Otto Nieminen

Ulkoinen kiintolevy FAT32 -> NTFS: "Liian vähän muistia"

2 viestiä aiheessa

Tästä on triidiä useammallakin eri foorumilla mutta pistetään tännekin niin tavoitan laajan yleisön  :P

 

Moro.

 

Olinpa sen verran typerä reilut 2v sitten ulkoista 1,5tb kovalevyä ostaessani, että jätin sen tehtaalla asennettuun FAT32 tiedostojärjestelmään. Nyt levyllä on tietenkin melkein teran edestä kaikenlaista tavaraa, ja mietiskelin NTFSksi muuntamista.

 

Koitin hommaa sitten rohkaistumisen ja netin selauksen jälkeen yrittää convert-komentorivikomennolla. Levy raksuttaakin jonkun aikaa kun Windows tarkistelee ja laskeskelee mutta homma tyssää herjaan "Liian vähän muistia".

 

YZi9.gif

 

Lueskelin netistä kaikenlaista juttua googlettamalla "insufficient memory" (ilmeisesti em. herjan englanninkielinen vastine), mutta käteen ei oikein jäänyt mitään. Virtuaalimuisteista ym. puhuttiin, mutta ne on itselläni päällä ja järjestelmän hallittavissa. Mm. eo. kuvassa oleva DATA-kansio on kansio jossa periaatteessa kaikki tavara on tallennettuna, joten en lähtisi välttämättä liian isojen kansioiden/tiedostojen poistelusta liikenteeseen.

 

Eräällä foorumilla tuli suositus seurata RAMin käyttöä tehtävienhallinnalla ja se kävi maksimissaan 2,82Gt:ssä ennen homman kusahtamista. Koneessa on RAMia 4Gt. Sivutustiedosto on Win7n automaattisesti hallittavissa, mutta koittanen pistää sinne manuaalisesti suurempaa kokohaitaria vielä myöhemmin.

 

Onko tässä mitään tehtävissä vai jatkanko nilkuttamista alle 4gb-tiedostojen kanssa? Ehkäpä ensi kerralla tuuttaan kovon ntfs:ksi heti kättelyssä enkä 2v ja teratavun tallentamisen jälkeen.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sikäli mikäli joku törmää vastaavaan dilemmaan eikä homma onnistu niin itse sain sen ratkaistua prkleen pitkäveteisellä mutta ongelmavapaalla tavalla.

 

Ensin halkaisin entisestä yhdestä isosta ulkoisen kovon osiosta suurinpiirtein sillä olevan tyhjän tilan kokoisen oman osionsa jonka alustin NTFSksi. Hommaan käytin GPartedia Ubuntussa, mutta varmaan suurin osa muistakin osiointisoftista hoitaa homman jos linuxia vierastaa. Seuraavaksi FAT32-osiolta siirsin juuri alustetun NTFS-osion täyteen tavaraa. Jälleen palataan GPartediin ja kutistetaan FAT32-osiota niin, ettei sinne jää tyhjää tilaa ja suurennetaan NTFS-osio tähän tyhjään tilaan. Tätä rumbaa jatketaan niin kauan kunnes FAT32-osio on kutistettu nollaksi ja kaikki data on siirretty NTFS-osiolle.

Omalla kohdallani ei tarvinnut kuin alussa erottaa tyhjä tila omaksi osiokseen, siirtää sinne mahtuva 500GB tavaraa jonka jälkeen formatoida jäljelle jäänyt FAT32-osio ja liittää se NTFS-osioon. Aikaa tähän kului tosin reilu vuorokausi, varmaan johtuen lähinnä usbilla toimivan ulkoisen kovon tiedonsiirron hitaudesta. Jos on tietotaitoa prosessia varmaan nopeuttaa jos kovon osaa kytkeä suoraan emon SATA-/vastaavaan liittimeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään