Esa Harju

Global IAOPA eNews

7 viestiä aiheessa

Maailmanlaajuinen IAOPA eNews-arkisto: http://www.iaopa.org/news/enews-archive.html

 

Lokakuun uutiskirjeen pääaiheet:

 

The Island Aircraft Owners Association (AOPA-Trinidad and Tobago) Granted Provisional Membership

IAOPA:n päämaja on vastaanottanut jäsenhakemuksen Island Aircraft Owners Association'lta (AOPA-Trinidad ja Tobago)

 

European Plans for the Revitalisation of General Aviation

Vuonna 2008 Euroopan Unioni antoi tiedonannon vastauksena Euroopan Liikenneviraston  lausunnosta "Yleisilmailun ja liikelentotoiminnan kestävä tulevaisuus", joka esitti selkeän kokonaiskuvan alasta sekä sen yhtenäisen ja jäsennellyn aseman tulevaisuuden kehityksen suhteen. On syytä palauttaa mieliin, mitä Liikennekomissaari Siim Kallas sanoi silloin; "Liikenne on ja täytyy olla ihmisiä varten. Liikennekomissaarina minun ohjaavana pääperiaatteena seuraavien viiden vuoden aikana on edistää liikenteen palveluja, jotka aidosti hyödyttävät Euroopan kansalaisia. Vapaa liikkuvuus on yksi suurimmista vapauksista Euroopan kansalaisille ja hyvät kulkuyhteydet ovat välttämättömiä. "

 

IAOPA Submits Two Working Papers in Advance of the ICAO 12th Air Navigation Conference

IAOPA aikoo esittää kaksi valmisteluasiakirjaa harkittavaksi jäsenvaltioille, jotka tulevat osallistumaan ICAO:n 12:sta lennonvarmistuspalvelukonferenssiin sekä esittää ja syventää ideoita ja käsitteitä, jotka ovat tärkeitä yleisilmailulle maailmanlaajuisesti. Ensimmäinen on suunniteltu vahvistamaan ja kiinnittämään huomion Liitteen 6 Esipuheeseen - osaan II, "Kansainvälinen Yleisilmailu  - Lentokoneet", jolla saavutettaan riittävä turvallisuustaso sekä tunnustetaan erot yleisilmailun ja kaupallisen lentotoiminnan välillä.

 

ICAO Runway Safety Events

ICAO järjestää kaksi kiitotieturvallisuustapahtumaa seuraavien 45 päivän aikana Etelä-Afrikassa ja Venäjällä. ICAO ja sen Runway Safety Partnerit ovat sitoutuneet esiintymään Regional Runway Safety seminaareissa (RRSSs) ympäri maailmaa seuraavien kahden vuoden ajan ja edistämään Runway Safety Teamien organisointia, puuttumaan kiitotieturvallisuuskysymyksiin sekä parantamaan turvallisuustilannetta.

 

Cape Town RRSS, 29-30 October 2012

http://www.icao.int/MEETINGS/CAPETOWNRRSS/Pages/default.aspx

 

Moscow RRSS, 6-8 November 2012 (additional information to be added soon)

http://www.icao.int/MEETINGS/MOSCOWRRSS/Pages/default.aspx

 

Lokakuun uutiskirje julkaistaan lähiaikoina ylimmän linkin sivulla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.iaopa.org/news/enews-archive.html

 

IAOPA eNews - March 2013

 

Fuller to Step Down as AOPA President and CEO

 

Craig L. Fuller, AOPA USA:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, maailman suurimman ilmailualan etujärjestön nokkamies on ilmoittanut AOPA USA:n johtokunnalle hänen aikomuksestaan erota tehtävästään ja hallituksesta. Hän aikoo pysyä nykyisessä tehtävässään kunnes hänen seuraajansa on valmis ottamaan tehtävät vastaan. AOPA USA:n johtokunta käynnistää toimet hänen seuraajansa löytämiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.iaopa.org/news/enews-archive.html

 

IAOPA eNews

 

Heinäkuun uutiskirjeen aiheina vapaasti suomennettuna mm:

 

FAA Issues Clarification on Aircraft Trusts

 

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen, FAA, on julkaissut "Ilmoituksen menettelytapojen ja käytäntöjen selkeyttämiseksi säätiöiden nimiin rekisteröityjen ilma-alusten osalta niissä tapauksissa, että niillä on ulkomaalaisia edustajia ja edunsaajia." 42-sivuinen dokumentti on seurausta pohdinnoista, jotka tulivat julkisuuteen vuonna 2010, jolloin virasto keskeytti ulkomaalaissäätiöiden (NCT) omistamien ilma-alusten operoinnin vedoten siihen, ettei heillä ollut mahdollisuutta valvoa N-rekisteröityjen lentokoneiden toimintaa ulkomailla. Niiden lentäjien, jotka toimivat NCT-ilma-aluksilla, olisi tutustuttava asiakirjaan ja otettava yhteyttä säätiön hallintoon ja pyytää lisäohjeita siihen, kuinka uudet käytännöt ja menettelytavat vaikuttavat heidän tilanteeseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huhtikuun 2014 uutiskirje:

 

http://www.iaopa.org/news/april14.html#four

 

ICAO launches new Runway Safety iKit

Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö, ICAO, on kehittänyt yhdessä lentoturvallisuusasiantuntijoiden, mm. IAOPA:n edustajien kanssa, uuden kiitotieturvallisuuden koulutusmateriaalin. IAOPA:n materiaali, IAOPA Runway Safety, löytyy klikkaamalla IAOPA-logoa oikealla seuraavan linkistä avautuvassa sivustossa: http://cfapp.icao.int/tools/RSP_ikit/story.html

 

Aikaisemmat uutiskirjeet löytyy täältä: http://www.iaopa.org/news/enews-archive.html

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Syyskuun 2014 uutiskirjeestä:

 

AOPA syndicate wins SESAR contract

Yhteenliittymä, jossa AOPA UK on jäsenenä, on saanut sopimuksen SESAR'lta kehittää ja toteuttaa yleisilmailukäyttöön elektronisen apuvälineen, jonka vähittäismyyntihinta olisi vähemmän kuin 1 000 euroa. Yhteenliittymässä on AOPA UK:n lisäksi Iso-Britannian lennonjohtopalveluja tarjoava NATS sekä avioniikkalaitevalmistajat Funke ja Trig. AOPA UK suorittaa kannettavan LPAT-laitteen, Low Powered ADS–B Transponder, sekä myös vastaavan mittaripaneeliin asennettavan LASE-laitteen testaamiseksi tarvittavat koelennot.

 

Tarkemmin http://www.smll.fi/?p=964

 

Aikaisemmat uutiskirjeet löytyy täältä: http://www.iaopa.org/news/enews-archive.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tammikuun 2015 uutiskirjeestä poimittua:

 

EASA INVOLVES IAOPA (EUROPE) IN NEW INITIATIVE

EASA:n TAG/SSCC/FCL-kokouksessa viime vuonna päätettiin perustaa asiantuntijatyöryhmiä lupakirja-asioita varten sekä ratkomaan uusien lupakirjaluokkien ja kelpuutusten tuottamia ongelmia. Yksi näistä on LAPL-työryhmä, joka ratkoo siihen liittyviä soveltamisongelmia. LAPL-työryhmän kokoukseen Nick Wilcock osallistuu kesäkuussa  2015 IAOPA Europen edustajana. SMLL pyytää kaikilta ilmailijoilta jo ennakkoon palautetta LAPL-koulutuksesta ja -vaatimusten soveltamisesta, jotta ne voidaan ottaa esille LAPL-työryhmässä. Palautteen voi antaa sähköpostilla hallituksen osoitteeseen, joka on täällä: http://www.smll.fi/?page_id=51.

 

IAOPA Europe harjoittaa yleis- ja harrasteilmailun edunvalvontaa EU:ssa ja EASA:ssa juuri siellä, missä asioista päätetään, kuten kuva alla osoittaa:

 

IAOPAEurope_EASA_EU.png

 

Toisen työryhmän nimi on EiR-työryhmä, jonka on tarkoitus keskittyä En-Route IR- ja Competence-based Modular IR-kelpuutusten ensimmäisiin kokemuksiin. Nick Wilcock, joka edustaa IAOPA Europea EASAn konsultointikomiteoissa, osallistuu ensimmäiseen EIR-työryhmän kokoukseen tammikuun 27. päivä 2015. EIR- ja C-bM IR-asioiden lisäksi käsitellään ajatuksia ja ideoita yksinkertaistaa eurooppalaisia mittarilentolupakirjavaatimuksia, joka on yksi EASA:n pääjohtajan Patrik Ky'n esiin nostamista asioista Euroopan yleisilmailun lentoturvallisuuden parantamiseksi.

 

General Aviation Road Map: http://easa.europa.eu/easa-and-you/aviation-domain/general-aviation/general-aviation-road-map

General Aviation and OPS: http://easa.europa.eu/easa-and-you/aviation-domain/general-aviation/operations-general-aviation

EASA:n konsultointikomiteat löytyy täältä: https://www.easa.europa.eu/easa-and-you/aviation-domain/partnerships/consultative-bodies

 

Global IAOPA eNews: http://www.iaopa.org/news/january15.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Marraskuun 2015 uutiskirjeestä poimittua:

 

28th IAOPA World Assembly Registration Open

Ilmoittautuminen ensi kesän 28. IAOPA-yleiskokoukseen on avattu. Isäntänä toimii AOPA US ja yleiskokous pidetään 21.-24.7.2015 välisenä aikana Chicagossa, Illinoin osavaltiossa. Napauta seuraavaa linkkiä, http://www.iaopa.org/2016-world-assembly.cfm ja varmista parhaat paikkasi kahteen maailman parhaaseen harraste- ja yleisilmailutapahtumaan samalla kertaa.

 

Jos et ole koskaan ollut IAOPA:n yleiskokouksessa tai käynyt Oshkosh AirVenturessa, niin tämä on tilaisuutesi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. IAOPA järjestää kaikille jäsenilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden ja kokemuksen osallistua yleiskokouksen jälkeen Oskosh Airventureen. Kaikki lisätiedot löytyvät edellisen linkin takaa. Muista rekisteröityä yleiskokoukseen ja Oshkoshiin, sillä paikkoja on rajoitetusti.

 

IAOPA eNews-arkisto: http://www.iaopa.org/news/enews-archive.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään