Juha-Matti Hakala

Lion->Mountain lion

17 viestiä aiheessa

Kyllästyin nyt tän masiinan tahmailuun taas kerran, iMac "vähän" hidastelee varsinkin pitkään käynnissä ollessaan. Pientä kiukuttelua koko ajan ja ajattelin helpottaisiko ML asia. Se kuulemma ainakin nopeuttaa purkkia?

 

Asiat jotka nakertaa mieltä:

-Ohjelmien yhteensopivuus? Jotain vanhaa tarttis, esim. Libre

-Toimiikohan terminaali samalla lailla, että saisin poistettua esim. timemachinen ja iPhoton pois.

-Onko se vielä vakaa?

 

Jotain muutakin piti vielä kysyä, mutta unohdin...

 

Edit: niijoo... vetääkö se asennuksessa koko macin HDn blankoksi, vai yrittääkö se jättää ohjelmia. Vai pitäisikö nimenomaan vetää hd tyhjäksi ensin jostain syystä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nopeuttaa kyllä mutta jos jotain sisältä sökönä niin siihen ei päivitys todennäköisesti auta.

 

Ohjelmien yhteensopivuuden voit tarkistaa http://roaringapps.com/apps:table

Terminaali löytyy mutta Time machinen etc poistoon? WTF?

 

Käyttis asennetaan upgradena ja kaikki ohjelmat etc säilyy. Jos haluat HD:n tyhjäksi ja puhtaan asennuksen niin joudut kikkailemaan. Sinun tilanteessa melkein alkaisin jumppaamaan. Ohjeita löytyy mm. hompusta.

 

Itsellä ainakin ollut vakaa eikä ole ongelmia ilmennyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsellä ainakin ollut vakaa eikä ole ongelmia ilmennyt.

Vakaampi tämä on kuon Leijona. Leijonalla sai harva se päivä rantapalloa ja ohjelmat kaatuili. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asiat jotka nakertaa mieltä:

-Ohjelmien yhteensopivuus? Jotain vanhaa tarttis, esim. Libre

-Toimiikohan terminaali samalla lailla, että saisin poistettua esim. timemachinen ja iPhoton pois.

-Onko se vielä vakaa?

Edit: niijoo... vetääkö se asennuksessa koko macin HDn blankoksi, vai yrittääkö se jättää ohjelmia. Vai pitäisikö nimenomaan vetää hd tyhjäksi ensin jostain syystä?

 

Tunnelblick-niminen VPN-softa oli ainoa, joka itselläni ei toiminut asennuksen jälkeen sellaisenaan, ongelma ratkesi hakemalla uusin beta-versio (varsinaista releasea ei ole vielä julkaistu). LibreOffice on toiminut, en muistaakseni ole edes päivittänyt sitä Mountain Lion -asennuksen jälkeen.

Terminalin toiminnassa en ole huomannut eroa, joskin käytän sitä kautta lähinnä ssh:ta ja ajelen backup-skriptejä. Time Machinenhan saa disabloitua asetuksistakn, tilan säästö sen poistamisessa lienee aika pieni? iPhoto haukkaa enemmän tilaa, mutta kai senkin voi Finderinkin kautta poistaa, ei siihenkään terminalia tarvita?

 

Vakaudessa en ole huomannut eroa Lioniin, ei ole ollut ongelmia kummankaan kanssa. Chrome taisi pari kertaa kaatua verrattain pian päivityksen jälkeen (tyyliin heinäkuussa), mutta sekä käyttikseen että Chromeen on sen jälkeen tullut päivityksiä mitkä ilmeisesti jotain korjasivat kun viime aikoina ei ole ollut ongelmaa.

 

Oletuksena asennus ei tyhjennä levyä vaan päivittää Lionin päälle kun sen App Storesta asentaa. Tuon asennuspaketin saa myös heitettyä USB-tikulle ja bootattua sieltä, sitä kautta voi tyhjentää levyn.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Timemachine, iPhoto, iTunes ei ole mitään erikoisen hyviä ohjelmia. Löytyy parempiakin, jos käyttää sen tyylisiä. iTunea nyt ei uskalla repiä pois, siitä voi seurata mitä vaan. Esim. mulle riittäisi recovery pointit eikä silleen että tarvitsisi pitää kopiota koko paskasta ja päivittää sitä. Ei tartte hankkia kovaa pelkästään backuppia varten ja ei syö resursseja niin paljoa.

 

Mutta ongelma ei ole tuo räpläys, kun tuossa parilla kaverilla on sama probleema. Kaikilla on iMac 2011 syksy. Safari juontuu tähän jotenkin. Plus että jos toi airporttikin alkaisi toimimaan.

 

En muistaakseni muuta ole terminaalista räpeltänyt, en sitä osaa silleen käyttää. Ohjeen mukaan mentiin.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Timemachine... Esim. mulle riittäisi recovery pointit. Ei tartte hankkia kovaa pelkästään backuppia varten.

 

Eikös TimeMachine toimii juuri tuolla tavalla, kun otat varmuuskopion vain tietyin väliajoin? Ekakerralla kopioidaan kaikki ja jatkossa vain uudet ja muuttuneet tiedot. Minne sinä varmuuskopioit, jos et ulkoiselle levylle?

 

Ei ole tullut mieleenkään vaihtaa TimeMachinea johonkin toiseen. Eikä ole kyllä sen suurempia hidasteluja tullut vastaan Leijonallakaan. Jos epäilet, että ongelmia ilmenee juuri selailun seurauksena, asenna Ghostery. Muuten kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa korjata levyn oikeudet Levytyökalulla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se ei ole selailun seurauksena, vaan Safari voi olla inaktiivisena ja silti se yhtäkkiä vie 25% prosessorikuormaa.

 

Se ei ole sama asia, toiset ohjelmat luo palautuspisteitä eikä tavallaan bäkkää mitään. Se on nopea ja ei syö resursseja. Eihän tätä "c"tä nyt niin tarttekkaan bäkätä, kun periaatteessa kaikki on app storessa noudettavissa. Kun on 100mt valokaapeli, niin on nopeampi sieltä hakee kuin USB lisä-kovalta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän tätä "c"tä nyt niin tarttekkaan bäkätä, kun periaatteessa kaikki on app storessa noudettavissa.

 

Kerran ole muistaakseni palauttanut koko järjestelmän varmuuskopioilta mutta pääasiassa vain yksittäisiä tiedostoja silloin tällöin. TimeMachine on tässä aivan ylivertainen. Oli se sitten epähuomiossa poistettu oma tiedosto tai joku netistä ladattu eksoottinen ohjelma tai lisäosa, se löytyy jemmasta varmuuskopiolevyltä ja on palautettavissa yhdellä klikkauksella muutamassa sekunnissa. Ei tarvitse lähteä etsimään edempää eikä arpomaan, onkohan se nyt varmasti juuri oikea versio.

 

Eihän "C" ole liian täynnä? Eikä roskakori tyhjentämättä? Oletko poistanut väliaikaistiedostot ja nollannut Safarin milloin viimeksi? Entä kokeillut Firefoxia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei sitä time machinea tarvi koko aikaa pitää päällä. TM toimii siten että se käyttää ylimääräisiä resursseja varmuuskopiointiin eli jos käyttö on raskasta niin backupataan vähemmän ja taas kevyessä käytössä tehdään enemmän. Tällä toiminnalla käyttäjä ei huomaa koko varmuuskopiointia.

 

Vaikka ne ohjelmat on helposti noudettavissa niin kaikkien ohjelmien asetusten uudelleen hakkaaminen olisi yhtä tuskaa esim jo pelkästään Lightroomin Export yms asetusten asentaminen veisi kohtuullisen pitkän tovin.

 

Edelleen, mitä tuunaat päätteellä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Fire on niin raskas nykyään, en tykkää. Chromehan mulla oli, mutta se ja kuvat ei toimineet yhteen silloin. Mutta ongelma ei ratkee sillä, koska vaikka Safari olisi lopetettu, niin silti se tekee aina välillä jotain.

 

"c"llä on 200gt tilaa. Bini on tyhjä, selaimet on tyhjennetty.

 

Sen TMn saa tosiaan säädettyä niin, että automaattinen höyläys on haluamallasi aikavälein, mutta vaikka sen harvensi niin silti se osui juuri kun katselit leffaa tms. ja silloin alkoi hatuttaa. Se on vähän kuin käyttäisi f-securea wintoosasa, fituttaa pidemmän päälle. Törkeen paljon helpompi näin ja sitten kun tää lahoaa, joka on aika pieni riski kumminkin, niin sitten tekee sen manuaalisesti. Vähän niinkuin kertamaksulla. Osamaksu saattaa kumminkin tulla "kalliimmaksi"

 

En ole päätteeseen koskenut sen jälkeen kun poistin TMn ja iPn. Siitä on jo reilu puoli vuotta. Ähky on vaivannut kuukauden-kaksi, muut ongelmat koko koneen elinajan. Ja kuten sanottu, en paini probleeman kanssa yksin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...Ja kuten sanottu, en paini probleeman kanssa yksin.

 

No jos näin on, googlettamalla pitäisi löytyä ratkaisu. Macia voi kyllä käyttää, kuin Windowsia mutta silloin pitää oikeasti tietää, mitä tekee. Ja mitä vähemmän järjestelmää vaikka terminaalilla puukottaa, sitä paremmin se toimii. Minulla Firefox on päivittäisessä käytössä enkä ole huomannut suurta eroa Safariin. No siitä on kyllä karsittu Flash, Java ym turhakkeet ja Ghostery siivoaa loput. Kuinka usein sammutat koneen? Saan MBP:ni hidastelemaan, jos pidän koneen ja varsinkin selainohjelmat käynnissä useamman kuukauden putkeen. Sellainen mututuntuma on jäänyt, että nollaamalla selaimet ja sammuttamalla kone hetkeksi silloin tällöin hävittää ne vähäisetkin rantapallotauot.

 

Jos tärkeimmät käyttämäsi ohjelmat ovat jo yhteensopivia Mountain Lionin kanssa, päivitä. Puhtaalla asennuksella saa aina paremman lopputuloksen. Ja hanki se ulkoinen kovalevy ja ota TimeMachine käyttöön mutta pidä ohjelma sammutettuna ja laita päälle vain tarvittaessa. Kun haluat luoda kyseisestä hetkestä ja tilanteesta sen palautuspisteen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kylhän ongelmaa on maailmallakin, hakee lion lag tai safari lag, niin löytää. Ratkaisua vaan ei löydä, tähänkään. Supportti on vaan niin huono OSXiin. No, se on taas eri tarina.

 

Mä kun paljon surffaan, niin tartten kaikka härpättimiä selaimessa.

 

Onhan mulla ulkoisia, loppuu vaan USBt. Hubilla ei oikein toiminut monta kovaa samassa. Meni kikkailuksi. Enkä viitsi sijoittaa FW-kovaan TMää vrten. USBillakin siitä tulee kallis ohjelma kun yhden levyn tai partition pitää varta sille.

Mielummin kuin räpsyttelee sitä päälle/pois laittaa sille vaikka kuukauden intervallin bäkkäykseen. Tää intervalli onkin yksi huono puoli, koska olisi parempi että backup tulisi automaattisesti systeemimuutosta ennen, eikä satunnaisen intervallin perusteella.

 

Ei oo Wmwarea.

Hardwaretesti ei toimi tässä.

 

Terminaalia vai päätettä. Joku stringi piti syöttää.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Soitin huoltoon, niin ne sanoi että älä tänne turhaan raijaa. Turvotusta ja ähkyä on aina välillä. Ongelman korjaa kuulemma uusi OSXn asennus.

 

No, laitoin sitten samalla MLn ja näyttää hyvältä. Toistaiseksi suht ongelmatonta. Safari hiukan pallottelee vielä ja lataukset sillä tökkii, vaikka on 100/10

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään