Niko Salo

Rahtikoneeksi muokattu MD-80 lentänyt ensilennon.

12 viestiä aiheessa

Floridalaisen Aeronautical Engineers (AEI) yhtiön modifioima MD-80 rahtikone on tehnyt ensilentonsa 28 syyskuuta. Konetta on tilattu 15 kpl. AEI ennustaa koneita tilattavan jopa 200 kappaletta, lähinnä kehitysmaista. Nyt ensilennon tehnyt yksilö (N73444) on entinen American Airlinesin kone.

 

Flightglobal

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipähän jouda mädärit vielä metallinkierrätykseen vaan sen sijaan valjastetaan hyötykierrätykseen palvelemaan rahtikoneina ties kuinka kauan.  Isoveljiä DC-8 ,DC-10 ja  MD11 osattu jo hyötykierrättää  kauan, pitihän tämäkin askel vielä ottaa.

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

   Isoveljiä DC-8 ,DC-10 ja  MD11 osattu jo hyötykierrättää  kauan, pitihän tämäkin askel vielä ottaa.

 

Puhumattakaan veljistä/siskoista DC-3, DC-4 & DC-6... :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onhan DC-9:stä rahtiversioita, mutta onko niitä konvertoitu rahtikoneiksi? Muistelin, että UPS:llä olisi ollut, mutta taisin muistaa väärin, kun en ainakaan äkkiä hakemalla sellaista tietoa löytänyt ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aikoinaan Finnairilla ollut täysrahtiversioinen tumppiysi olisi myös monen tarinan ja oman ketjun arvoinen. Se oli tosimiesten kone. Tikkaita pitkin kiivettiin sisään ja vessan virkaa hoiti kiskoille kiinnitetty pytty. Piti itse lämmittää ruoka uunissa jos halusi syödä lämpimän aterian, usein syötiin kylmiä voileipiä. Työajat olivat myös samanlaiset kuin muillakin rekkamiehillä, Helsingistä lähdön määräsi määräkentän aukioloajat paitsi Tukholmasssa. Siellä odoteltiin koneessa muutama yötunti että saatiin aamuposti mukaan Helsinkiin. Rahtina oli mm. eläviä eläimiä sekä muuta erikoista ja mielenkiinntoista. Kun Vaasasta vietiin täysi koneellinen minkin- ja ketunnahkoja ulkomaille, olivat vartiointiliikkeen pyssymiehet valvomassa lastausta. Elävät ketut taas haisivat niin ettei tullut syötyä niillä lennoilla. Taisipa joillakin kollegoilla olla muitakin Korkeasaaren asukkeja, ainakin muistan puhutun siperian tiikeristä. Kone jaksoi kantaa noin 11.000 kiloa Lontooseen, Dusseldorfiin tai Frankfurtiin. Näillä lennoilla se oli usein "tasaraha" eli max kuorma (max ZFW), max lentoonlähtöpaino (max TOW) ja minimi polttoainemäärä.

 

Seppo  

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä ysi tuomassa sammutusvaahtoa EFKK:lla. Oli Esson suuri öljypalo ja vuosi 1973. Mahtaako Kolehmainen tai Kauranen tunnistaa kuskeja?

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

 

Ismo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään