Harri Koskinen

Finnair vähentää polttoaineen kulutusta kevyemmillä konteilla

1 viesti aiheessa

Finnair Oyj

Lehdistötiedote

 

Finnair vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä kevyemmillä konteilla

 

Finnair ottaa käyttöön kevyemmät rahti- ja matkalaukkukontit kaukoliikenteen koneissaan. Nordisk Aviation Productsin kevyet kontit vähentävät lentokoneen painoa. Hanke on osa Finnairin lentokoneiden ”painonvartijahanketta”, jonka tavoitteena on vähentää lentokoneiden polttoainekulutusta ja sitä kautta hiilidioksidipäästöjä. Mitä kevyempi kone on, sen vähemmän se kuluttaa polttoainetta.

 

Uudet erityisen vahvasta ja kevyestä materiaalista valmistetut kontit painavat 55 kiloa, eli noin 25 kiloa vähemmän kuin nyt käytössä olevat kontit. Niiden avulla Finnair säästää arviolta 800 000 kiloa polttoainetta vuodessa, ja samalla hiilidioksidipäästöt vähenevät yli 2,5 miljoonalla kilolla. Kontit otetaan käyttöön vuoden loppuun mennessä.

 

“Uudet kontit auttavat meitä saavuttamaan polttoainetehokkuus- ja ympäristötavoitteemme. Ne myös helpottavat konttien käsittelyä maassa ja siten tukevat sujuvaa kauttakulkuliikenteen toimintaa,” sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

 

Finnair on sitoutunut vähentämään paikkakohtaisia hiilidioksidipäästöjään 24 prosentilla vuoden 2009 tasosta vuoteen 2017 mennessä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään