Mika Koski

Etsitään vapaaehtoisia purjelennon simulaattorikoulutukseen

5 viestiä aiheessa

Hei,

 

etsimme vapaaehtoisia purjelennosta kiinnostuneita "koehenkilöitä" simulaattorikoulutukseen. Aloitamme tutkimusprojektin, jossa selvitetään miten kaksipaikkaista purjelentokonesimua voidaan hyödyntää purjelentokoulutuksessa. Simulaattorikoulutus tapahtuu keväällä 2013 ennen varsinaisen lentokauden alkua ja koulutuksen tuloksia mitataan varsinaisen lentokoulutuksen aikana kesällä 2013. Koulutus on osallistujille ilmainen.

 

Pääsyvaatimuksena simukoulutukseen on sitoutuminen projektiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakijan tulee olla suorittanut purjelennon teoriakurssi ainakin ns. yksinlentoteorioiden osalta ennen koulutuksen alkua sekä ilmoittautunut Nummelan Lentokeskuksen purjelentokurssille* kesälle 2013. Nummelan Lentokeskus siksi, että tutkimukseen osallistuvat opettajat kouluttavat Nummelassa.

 

Simukoulutuksesta todennäköisesti hyötynevät eniten ne henkilöt, jotka ovat kurssin alkaessa jo hieman varttuneempia ja joilla ei ole aikaisempaa ilmailukokemuksta. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita! Kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa (=email) minulle yksityisviestinä, niin laitan varsinaisen esitieto/hakulomakkeen sähköpostissa tulemaan.

 

Terveisin,

 

Mika Koski

 

* Kurssin voi suorittaa myös moduuleittain ja jakaa lennot vaikka kahdelle kesälle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä löytyy jonkinverran käytönnön kokemusta jos tarvitset tutkimuksen pohjaksi.

 

Jari

 

Moi,

 

olemme 2 talvea koekäyttäneet kaksipaikkaissimua ja jotain ymmärrystä asiaan on jo tullut, mutta kuulisin mielelläni lisäkokemuksia, joita on kertynyt harraste- ja ammatti-ilmailun parissa.

 

Sen olemme jo oppineet, että (erityisesti) purjelennossa simukoulutus eroaa "filosofialtaan" IRL koulutuksesta, koska oikealla koneella tapahtumat aina etenevät lähes saman hinaus-vapaalento-lähestyminen-lasku -kaavan mukaan, mutta simussa voidaan "hinkata" jotain osasuoritusta, suorituskokonaisuutta tai tilannetekijää vain oppilaan ja opettajan jaksamisen rajoittaessa.

 

T. Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"" mutta simussa voidaan "hinkata" jotain osasuoritusta, suorituskokonaisuutta tai tilannetekijää vain oppilaan ja opettajan jaksamisen rajoittaessa.""

 

Hierotaan, hangataan, sysätään ja jynssätään, mutta ei hinkata. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään