Tommi Kaukonen

Ulkomaiset pilotit Venäjällä

8 viestiä aiheessa

Venäjän ilmalulakia aiotaan muuttaa, jotta venäläisten lentoyhtiöiden ohjaajapula helpottuisi. Nykyisen lakien mukaan venäläisessä rekisterissä olevan ilma-aluksen päällikkönä saa kaupallisessa toiminnassa toimia vain Venäjän kansalainen. Palkkatason on 70% erurooppalaisesta, ja jotkut epäilevät muutoksen tuovan vähemmän päteviä lentäjiä Afrikasta tai Etelä-Amerikasta, kuten kävi Kazakstanissa, missä tehtiin vastaava lakimuutos aiemmin. Todennäköisesti tullaan vaatimaan venäjänkielen taito ja muuntokoulutus.

 

http://www.rg.ru/2012/10/10/avia.html

http://www.great-country.ru/rubrika_articles/ros_eco/110813-03.html

http://vz.ru/economy/2012/10/16/602653.html

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei että mailla olisi paljoa yhteistä, vai onko? Joka tapauksessa Ukrainassa maksoivat länsipiloteille 70% parempaa palkkaa kuin paikallisille. Tämä trendi on myös Kiinassa joten en usko venäjän hirveästi poikkeavan em järjestelyistä. Lentäjiä on tarjolla, kokeneita ei aivan hirveästi, joten palkat joutuvat olemaan pakostakin kilpailukykyisiä Kiinan ja muiden maiden malliin. Penneillä on ihan turha yrittää pelata. Vanha sanonta kuuluu: Pay peanuts, get monkies. Pätee myös ilmailun saralla. Kokeneille kippareille ja försteille on edelleen maailmanlaajuisesti tarvetta, kokemattomia tämä uudistus ei tule koskemaan sen verran siellä on jakin ja anthonohffin kuskia kuitenkin omasta takaa että ne metsä-tundralla ajetut hirvenjahdit tullaan vielä jatkossakin lentämään omin kansalaisin, näin siis uskoisin. Omasta puolesta olen miettinyt Ukrainaa ja Venäjää pontentiaalisina duunipaikkoina jatkossakin. Ei voinut valittaa hirveästi vaikka ilmailukulttuuri on täysin toisenlainen. Kivaa ainakin oli.

 

Eipä muuta kuin Спокойной ночи красавица  ;D

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Höh, pääseehän kuulemma tonne jos täyttää vaatimukset, niitä kun on tuolla kuulemma erilaisia- kansainvälisillä tiukkoja ja kansallisilla vähemmän tiukkoja.

Parin vuoden takaa erään suomalaisen (sorry, sovittu että pysyy nimettömänä) hakijan kommentti melkein läpäistystä hakuprosessista:

-hepulla ATPL (ei siis mikään jäässä oleva)

-md 82 tiimaa rapiat 1500 tuntia EU/USA/Karibia

-500h+ b737 tiimaa

-reilut 1500h erilaista kakkatiimaa mäntäkoneilla opettajana yms reppuhommissa sekä Suomessa että USA:ssa.

-hyvä venäjän kielen taito (yliopistotaso)

 

Valintaraadin edessä heppu kuuli seuraavan lauseen:

"Harasoo, hyvältä näyttää mutta missä Teidän diplomityötodistuksenne on?"

Kippareilta kun vaadittiin ainakin tuossa yhtiössä lentotekniikan tai vastaavan DI tutkinto...

=>Repinillä tai mikälie takaisin Stadiin.

 

Miksiköhän ne Malmilla Patrian koulutuksessa olleet venäläiset oli Pietarin yliopistosta?

 

Pete

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kippareilta kun vaadittiin ainakin tuossa yhtiössä lentotekniikan tai vastaavan DI tutkinto...

=>Repinillä tai mikälie takaisin Stadiin.

Jos niiden lentolaitteet on Venäjän rekisterissä, niin aikuisten oikeesti vaadittiin Venäjän kansalaisuus kipparilta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä mistä Pete olet tietosi saanut mutta ei pidä paikkaansa. Venäjä on ollut ulkomaiden rekisterissä olevia bizjettejä lukuunottamatta suljettu ulkomaisille lentäjille kansallisuusvastimusten takia. Noin vuosi sitten etsivät venäjää puhuvaa simuopettajaa & tyyppikouluttsjss 747-400 sarjaiseen ja toimipaikka oli Venäjän ulkopuolella. Muutoin venäläiset lentoyhtiöt jotka toimivat venäjän federaation ilmailuviranomaisen valvonnassa ja luvilla eivät palkkaa ulkomaalaisia lentäjiä ainakaan ennen lakimuutoksia jotka vaativat duuman että hallituksen käsittely ja aivan viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, Putinin allekirjoituksen.

 

Venäjällä ja kaikissa entisissä neuvostomaissa, paikallisten kanssa paljon lentäneenä ja jutelleena ei hurjia huhuja vaan selvää faktaa, lentokoulutus oli neljän tai useamman vuoden projekti jossa lentäjä koulutettiin lentämään pääsääntöisesti yhtä tyyppiä esim AN24 ja siinä sitten istuttiin vuosikaudet. Kone opeteltiin täydellisesti ja jotakin tiettyä järjestelmää saatettiin käydä läpi kuukaustolkulla. Koulutuspaikkoja oli pitkin Neuvostoliittoa ja nykyään nämä akatemiat sijaitsevat IVY-maissa vaikka iso osa on suljettu monet jatkavat toimintaansa esim Kirovogradissa ja Kiovassa.

 

Monet förstit joiden kanssa lentelee A320 konetta Kiovasta olivat nimenomaan Kirovogradista valmistuneita osa entisiä Neukkulan ilmavoimien, myöhemmin Ukrainan ilmavoimien lentäjiä.

 

Huomattavaa on että Ukrainan lainsäädäntö mahdollistaa ulkomaisen lentäjän työskentelyn jo nyt. Itselläni on useampi lupakirjan validaatio tuota todistamassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään uutisissa .. Aeroflotilla on nyt töissä ensimmäinen ei-venäläinen pilotti, saksalainen Klaus Rohlfs. Lisäksi toinen saksalainen ja yksi tsekkiläinen viimeistelevät paperitöitä ja aloittavat kohta lentämisen.

 

Jännät säännöt sinänsä, että viranomainen on rajoittanut ulkomaalaisten pilottien lukumäärän max.kahteensataan. Kokemusta vaaditaan vähintään 3000h ja tyypistä väh. 500h.

 

Aeroflot announced its first non-Russian pilot—Klaus Rohlfs, a German citizen—has operated his first flight from Moscow to Prague, following the passage of air code amendments by the State Duma in April allowing carriers to hire foreign pilots.

 

Two more candidates—from the Czech Republic and Germany—are currently completing formalities to join Aeroflot’s staff.

 

Aeroflot said it has received more than 800 applications from foreign pilots—or more than 10 per vacancy. Most applications have come from the Czech Republic, Germany, Italy and Spain. To date, more than 40 applicants have passed initial selection and testing procedures, Aeroflot added.

 

http://atwonline.com/government-affairs/aeroflot-s-first-non-russian-pilot-operates-first-flight

 

(jutussa kuva tästä Klausista, mutta ei taida olla ihan nykykaluston ratissa  ;) )

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ohjaajien määrä venäläisissä lentoyhtiöissä väheni vuonna 2014 300:lla, ilmoitti Venäjän lentävän henkilöstön ammatiyhdistyksen  (PLC) puheenjohtaja Miroslav Boychuk, Aeroflotin lentäjä. Eniten vähensivät Jutair, Nordwind, Jamal ja Jakutia. Muissa yhtiöissa ei lähteneiden tilalle palkattu uusia, S7 toimi näin. Matkustamohenkilökunta väheni kolmella tuhannella, tekninen henkilökunta kahdella tuhannella.

 

https://meduza.io/news/2015/04/10/profsoyuz-letnogo-sostava-soobschil-ob-uvolnenii-za-god-bolee-300-pilotov

 

Entä Klaus Rohlfs?

 

Maaliskuussa 2015 selvisi, että Rohlfs erosi. Yksi päätöksen perusteluista, kuten on raportoitu, oli lentäjän tyytymättömyys palkkaan, ruplan ja euron kurssimuutoksista johtuen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään