Harri Koskinen

Finnair ja Malaysia Airlines aloittavat code share -yhteistyön

1 viesti aiheessa

Finnair Oyj

Lehdistötiedote

 

Finnair ja Malaysia Airlines aloittavat code share -yhteistyön

 

Finnair ja Malaysia Airlines ovat sopineet code share -yhteistyöstä. Tänään voimaanastuvan yhteistyön myötä Finnair AY-lentonumerot lisätään Malaysia Airlinesin lennoille yhtiön kotiaseman Kuala Lumpurin ja Singaporen, Bangkokin sekä Hongkongin välillä. Samoin Malaysia Airlinesin lentonumeroita (MH) käytetään valituilla Finnairin lennoilla Helsingistä Lontooseen, Pariisiin, Frankfurtiin ja Amsterdamiin.

 

“Olemme iloisia tästä mahdollisuudesta tarjota asiakkaillemme laajempi Kaakkois-Aasian kohdevalikoima, johon nyt kuuluu myös nopeasti kasvava Kuala Lumpur, Malesian kulttuurin ja talouden sydän. Toivotamme Malaysia Airlinesin asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi code share -lennoille Helsinkiin sekä Malaysia Airlinesin tervetulleeksi oneworld-allianssiin ensi vuonna”, sanoo Hannu Sundberg, Finnairin kaupallisesta yhteistyöstä vastaava johtaja.

 

"Yhteistyö Finnairin kanssa on osa strategiaamme kehittää kaupallista yhteistyötä oneworld-jäsenten kanssa valmistautuessamme allianssin täysjäsenyyteen ensi vuonna. Näin voimme myös parantaa lentoyhteyksiä ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden määrää kohdemarkkina-alueiltamme”, sanoo Malaysia Airlinesin kansainvälisistä ja valtiosuhteista vastaava johtaja Germal Singh. ”Kumppanuuden kautta voimme laajentaa reittivalikoimaamme Malesian ja Skandinavian välillä lisäämättä lentojemme määrää. Malesia on kohtuuhintainen matkailukohde Aasian ja Tyynenmeren alueella, ja uskomme, että pohjoismaiset matkailijat hyötyvät yhteistyöstämme”, lisää Singh.

 

Malaysia Airlines liittyy 1.2.2013 oneworld-allianssiin, johon Finnair on kuulunut vuodesta 1999.

 

Finnair

Finnair on erikoistunut Euroopan ja Aasian väliseen lentoliikenteeseen ja tarjoaa suorat lentoyhteydet Helsingistä yli 50 Euroopan kohteeseen ja 11 Aasian kohteeseen. Yhtiö lennättää vuosittain yli 8 miljoonaa matkustajaa modernilla laivastollaan ja on edelläkävijä ympäristöasioiden huomioimisessa. Finnair sai ainoana pohjoismaalaisena lentoyhtiönä neljä tähteä kansainvälisessä Skytrax-luokituksessa vuonna 2012, ja World Airline Awards palkitsi yhtiön tänä vuonna parhaana pohjoiseurooppalaisena lentoyhtiönä kolmannen kerran peräkkäin. Finnair on kuulunut oneworld-allianssiin sen perustamisesta vuodesta 1999 lähtien.

 

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines (www.malaysiaairlines.com) on Malesian kansallinen lentoyhtiö ja yksi Aasian suurimmista lentoyhtiöistä. Yhtiö kuljettaa lähes 37 000 matkustajaa päivittäin ja sillä on noin 80 kohdetta ympäri maailmaa. Malaysia Airlinesin brändi henkii ainutlaatuista, malesialaista vieraanvaraisuutta, Malaysian Hospitality, jota symboloi lyhenne MH, joka on myös yhtiön lentokoodi. Yhtiö on kahdeksas Airbus A380-operaattori ja sen kaksikerroksinen superjumbo ollut käytössä Kuala Lumpur-Lontoo-reitillä heinäkuusta 2012. Reittiä tullaan lentämään kahdesti päivässä 24. marraskuuta lähtien.

 

Malesian kansallinen lentoyhtiö on alan voitokkaimpia yhtiöitä palvelun saralla. Skytrax World Airline Awards (2012) palkitsi Malaysia Airlinesin maailman parhaasta matkustamohenkilökunnasta sekä nimesi sen viiden tähden lentoyhtiöksi. Yhtiö on voittanut Skytraxin paras matkustamohenkilökunta -palkinnon seitsemästi, enemmän kuin mikään muu yhtiö, vuosina 2001─2004, 2007, 2009 ja 2012.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään