Olli Vainio

Santtu "Captain" Salomaa 14.6.1990-13.9.2012

27 viestiä aiheessa

Surukseni joudun ilmoittamaan, että yksi foorumilainen, nuoremman polven ilmailija ja kertakaikkisen mahtava tyyppi, Santtu on lähtenyt eilen viimeiselle lennolle.

 

santtu-ohsim.jpg

Santtu MIKin OH-SIMissä säätämässä vuonna 2004, kuvan ottanut Tuomas Kuosmanen.

 

Monet pitkään foorumilla olleet muistavat varmasti Santun "Captain Salomaana" aivan mahtavista videoista joita hän teki Malmilla. Monet varmasti myös tuntevat Santun Malmin Ilmailukerhon kautta jonne hän varmasti jätti lähtemättömän vaikutuksen.

 

Itselle Santtu on aina jäänyt mieleen MIKin junnuna, joka sai ihan uudenlaisen ilmapiirin aikaan kerhossa positiivisuudellaan ja aktiivisuudellaan.

 

Yllä oleva kuva oikeastaan kuvaa varsin hyvin millaisena muistan Santun aina. :)

 

-Olli, kovasti kaipaen  :'(

 

ps. Captain Salomaa -videot ovat nähtävissä MIKin youtube-kanavalla

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt osui lähelle.. Tiedossa tämä pidempi sairastaminen oli, mutta tuli silti yllätyksenä. Kepeät mullat vanhalle ystävälle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minun viimeisestä kunnon juttutuokiosta Santun kanssa on vierähtänyt hieman pidempi hetki. Valitettavasti. Usein sitä taitaa huomata ihmiselämän rajallisuuden vasta viime hetkillä. Mutta jotain erityistä tässä kaverissa oli, koska hänen poismenonsa nostattaa kyyneleet toisensa jälkeen poskilleni asti. Se joku oli hänen asenteensa. Santtu viljeli asiallista ja asiantuntevaakin kommenttia ja käytti tarvittaessa kärkevääkin kieltä. Silti pilke silmäkulmassakin hän taisi aina kunnioittaa toisia, vaikka sanan säilä välillä osui ja upposi. Huumoria löytyi siihen malliin, että muistan Santun parhaiten hymyssä suin – niin minä kuin me muut. Tuomaksen ottamassa kuvassa näkyvä ilme merkitsee minulle paljon: pieni virne aina yläviistoon. Mikäli hutera muistini ei petä, näin minä koen Santun. Hienon persoonan lisäksi hän oli ahkera virtuaali-ilmailun harrastaja ja palveli teoillaan koko yhteisöämme. Jotkut meistä ovat viime vuosina kuulleet yhteisen ystävämme rankasta taipaleesta tavalla tai toisella, ja ainakin minulle hänen kykynsä voittaa sairautensa henkisesti on jotain häkellyttävää. Nyt kun taistelu on kuitenkin ohi, toivon hartaasti, että nyt hänellä on parempi olla.

 

Santtu: proceed direct RAUHA, monitor this frequency. Slower traffic following you behind, no distance available. Please keep the coffee warm anyway, we'll be there. We want to be there. With you.

 

Syvästi ikävöiden ja kunnioittaen,

Matti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nämä on taas uutisia, mitä ei haluaisi kuulla... Ihmettelin Santun facebook seinän kirjoituksia ja rupesin pelkäämään pahinta. Tulin hakemaan varmistusta täältä ja totesin näin käyneen.  :'(

 

 

Pitkän sairastelun ja valtavat sairaalareissut käyneenä olit jaksanut pitkään taistella. Toivoin aina, että sinun ei tarvitsisi enää sinne mennä. Muistan yhden kerran kun Averion Matin kanssa haimme sinut Meilahdesta ja menimme syömään; sen kerran piti olla viimeisiä kertoja valkeassa talossa, mutta sitten taas kaikki ei mennytkään niinkuin piti.... Lähtemättömän vaikutuksen olet ilmailupiiriin tehnyt ja varmasti kaikki sinut tuntevat kaipaavat sinua syvästi.

 

 

Lepää rauhassa kaveri,

 

Jukka

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus, kivun viiltäessä rintaa,

kuultiin valituskin kukaties.

Yhtäkaikki, ylös pilviin, loitos!

Nuoruus ain' on haukka, erämies.

 

(Uuno Kailas, "Linnut")

 

Lämpimät osanotot.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä en tuntenut Santtua muuten kuin hänen kirjoituksistaan täällä. En tiennyt edes hänen sairaudestaan. On kuitenkin jotenkin tavattoman surullista ja käsittämätöntä, kun nuori hieno ihminen kuolee.

 

Osanottoni.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No voi surkeus

Tulee mieleen nuo virtuaali-ilmailun ensi askeleet yhdessä Mik:n kanssa. Varmaan useat täällä muistavat nuo illan hiljaiset hetket verkkolentämisen parissa ja Santun hyvät oppaat. Olimme aika kiinteä yhteisö Suomen virtuaalitaivaalla ja monet meistä ovat saaneet ammatin sen jälkeen oikean ilmailun taivaalla.

Lämmin osaanottoni

HS

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Matkustajat nousevat portaita lentokoneeseen.

Mekaanikot tarkastavat vielä kerran että kaikki on kunnossa lähtöä varten.

Hyvää matkaa! Hyvää matkaa!"

 

(Tammen kultaiset kirjat 48: Lentokoneita, suom. Lea Karvonen)

 

Kerhomme ilopillerin ja monta nuorta ilmailijaa esikuvallaan innoittaneen Santun muistoa kunnioittaen, läheisten ja ystävien suruun osaa ottaen,

 

Antti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos oikein muistan, tapasin Santun ensimmäistä kertaa melko tarkalleen 7 vuotta sitten.

 

Vanhemmalle sedälle jäi lähtemättömästi mieliin Malmilla nuori, ilmailusta pohjattoman innostunut kaveri, joka selvästi tiesi paljon, mutta ei tuonut sitä epäkypsästi esiin. Sittemmin kävi facebookin kautta kävi selväksi, että Santtu joutui käymään elämästään kamppailua ja hetken jo näytti siltä, että matsi olisi päättynyt Santun voittoon. Sitten tuli takaisku ja oli aika lohdutonta miettiä hänelle oli varattu tällainen kohtalo. Sinnikkäästi hän piti kiinni elämästä loppuun saakka.

 

Osanottoni kaikille omaisille ja läheisille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Prkle vetää kyllä hiljaiseksi, kepeät mullat Santtu!

 

Captain näyttää miten kinkulla lennetään niin että instructorikin tykkää  :)

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikka tapasinkin Santun vain pariin otteeseen, jäi hän mieleeni uskomattoman positiivisuutensa ja ilmailuhenkisyytensä ansiosta. Osanottoni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Haluan myös sanoa osanottoni. Santtu oli todella symppis, ja viimesen päälle ilmailumies. Tapasin Santun MIK:n simussa joskus 2003-2004 ekan kerran, ja heitettiin Tuomaksen kanssa Santtu pitkän simupäivän päätteeksi kotiin. Mieleen jäi positiivinen veijari, ja muistan kun näin sitten nuo Capt. Salomaa videot ja repesin niitä katellessa monet kerrat.

 

Hyvät lähtee aina ensin :'(.

 

Tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On a windy day let's go flying

There may be no trees to rest on

There may be no clouds to ride

But we'll have our wings and the wind will be with us

That's enough for me, that's enough for me. 'Yoko Ono'

 

Tail winds Santtu!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään