Tero Lähdesmäki

Spottailu Madeiralla

8 viestiä aiheessa

Ollaan tammikuussa lähdössä Madeiralle lomailemaan ja nyt tarttiskin tietää niitä hyviä spottailupaikkoja sieltä. Käsittääkseni niitä on aika hyvin siellä, kun ottaa huomioon lähestymiset rantaviivan suuntaisesti ym.

 

Voisko joku paikan päällä käynyt valaista? :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terminaalin ylimmän kerroksen kahviosta pääsee terassille, josta näkee hyvin koko platan liikenteen. Sitten kiitotien toisellapuolella olevalta autotieltä (kuvassa vasemmalla) näkee myös koko kentän liikenteen loistavasti. Siinäpä pari omasta mielestäni parasta paikkaa missä tuli pyörittyä viime keväänä. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, siellähän se. Harmittaa näin jälkikäteen, kun ei tajunnut hankkia digikameraa paria kuukautta aiemmin :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos on niin huh huh...vähänkö siellä palaa muistikortteja.... ;D:P

 

Juu, ne kannattaa pitää taskussa suojassa ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Madeira on hyvä paikka :)

 

Harrin kuvassa näkyvältä tieltä näkee laskeutuvat hyvin. Paikalliset spotterit päivystivät tuossa ihan vasemmassa reunassa pystysuorassa näkyvän tien tasanteella (kuvassa näyttä olevan hopean värinen auto parkissa). Kuvia nousevista koneista (ei hepoista) saa taas, kun jatkaa tuota rinteen reunaa menevää tietä jonkin matkaa eteen päin. Jossain vaiheessa tie kääntyy vasempaan, oikealle jää parkkipaikka. Aita estää hiukan toimintaa, mutta etsi jotain jalkojesi alle. Me jatkettiin samaa tietä vielä eteenpäin ja pyrittiin aina sopivan näköisistä paikoista oikealle -> päädyttiin aikanaan kiitotien toiseen päähän. Sieltäkin saanee oikein hyviä kuvia, jos laskeutuvat sieltä suunnasta. Kiitotietähän on nykyisellään jatkettu niin, että sekin pääty "ylettää" maan päälle (keskiosa on paalujen varassa). Valitettavasti en osaa antaa tarkkoja ohjeita kuvauspaikoista siellä päässä.

 

Mitä tuohon terassiin tulee, niin se on jaettu osiin. Toiselle puolelle pääsee ilman lippua ja toinen puoli on matkustajille. Väliseinä näkyy tuossa linkkaamassasi kuvassa "Cook"-sanan yläpuolella. Kuvassa vasemmalla on yleinen puoli ja oikealla matkustajien puoli.

 

Esimerkkikuvia. Kaksi ekaa otettu terassin yleiseltä puolelta, kaksi seuraavaa matkustajapuolelta, kaksi seuraavaa alussa mainitulta tasanteelta ja sitten on vielä sieltä parkkipaikalta otettu kuva (kuorma-auton lavalla seisten).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Mikko! Mitä luulet, riittääkö 10x zoomi tuosta parkkipaikalta ottamaan ok kuvia? Vai jääkö "vajaaksi"... ?

 

Pitäisi riittää oikein hyvin, mulla oli filmijärkkärissä "vain" 105mm objektiivi. Toki kuvia on skannauksen yhteydessä rajattu jonkin verran. Yritän jossain vaiheessa kaivaa alkuperäisiä esiin niin voit verrata.

 

Yksi etsimisen arvoinen paikka on tietenkin Rosario, jonka päällä lähestyvät koneet menee. Tarkempia ohjeita paikan päälle en osaa antaa, kävin viimeksi v.-86 :D

Funchalin keskustassahan on sitten toki helikopterikenttä...

 

MikkO

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään