Petri Lehtovirta

Venäjä alkoi vaatimaan ulkomaisilta lentomiehistöiltä viisumia

6 viestiä aiheessa

EU:n ja Venäjän neuvottelut viisumihelpotusten laajentamisesta ovat ratkaisevassa vaiheessa. Neuvottelujen yhtenä tavoitteena on, että lentomiehistö vapautettaisiin viisumivaateista. Samaan aikaan Venäjä kuitenkin toteutti uhkauksen, että ulkomaisilla  lentomiehistöillä on oltava viisumi maahan saapuessa.

 

- EU-maissa ulkomaisilta lentoyhtiöiltä ei ole vaadittu viisumeita, koska unionin tavoitteena on luopua turhasta byrokratiasta.

 

Venäjä toimii kuitenkin toisin. Neuvostoliitto teki aikoinaan kansainväliseen siviili-ilmailusopimukseen varauman, että se vaatii ulkomaisilta lentomiehistöiltä viisumin.

 

Venäjä ei toteuttanut vuosikausiin neuvostoaikojen määräystä. Marraskuun alusta alkaen Venäjä kuitenkin vaatii, että ulkomaisilla lentomiehistöillä on oltava viisumi maahan saapuessa.

 

- EU-maissa ei ole tarkoitus ryhtyä vastatoimiin Venäjän viisumivaatimusten takia.

 

http://yle.fi/uutiset/venaja_matkaisi_lentomiehistolle_viisumipakon_neuvottelujen_ratkaisevassa_vaiheessa/6361046

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei pidä EU'n kohdalta paikkaansa. Tai sanotaanko että Schengenin kohdalta. Schengen vaatii lentomiehistöiltä jotka ovat kotoisin tietyistä maista viisumin ja on vaatinut vuosikaudet. Mikäli kyseessä on vain kääntö eli ei varsinaisesti tulla Schengenin alueelle ei lentomiehistöiltä vaadita ATV-pumaskaa.

 

Ohessa linkki maille joilta vaaditaan viisumi, myös miehistöiltä

 

http://www.mediavisa.net/schengen-visa-mandatory.php

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täsmennetään nyt tuota Venäjän viisumikäytäntöä sen verran, että viisumi siis vaaditaan vaikka maahan ei jäätäisikään.  Eli Venäjälle suuntautuvalle käännölle tarvitaan nyt viisumi myös miehistölle.  Yhdessäkään valtiossa, jossa minä olen lentänyt, ei vastaavaa käytäntöä ole ollut.  Ihme nokittelua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muista Jere Obaman paratiisi. Sinne C1D viisumi on vaadittu jo varmaan sen 50 vuotta myös lentävältä joukolta. Samoin jos omaa jonkun muun passin kuin Soviet Finlandin tai muun Schengen jäsenvaltion niin myös tänne se viisumi vaaditaan lukuunottamatta kääntöjä. Meillä kun on esim Etelä-Afrikkalaisia aika kasa, ovat he aina passinsa kanssa leimattavana sekä sisään että ulos ja rajalla katsotaan tarkkaan että viisumi on voimassa että eivät vahingossakaan jää tänne pummeilemaan.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pääpointti tuossa oli "lukuunottamatta kääntöjä".  Toistan: Venäjä vaatii sen viisumin myös käännöiltä nykyisin.  Onko tosiaan niin, että jossain muualla tarvitset viisumin pelkkään renkaiden potkimiseen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jenkit tulee heti mieleen ja ainakin Kiinaan vielä 2010 tarvittiin pelkää edestakaisin KUL-PVG varten viisumi "Jos vaikka kone hajoaa" periaatteella. Eiköhän niitä ole jokunen muitakin suurin osa elämysmatkamaita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään