Mikko Sokero

Malmi-asian juridiikka ja kytkökset

10 viestiä aiheessa

Nyt pitäisi saada Helsingin Sanomien tutkiva ryhmä selvittämään kaikki sidonnaisuudet, jotka liittyvät Malmin lentoaseman vuokrasopimuksen purkuun. Onko päätöksenteossa ollut mukana kenties esteellisiä henkilöitä? Keillä on intressi rakentaa suolle asuntoja ja kauppakeskuksia? Nimiä on vilahdellut, mutta kuka uskaltaa heittää sen ensimmäisen kiven.

 

Täytyy soittaa Helsingin yliopistoon ympäristöoikeuden professorille Vesa Majamaalle, joka on varmasti esteetön. Hän osannee kertoa, mitä tälle mahdolliselle gryndaussuhmuroinnille voisi tehdä. Sitä taustalla takuulla on.

 

Jotain hemmetin pimeää tässä jutussa on. Tuotiin käsittelyyn joulun alla ja vielä heti kuntavaalien jälkeen...

 

MS

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä Mikko!

Kyllä tässä asiassa riittäisi tonkimista. Malmin kentälle rakentamiseen pakottaa ainoastaan poliittinen peli ja raha. Kaikki tähän mennessä esitetyt perustelut ovat olleet tekosyitä ja silmänlumetta.

 

Hesari ei vaan taida lähteä asiaa penkomaan. Sen linjana kun on koko ajan ollut, että Malmin kenttä pitää ottaa asuntorakentamiselle. Työtapaturma sattui tuossa kentän säilyttämisen kannatusta koskevassa gallupissa. Luulivat ilmeisesti, että enemmistö kannattaa kentän tuhoamista.

 

Asioiden valmisteluun taustapiruina vaikuttaneita henkilöitä ei noin vaan saada selville. Papereiden ulkopuolella on varmasti käyty kertomassa asiaa valmisteleville virkamiehille mitä pitää saada tulokseksi. Vuokrasopimuksen irtisanomiseen tähtäävässä esityksessä on niin räikeitä asiavirheitä ja epäkohtia, että joko asiaa valmistelleet virkamiehet ovat täysin ammattitaidottomia tai sitten poliitikot ovat sanelleet mitä pitää kirjoittaa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Etenkin tuo koko Kiikala-kytkös pistää minulle silmään.

 

Se kun tuli liian sopivaan aikaan. Eli juuri päiviä ennen Herra Kiikala kertoo että heillä on kenttä, kaikki teretulemast. Ja Helsingin lautapäiden (vai mikä lautakunta se nyt olikaan :P) perustelut ovat, "korvaava kenttä on Kiikala - kaikki edellytykset on nyt täytetty". Sopivasti juuri kaksi päivää ennen lautapäiden päätöstä tuo Kiikalan ilmoitus, etteivät puolustajat tai muut tutkijat ehdi ampua ajatusta alas, vaan että saadaan pikapikaa päätös läpi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs olisi YLEn MOT. Tuolla ohjelmalla on yleensä ollut aika agressiivinen tyyli tonkia asioita. Mahtaisivatkohan innostua asiasta.

 

-Juha

 

No tuumasta toimeen. Lähetin juttuvinkin MOT:in webbipalautteen kautta. Tietysti sähköposti suoraan toimittajalle olisi voinut olla tehokkaampi...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen jutellut tänään parinkin lakimiehen kanssa ja täytyy sanoa, että juridisesti homma on varsin tyly. Kysymys on vain vuokrasuhteen purkamisesta. Sen sijaan asian vireilletulossa on hämminkiä. Lisäksi käsittely ei kestä minkäänlaista moraalista tarkastelua. Julkisuus, asialliset yliökirjoitukset, yleisönosastokirjoitukset ym. vastaavat ovat nyt parhaita aseita. Vain täten voi vaikuttaa valtioon, joka on kohta ainoa vuokrasopparin irtisanomiseen vaikuttava taho. Myös suhteet kansanedustuslaitokseen eivät ole pahitteeksi... Asialle täytyy saada valtakunnalliset mittasuhteet.

 

Ja tiedoksi: kyllä minäkin yritän täällä touhuta kaikkien em. asioiden kanssa... Kansanedustajan kanssa olemme viestitelleet tänään, mutta yksi ainoa parlamentaarikko ei oikein riitä...

 

Aika meinaa loppua kesken. Katsokaa vaikka tuota allekirjoitustani (pieni kevennys vakavan asian keskelle)...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No tuumasta toimeen. Lähetin juttuvinkin MOT:in webbipalautteen kautta. Tietysti sähköposti suoraan toimittajalle olisi voinut olla tehokkaampi...

 

Aiemmin MOTissa oli töissä toimittajana muistaakseni Olli Ainola, joka on käsittääkseni monimoottoripilotti. En ole kylläkään nähnyt miehen nimeä ohjelmissa aikoihin. Liekö enää Ylen palveluksessa. Lisäksi en mene vannomaan, oliko monimoottipilottitoimittaja MOTissa juuri Olli. Muistaakseni oli.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole nyt vielä kaikkia tämänpäiväisiä juttuja Malmin eri ketjuista lukenut, mutta olisikohan Karpolla asiaa tähän Malmin tapaukseen liittyen? Siinä on ukko, joka on tarttunut vuosien varrella lukuisiin kummallisuuksiin, ml. meidän Niemenmäkeläisten autoromupysäköintihässäkkä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toivottavasti Karpo ei toisi sitä negatiivista julkisuutta. Itse en nimittäin kyseistä miestä juurikaan puheidensa perusteella arvosta. Hänen tekniikkanaan on tuoda asiasta julki vain toinen puoli. Tapa, jolla hän sen tuo, muistuttaa melkoisesti propagandaa. (Puhetyyli, sanavalinnat ja video tukemassa koko kuplettia)

 

Itse toivoisin syvällistä keskustelua, jossa kummankin osapuolen mielipiteet ja argumentit tuotaisiin julki. Silloin Malmilla saattaisi olla oikeasti mahdollisuuksia.

 

Toisaalta, kaikki PR lienee nyt tarpeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No Karpon viimeaikaisista ohjelmista, kyllä hän on antanut vastapuolelle (usein viranomaisille tms) mahdollisuuden lausua mielipiteensä asiasta. Tosin vastapuoli usein vetoaa siihen, että yksityisasioista ei voi puhua julkisesti tai asian käsittelyn olevan vielä kesken jne, tai sitten vastapuolelta ei ole ilmestynyt ketään, joka olisi haastatteluun ja kommentteihin suostunut...Ei se aina ole ollut Karpon vika se "yksipuolisuus".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään