Juha Klemettinen

Finavia on avannut autoilijoille uuden verkkopalvelun

1 viesti aiheessa

Finavia Oyj

Lehdistötiedote 13.12.2012

 

Finavia on avannut autoilijoille uuden verkkopalvelun

Lentokenttäyhtiö Finavia kehittää matkustajille suunnattuja verkkopalveluitaan. Nyt omalla autolla lentoasemalle saapuvat voivat tarkistaa Helsinki-Vantaan parkkipaikkatilanteen etukäteen sekä pöytäkoneeltaan että mobiililaitteeltaan.

 

Helsinki-Vantaalla on aivan terminaalien läheisyydessä runsaasti pysäköintitilaa, paikkoja on yhteensä noin 10 000. Vapaa paikka löytyy aina, ja jatkossa autoilijat voivat jo kotona valita sopivan paikan paitsi hinnan niin nyt myös paikkatilanteen perusteella.

 

Finavian lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Helsinki-Vantaalta uskoo, että tilannetiedon näyttäminen palvelee parkkiasiakkaita varsinkin lomasesonkien aikana. Hän kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on aina tietyn hetken tilanne, joka voi esimerkiksi aamun ja iltapäivän ruuhkatuntien aikana muuttua nopeastikin.

 

– Viime hetken paikkatilanteen voi tarkistaa mobiililaitteella ennen lentoasemalle tuloa tai lentoaseman sisäänajotien näytöistä, joissa kerrotaan tarkkaan vapaiden paikkojen lukumäärä.

 

Myös parkkeerausmaksut selviävät helposti internetsivuilta. Finavialla on jo muutaman vuoden ajan ollut käytössä hintalaskuri, joka näyttää autoilijalle pysäköintimaksut joko hintajärjestyksessä tai sen mukaan, miten lähelle terminaalia hän haluaa pysäköidä autonsa.

 

Vapaiden parkkipaikkojen tilanne esitetään netissä taulukkomuodossa. Käyttäjät näkevät, onko parkkihallissa tai -alueella tilaa vai onko se täyttymässä.

 

Pysäköintijärjestelmässä vapaiden autopaikkojen lukumäärän laskeminen tapahtuu pysäköintitalojen sisään- ja ulosajopuomeilta saatavien ilmaisintietojen sekä eri kerrosten välisille rampeille asennettujen silmukkailmaisimien avulla.

 

Vapaiden parkkipaikkojen esittäminen lisää Finavian verkkosivujen interaktiivista tarjontaa. Tänä vuonna on avattu esimerkiksi koko Suomen kattava lentoyhteyksien hakupalvelu ja Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen jonotusaikaa näyttävä palvelu.

 

Tiedotteessa mainitut palvelut löytyvät osoitteista

 

Helsinki-Vantaan parkkipaikkatilanne ja hintalaskuri: http://www.helsinki-vantaa.fi/kulkuyhteydet/pysakointi, mobiililaitteille: http://m.helsinki-vantaa.fi/

 

Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen jonotusaika: http://www.helsinki-vantaa.fi/matkustaminen/matkalle-lahto/turvatarkastus, mobiililaitteille: http://m.helsinki-vantaa.fi/mobiili-etusivu/mobiili-turvatarkastus

 

Lentoyhteyksien hakupalvelu: http://www.finavia.fi/lentomatkustajille/lentoyhteydet/haku-1

 

FINAVIA OYJ

Viestintä

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään