Sami Pirinen

EU hyväksyi Pirkkalan lentoaseman ja Ryanairin väliset rahoitusjärjestelyt

2 viestiä aiheessa

Euroopan komission mielestä Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja Ryanairin väliset rahoitusjärjestelyt ovat markkinaehtojen ja siten EU:n valtiontukisääntöjen mukaiset. Komission mukaan kyseessä ei ole valtiontuki.

 

Komissio hyväksyi Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja Ryanairin väliset rahoitusjärjestelyt

 

Komissio totesi, että Tampere-Pirkkalan lentoaseman halpalentostrategiaan liittyvät rahoitusjärjestelyt ja etenkin sen sopimus Ryanairin kanssa perustuvat sellaisiin ehtoihin, että markkinaehdoin toimiva yksityinen sijoittaja olisi voinut ne hyväksyä. Sopimuksiin sisältyy etukäteen laadittu liiketoimintasuunnitelma kannattavuusennusteineen eikä Ryanairille koidu taloudellista etua. Lentoaseman tulokset ovatkin olleet ennusteiden mukaisia.

 

- Tavoitteenamme on tarjota tasapuoliset toimintaedellytykset kaikille lentoyhtiöille ja lentokentille riippumatta niiden liiketoimintamallista. Tämänpäiväisissä päätöksissä selvennetään entisestään EU:n valtiontukien valvontaperiaatteiden soveltamista ilmailualaan. Tarkastelemme tulevina kuukausina samalla tavalla muihinkin lentoasemiin ja lentoyhtiöihin liittyviä tukia”, totesi kilpailupolitiikasta vastaava komissaari Joaquín Almunia.

 

Sen sijaan Irlannin valtiontuki vääristi kilpailua

 

Komissio määräsi Irlannin perimään takaisin lentoyhtiöiden välistä kilpailua vääristävän valtiontuen, jossa lyhyillä reiteillä sovellettiin alennettuja lentokenttäveroja. Irlanti otti vuonna 2009 käyttöön Irlannin lentokentiltä lähtevistä lennoista kannettavan lentoliikenneveron. Veron määrä oli kaksi euroa enintään 300 kilometrin päässä Dublinista sijaitsevilta kohteilta ja 10 euroa muiden osalta. ...  Merkittävimpiä edunsaajia olivat Ryanair, Aer Lingus ja Aer Arann.

 

 

Oliko tämä lähtölaukaus kakkosterminaalin tulevalle kukoistukselle, jos halpalentoyhtiöille maksettava markkinointituki on ok myös EU:n mielestä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vai menikö juna jo, juurihan ne totesivat etteivät jaksa odotella EU:n päätöksiä, vaan tekevät pelkästään rempan kakkosterminaaliin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään