Timo Partanen

Mikä DC 3 Seutulassa kiitoratojen välissä??

16 viestiä aiheessa

Olen pariin kertaan ihmetellyt, että mikä DC 3 on ilmestynyt kiitoratojen 04-22 R:n ja L:n väliiin parkkiin. Se on ollut siellä jo muutaman viikon, joten mistään sattumnasta ei lie kyse. Onko kellään tietoa yksilöstä tai sitä, mksi se on juuri tuolla. Oheinen kuva on SURKEA, tiedän! Se on otettu eilen kännykällä Finskin loungen ikkunoiden läpi ja suurennettu niin paljon, että edes aavustus koneesta olisi näkyvissä. kone on siis suurin piirtein Norskin wingletin ja porrasauton yläpuolella. Pyydän anteeksi surkeaa laatua.

 

Timo

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

AirVeteranin kone lienee, ellei sitten joku toinen Kolmonen ole muuttanut tontille. Lentokenttä on kylläkin Helsinki-Vantaa, ei Seutula  ;D.

 

Lienee niin, seisoi aiemmin seiskahallin takana, mutta on nyt ilmeisesti asematason ja/tai koekäyttöpaikan rakennustöiden takia siirretty sieltä pois. Kone siis OH-LCD, ja sekä LCD että LCH ovat Airveteranin koneita. CH:ssa on operaattorina DC-Yhdistys.

 

http://jetphotos.net/showphotos.php?regsearch=OH-LCD

 

DCry:n sivut kertovat vielä seuraavaa: Helsinki-Vantaa 60 vuotta. Helsinki-Vantaalla juhlittiin 07.06. kun lentoaseman avaamisesta tulee tänä vuonna  kuluneeksi 60 vuotta.

Airveteranin OH-LCD, joka oli ensimmäinen kentälle laskeutunut kone, on pesty ja oli hienosti esillä. Oma koneemme OH-LCH teki ylilennon ja asettui myös paraatipaikalle juhlavieraiden ihailtavaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo Tatun viestin tilanne vaikutta todennäköiseltä. Yritin sitä eilen rullauksen aikana tiirailla kuitenkin varoen, ettei ikkunapaikan daami olisi luullut minun olevan enemmän kiinnostunut hänen aerodynamiikastaan kuin historiallisesta koneesta. Minusta se ei pikavilkaisun perusteella kuitnekaan vaikutanut airveteranin kolmoselta, mutta havainto on todellakin hyvin häilyvä...

 

Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kunnioituksesta ilmojen veteraania kohtaan on tuo kaunokainen tuotu, ja ihan tarkoituksella, pois seiskahallin takapihalta paremmin näkyville.

 

P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...ja vanhojen päivien muistoksi voidaan tällaisissa yhteyksissä hyvin toistella vanhaa ja paljon käytettyä hellittelynimeä "Seutulan lentokenttä" hellittäen hetkeksi oikeakielisyydestä ja -mielisyydestä. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä, noita hellittelynimiä voi käyttää vanhoista ystävistä...

 

Nuorempien tieteenharjoittajien kannattaa kuunnella vaikka Irwinin "Autolla Kanarian saarille", niin pääsee tunnelmaan...

 

Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kunnioituksesta ilmojen veteraania kohtaan on tuo kaunokainen tuotu, ja ihan tarkoituksella, pois seiskahallin takapihalta paremmin näkyville.

 

Aika murheellisen näköiseltä Lokki näyttää seisosessaan yksin siellä ratojen välissä. Minua hieman pelottaa, että kyseesssä on "loppusijoituspaikka". Tuo paikka on sellainen, että koneen kunnossapito yms. on varmasti vaikeaa (koneelle kulkeminen yms.). Toisaalta en tiedä mikä on ollut Airveteranin kiinnostus koneeseen viime vuosina muutenkaan. Sääli, että kone on jäänyt ajelehtimaan __________ (tähän voi sijoittaa haluamansa kentän nimen), olen antanut itseni ymmärtää, että kone oli joskus siirtolentokelpoinen.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.do8.fi/

 

Tietääkseni linkin projektia eli DO-8 > OH-LCD:n kunnostamista ei ole virallisesti kuopattu. Ehkäpä lentobensiinin hinnan huikea kallistuminen projektin asettamisen jälkeen on aiheuttanut lisäpohdintaa. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli vastaan mielenkiintoista historian tietoa, kun aloin selvittämään mistä tulee nimitys Seutula. Eihän EFHK koskaan ole ollut Seutulassa vaan enemmänkin Veromiehessä. Pikaisen Googlettelun jälkeen selvisi seuraavaa:

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Seutula

Tuusulantieltä Ruskeasannalta Seutulaan johtaneen Seutulantien varteen rakennettiin 1950-luvulla uusi Helsingin lentokenttä (1952), nykyinen Helsinki-Vantaan lentoasema (1977). Jo rakennusvaiheessa sitä alettiin yleisesti kutsua Seutulan lentokentäksi, koska Tuusulantiellä oli viitta Seutulaan. Todellisuudessa lentokenttä rakennettiin noin 8 km Seutulasta kaakkoon, Veromiehenkylän ja Kirkonkylän pohjoisosiin.

 

Mutta sitten tuli vastaan vielä mielenkiintoisempi seikka. Lentokenttä on nimittäin nykyisin oma kaupunginosa :o. Mahtavaa! http://fi.wikipedia.org/wiki/Lentokentt%C3%A4_%28Vantaa%29

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koneen nykyinen paikka ei ole "loppusijoituspaikka". Konetta kunnostettiin jo hiukan kentän juhlia varten ja kunnostusta tullaan jatkamaan tulevan talven aikana DC-yhdistyksen talkoovoimin. Lentokuntoiseksi saattaminen ei tällä hetkellä ole ainakaan DC-yhdistyksen "lukujärjestyksessä".

Minne kone aikanaan ratojen välistä siirretään on vielä auki.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei varmaankaan ole ilman ylläpitävää huolenpitoa.

Ja koneen kunnosta vielä sen verran että ei ole kovinkaan kauaa (henkilön iästä riippuen suhteellinen käsite)  siitä kun EFHF TWR:stä kyseltiin olisiko joku ilta valmiutta pitää TWR:ää ylimääräisesti auki " kun pitäisi siirtolentää yksi kone Malmille"?

Tuolloin kone oli kunnostettu siirtolentoa varten (mm. avioniikka + moottorit huollettu ja ohjainpinnat verhoiltu).

Tämän jälkeen on kulunut sen verran aikaa, että tuolloin tehty työ ohjainpintojen verhoilua myöten  pitäisi tietenkin tehdä uudelleen ja paljon muuta ennen kuin Lokki on taas siivillään -edes siirtolentohetken verran.

Jotakin lupateknisiä (tuon ajan jatkuva sääntömuutosmyllerrys) ja muita mutkia joista ei ole kerrottu julkisuudessa torppasivat toistaiseksi tuon hankkeen.

Tämä huhupuheista, koneen omistava taho kertoo asiasta varmasti enemmän mikäli katsoo sen aiheelliseksi.

 

Pete

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään