Harri Koskinen

Finnair-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.9.2012

1 viesti aiheessa

Heinä-syyskuun liikevaihto kasvoi 7,1 prosenttia vertailukaudesta 650,3 miljoonaan euroon ja toiminnallinen liiketulos nousi 48,9 miljoonaan euroon.

 

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen:

 

"Toiminnallinen tuloksemme nousi kausiluonteisesti vahvimmalla kolmannella neljänneksellä 48,9 miljoonaan euroon, mikä on Finnairin kaikkien aikojen paras vuosineljännestulos.  Kiitos tästä kuuluu koko Finnair-tiimille, joka on tehnyt päättäväisesti töitä Finnairin tuloskunnon parantamiseksi ja tulevaisuutemme rakentamiseksi.

 

Onnistuimme kasvattamaan myös liikevaihtoamme, käyttöasteemme oli hyvä, yksikkötuottomme paranivat ja etenimme merkittävästi kustannussäästöohjelmamme toteuttamisessa. Tulosparannus oli hyvä suoritus, kun ottaa huomioon, että merkittävin kuluerämme eli polttoainekustannukset nousivat noin 25 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajasta. Aiempaa aggressiivisemman hinnoittelumme ja reittiverkoston edelleen jatkuneen optimoinnin ansiosta koneemme olivat täydempiä kuin viime vuonna. Olemme myös jonkin verran hyötyneet siitä, että vaikea markkinatilanne on karsinut kilpailua joillakin reiteillämme.

 

Olemme edenneet 140 miljoonan euron rakennemuutos- ja kustannussäästöohjelmassamme hyvin ja saavuttaneet jo kolmannen vuosineljänneksen loppuun mennessä tavoitteemme alentaa kustannuksiamme 80 miljoonalla eurolla tämän vuoden loppuun mennessä. Kolmannella vuosineljänneksellä saimme päätökseen monet rakenteelliset muutokset, ja Embraer 190 -laivaston siirtäminen Flyben operoimaksi eteni suunnitelmien mukaan.

 

Vaikka tuloksemme oli kuluneella vuosineljänneksellä voitollinen, Finnair on vielä kaukana sille asetetusta pitkän aikavälin tuottotavoitteesta eli kuuden prosentin liikevoittomarginaalista. Olemme tulevina vuosina merkittävien laivastoinvestointien edessä, ja niiden rahoittamiseksi meidän on edelleen parannettava kannattavuuttamme. Siksi julkistimme tänään uuden tehostustavoitteen: pyrimme laskemaan kustannustasoamme pysyvästi vielä 60 miljoonalla eurolla vuoden 2014 loppuun mennessä. Uusi säästöohjelma täydentää aikaisempaa 140 miljoonan euron ohjelmaa.

 

Neljäs vuosineljännes on perinteisesti liiketoiminnassamme kolmatta heikompi, ja tällä hetkellä näkyvyys loppuvuodelle on maailmantalouden epävarmuuden vuoksi heikko etenkin liikematkustuskysynnän osalta. Epävarmuuden vuoksi olemme kasvattaneet kapasiteettiamme maltillisesti, ja tarvittaessa pystymme sopeuttamaan toimintaamme edelleen. Pitkän aikavälin strategiamme on sen sijaan muuttumaton: uskomme Aasian kasvavan matkustustarpeen luovan meille jatkossakin uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Loppuvuoteen kohdistuvasta epävarmuudesta huolimatta uskomme, että yllämme tänä vuonna voitolliseen toiminnalliseen liiketulokseen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008."

 

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=527067〈=fi

http://www.finnairgroup.com/linked/fi/Finnair_Osavuosikatsaus_Q3_2012.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään