Kalle Keihänen

Verenvuodatus oli lähellä Helsinki-Vantaalla heinäkuussa 1977

5 viestiä aiheessa

Näin otsikoi 1977 Aeroflotin kaappausdraamaa tänään MTV3:

 

Verenvuodatus oli enemmän kuin lähellä Helsinki-Vantaan lentokentällä Aeroflotin lentokonekaappauksen yhteydessä heinäkuussa 1977, kun Petroskoista Leningradiin matkalla ollut kaapattu kone laskeutui Suomeen.

 

Aiemmin on tiedetty, että viranomaiset olivat valmistautuneet voimatoimiin venäläiskaappareiden nujertamiseksi. Ennen ei ole juuri tullut esiin, että poliisilla oli selvä lupa tulen avaamiseen.

 

Ehtona ampumiselle oli, että kummatkin kaapparit olisivat näkyvillä koneen ovella. Pelkona nimittäin oli, että he räjäyttäisivät käsissään olevat käsikranaatit.

 

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/10/1630400/verenvuodatus-oli-lahella-helsinki-vantaalla-heinakuussa-1977

 

 

Uutinen liittyy valtiosihteeri Martti Tuovisen muistelmien julkaisuun. Lentokonekaappaus on aina vakava asia, mutta hieman uutisessa nauratti tuo kaappareiden vaatimus saada pornolehtiä luettavakseen  :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro!

 

Hyvin lähellä oli myös -73 Haifassa,pari päivää ennen sinne saapumista oli terminaalissa tapettu vajaa 20henk.Olin niin nöösi että en edes ajatellut asiaa...

 

Harri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uusi Suomi kirjoittaa tänään:

 

Yle: Jättimäinen sotilasoperaatio salattiin suomalaisilta 1977

 

Suomalaiset eivät koskaan saaneet kunnollista ja todenmukaista tietoa vuonna 1977 tapahtuneesta lentokonekaappauksesta, kertoo Ylen uusi dokumenttisarja Muisti.

 

Sarjan ensimmäinen jakso kertoo vuonna 1977 tapahtuneesta konekaappauksesta. Kaksi neuvostoliittolaista nuorta kaappasi Karjalan yllä lentokoneen, jonka he pakottivat laskeutumaan Helsinki-Vantaan lentokentälle.

 

Kuukausia myöhemmin Länsi-Saksan tiedustelupalvelu varoitti suomalaisia Baden-Meinhof -terroristiryhmän mahdollisesta kostoiskusta. Yksi todennäköisistä kohteista oli Suomi.

 

- Baader-Meinhof -ryhmän uhka otettiin todella vakavasti. Sadat sotilaat määrättiin piirittämään Helsinki-Vantaan lentoasema, ja osalle heistä jaettiin kovat patruunat, kertoo Pekka Visuri Ylelle.

 

 

YLE:n 27 minuuttia pitkä dokumentti esitettiin 14.10 ja on nähtävissä Areenassa: http://areena.yle.fi/tv/1662176

 

Katsoin tuon äsken, ja pakko todeta että hieno dokkari. Jäntevästi kerrottu tarina, asialliset haastattelut ja mikä parasta kunnolla kuvamateriaalia 70-luvun EFHK:sta  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen verran hyvä dokkari, että tunsin selkäpiissäni samoja fiiliksiä, kuin tuona vuonna Ilmavoimissa ollessain :o

 

Vaikka tiedottamisen tyylipisteitä jaettiin silloin vähän happamalla mielellä, niin kärsivällisyydellä saavutettu vahingoton päätös kaappaukselle ja pysyttäytyminen sivussa Euroopan kuohunnasta olivat oiva lopputulema. On myös hyvä, että stoori sentään jälkeenpäin taustoitetaan ja avataan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään