Harri Koskinen

Finnair-konsernin osavuosikatsaus 1.1.-30.6.12

1 viesti aiheessa

Huhti–kesäkuun liikevaihto kasvoi 10,2 prosenttia vertailukaudesta 594,4 miljoonan euroon ja toiminnallinen liiketulos oli 14,7 miljoonaa euroa.

 

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen:

 

"Olen ilahtunut Finnairin liikevaihdon yli kymmenen prosentin kasvusta vuoden toisella neljänneksellä vuoden 2011 vertailukauteen nähden. Liikevaihtomme kipusi lähes 600 miljoonaan euroon kapasiteetin kasvun, matkustajaliikenteen kasvaneen kysynnän ja positiivisesti kehittyneiden koneiden käyttöasteiden ansiosta. Toiminnallinen liiketuloksemme nousi toisella vuosineljänneksellä 14,7 miljoonaan euroon, mihin olemme vaikeassa kilpailutilanteessa tyytyväisiä - etenkin, kun otetaan huomioon polttoaineen toisella vuosineljännekselläkin korkeana pysynyt hinta. Huolimatta öljyn maailmanmarkkinahinnan väliaikaisesta laskusta olivat polttoainekulumme katsauskaudella 19,9 prosenttia vertailukautta korkeammat.

 

Tulos heijastaa paitsi kysynnän kasvua myös rakennemuutos- ja kustannussäästöohjelmamme onnistunutta etenemistä: olemme ottaneet selviä askeleita eteenpäin, vaikka pääosa kustannussäästöistä onkin vielä toteutusvaiheessa. Jatkamme kilpailukykymme kehittämistä määrätietoisesti ja asettamiemme tavoitteiden mukaisesti kartoittamalla uusia säästötoimia ja etsimällä mahdollisuuksia liikevaihtomme lisäkasvuun. Työ tulevaisuutemme turvaamiseksi jatkuu.

 

Menestyäksemme meidän on aivan välttämätöntä tehostaa toimintaamme tuntuvasti. Tänä vuonna usea eurooppalainen lentoyhtiö on ajautunut konkurssiin, mikä on selvä osoitus alamme tämän hetken haasteista. Me aiomme kuitenkin selvitä haasteista voittajina, ja Finnair etenee muutoksissaan sen mukaisesti.

 

Saimme kesäkuussa päätökseen Finnairin oman moottori- ja laitehuoltotoiminnan lopettamiseen liittyneet yhteistoimintaneuvottelut, ja solmimme katsauskauden jälkeen heinäkuussa monivuotisen palveluiden ostosopimuksen sveitsiläisen SR Technicsin kanssa. Sopimus astuu voimaan asteittain kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä. Catering-liiketoimintamme myynti saksalaiselle LSG Sky Chefs Groupille kariutui toukokuussa, mutta jatkoimme kuitenkin neuvotteluja LSG:n kanssa ja julkistimme elokuun alussa kumppanuussopimuksen, jonka perusteella määräysvalta Finnair Catering Oy:ssä siirtyy LSG:lle. SR Technicsin ja LSG:n kanssa solmittujen sopimusten myötä olemme edenneet merkittävästi rakennemuutoksessamme ja ottaneet askeleen kohti lentoliiketoimintaan keskittynyttä yhtiötä. Näiden järjestelyjen säästövaikutukset näkyvät vaiheittain tuloksessamme kuluvan vuoden kolmannesta neljänneksestä alkaen.

 

Kevään ja kesän aikana olemme etsineet keinoja parantaa Euroopan liikenteemme kannattavuutta muun muassa kumppanuusratkaisujen avulla. Ilmoitimme toukokuussa suunnitelmistamme siirtää kahdentoista Embraer 190 -koneen liikenne Flyben operoitavaksi. Tämä edustaa noin kolmannesta Euroopan liikenteestämme. Suunniteltu liikkeenluovutus on tarkoitus toteuttaa lokakuussa, ja se tuo meille selviä säästöjä lähivuosina. Samassa yhteydessä teimme Finnairin lentäjien kanssa sopimuksen, joka myös tehostaa toimintaamme.

 

Flybe-kumppanuuden lisäksi olemme kartoittaneet yhteistyömahdollisuuksia Euroopan Airbus-liikenteemme ongelmien ratkaisemiseksi. Tämä kartoitustyö jatkuu ja tavoitteemme on löytää ratkaisut, jotka olisivat yhtiön kokonaisedun mukaisia ja edistäisivät toimintaamme verkostoyhtiönä.

 

Kuluneella vuosineljänneksellä avasimme uuden reitin Chongqingiin, ja sen ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet suunnitelmiemme mukaisesti. Olemme myös tuoneet markkinoille uusia lisämaksullisia palveluita. Vaikka näistä palveluista saatava tulovirta on vielä pieni, on niiden liikkeellelähtö kuitenkin ollut lupaava.

 

Uskon, että positiivinen kehityksemme jatkuu vuoden toisella puoliskolla, mikäli liikenne kehittyy arvioidemme mukaisesti ja kustannussäästöohjelmamme etenee tavoitteiden mukaisesti.  Vaikka maailmantalouden, ja erityisesti Euroopan, kehitykseen liittyykin paljon epävarmuutta, odotamme syklisesti ensimmäistä puoliskoa vahvemman toisen vuosipuoliskon toiminnallisen tuloksen olevan kannattavuudeltaan ensimmäistä vuosipuoliskoa parempi."

 

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=517317〈=fi

http://www.finnairgroup.com/linked/fi/Finnair_Osavuosikatsaus_1-6_2012_.pdf

 

EDIT: Ylempi linkki päivitetty, syy:

Correction: Finnair Oyj Osavuosikatsaus 10.8.2012 klo 12.25

 

FINNAIR KORJAA TÄNÄÄN KLO 9.30 JULKAISTUN OSAVUOSIKATSAUKSENSA SIVULLA 10 LIIKETOIMINNAN KAUSILUONTEISUUS JA HERKKYYDET -OSION VIIMEISTÄ KAPPALETTA SEKÄ JOHDANNAISET-TAULUKKOA LIITETIEDOSSA 5. RAHOITUSRISKIEN HALLINTA.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään