Juha Paulavuo

Latvian valtio haluaa myydä osan AirBalticista

4 viestiä aiheessa

Latvian valtio panee myyntiin osan lentoyhtiö AirBalticista. Latvian liikenneministeriö ilmoitti maanantaina brittilehti Financial Timesissa myyvänsä lähes puolet lentoyhtiön osakkeista. Latvia omistaa AirBalticin lähes sataprosenttisesti. Valtio otti yhtiön haltuunsa viime marraskuussa, kun se osti sijoitusyhtiö Baltic Aviation Systemsiltä 47 prosenttia osakkeista.

 

Riiassa sijaitseva AirBaltic teki tappiota vuoden alkupuoliskolla 32 miljoonaa euroa. Yhtiön saksalainen toimitusjohtaja Martin Gauss uskoo, että yhtiö pääsee voitolle taas vuonna 2014. AirBalticilla on 34 lentokonetta.

 

 

turun sanomaty

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitkään jättitappioita tehnyt lentoyhtiö Air Baltic sanoo yltäneensä vuonna 2013 voitolliseen tulokseen (vajaat 1 Milj €).

Aikoinaan Latvian valtion syliin ajautunut yhtiö pystyy nyt etsimään itselleen uutta kumppania.

 

Taloussanomat

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitkästä aikaa Air Balticin omistusjärjestelyistä puhutaan,

Lainaa

 

Latvian valtio saattaa luopua jopa kokonaan Riiassa pääpaikkaansa pitävästä lentoyhtiö AirBalticista. Latvian valtio omistaa yhtiöstä 80 prosenttia, kun 20 prosenttia on jo yksityisellä sijoittajalla.

Latvian hallitus on vaatinut liikenneministeriötä etsimään AirBalticille strategisen kumppanin marraskuun kolmanteen päivään mennessä. Ministeriö on etsinyt konsulttiyhtiön avulla sijoittajia, jotka voisivat varmistaa AirBalticin kehittymisen.

Latvialla on kuitenkin vaatimuksia mahdolliselle ostajalle tai kumppanille. Latvian ja muiden Baltian maiden yhteyksien täytyisi säilyä vähintään samalla tasolla kuin vuonna 2016. Riikan lentokentän täytyy myös pysyä yhtiön tärkeimpänä solmukohtana.

 


https://yle.fi/uutiset/3-9898880

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään