta tiedän että katvealueita on kyllä siinäkin eripuolilla kylää). Mutta tuosta 4G:stä ei juuri kokemuksia ole, eli kuinkahan herkkä se on tuon kuuluvuuden kannalta sisätiloissa, kun kuuluvuusalue on aika pieni kuitenkin tuossa hiihtokeskuksen aivan ydinkeskustassa? (ts. reitittimen sijainti, antennin ominaisuudet jne.)

 

Hinnoissa ei hirveää eroa, 4G mokkula on 19,80e/kk (50mbit/sec max) ja 3G on 12,90e/kk (21mbit/sec max) - Saunalahdella ei datarajoituksia kummassakaan. Mutta 4G mokkula ja wlan-reititin ovat sitten aika kalliita (yht. 250eur noin) kun 3G:llä pääsee siinäkin halvemmalla.

 

Anyways .. Kokemuksia aiheesta?

 

 

(taloon tulee myös Soneran piuha, mutta siinä pitäisi sitoutua 24kk sopimukseen ja vastaanottamaan jotain spammia soneralta .. ei kiitos)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aiheeseen liittyen, DNA:n valikoimissa oleva ilmeisen pätevä 4G LTE WLAN mokkula (Sierra Wireless AirCard 762S 4G Mobile HotSpot) on ymmärtääkseni verkkolukituksista vapaa ja siihen saa erillisen telkan jolla kuuluvuus paranee huomattavasti. Laitetta on ollut ainakin täällä DNA:n myymälöissä saatavilla suoraan hyllystä. Hinta ilman liittymää n. 135 € + telakka n. 99 €.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse otin kokeiluun kahdeksi viikoksi tuon Soneran 4G-yhteyden ja olen ollut todella tyytyväinen yhteyteen (50Mb/s). Mikäli peittoalue riittää niin suosittelen ottamaan, ja vaikka signaali on reitittimen mukaan 4/5, 3/5 niin silti tulee kaistan täydeltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

itsellä "vain" 3G mokkula ja ostin siihen tp-link routterin wlania varten erikseen ja meni kokonaiset 29€

tp-link olikohan tl-mr 3420. kai tuo kelpaa 4G mokkulan kanssakin mutta saa kumminkin sen kaivatun Wlanin kotio läppärille ja toiminut 24/7 nyt 2V eikä ongelmia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään