Ilkka Kangastalo

Lontoo jouluna

3 viestiä aiheessa

Buukkasinpa liput Lontooseen jouluksi.

Olen huonosti perillä siitä, millainen meininki siellä on joulun aikaan.  Tietääkseni 24.12 on melko tavalla normaali päivä, joskin isot museot näyttäisi olevan kiinni.

Entäs 25.12? Joka paikka kiinni? Aukeeko isot tavaratalot 26.12? Entäs pienemmät kaupat?

Nyt kaivataan kokemuksen ääntä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt kaivataan kokemuksen ääntä.

 

Sitä kokemusta nyt ei kyllä löydy, mutta kannattaa huomioida, että junat seisovat UK:ssa joulun aikaan melko pitkän ajan, sanoisin ihan älyttömän pitkän ajan. Homman idea ei ole oikein valjennut, mutta ainakin osin se aika käytetään rataverkon huoltotöihin.

 

Vuoden 2011 (tämän vuotista ei taida vielä olla) infoa Lontoon joulunajan liikenteestä: http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/festive-leaflet.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yks joulu tuli Lontoossa vietetyksi. Se on tosiaan siihen aikaan hieman normaalia hiljaisempi kylä - etenkin joulupäivänä - ja julkisen liikenteen kulkemattomuuteen kannattaa varautua. Tosin siellä nyt käveleekin ihan ilokseen. Moni normipuoti on kiinni, mutta toisaalta Lontoo on täynnä etnistä kansanosaa, joiden pitämät kaupat ja etenkin ravintolat ovat auki. Kannattaa siis varautua näkemään hieman vaivaa esim. sapuskan löytämiseen, mutta kertaakaan ei tarvinnut ainakaan sillä reissulla pettyä. Oluttakin sai hanasta. Yksi asia, johon myös kannattaa varautua on hotellihuoneiden taso. Briteillä on joku ihme keskuslämmitystä ja tiiviitä ikkunoita vastaan. Siellä voi olla jouluna oikeasti kylmä ja niissä luukuissa ei vaan oikeasti tarkene ilman polar suittia. Asia kannattaa tarkastaa ja siitä huomauttaa hyvissä ajoin. Onhan kylässä toki muutama kelpo hotellikin, mutta aika moni on kohtuuttomasta hinnastaan huolimatta vähän takapajuinen. Niin, ja kylmän lisäksi huoneet ovat yleensä kovasti naurettavan kokoisia.

 

Negatiivisista lausunnoista huolimatta hieno reissu!

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään