Jukka Juutilainen

Fokker Dr.1-replika (F-AZAQ) tuhoutunut ja lentäjä menehtynyt

4 viestiä aiheessa

La Ferte Alaisissa majaillut Les Casques de Cuirin Fokker Dr.1 (replika) F-AZAQ on tuhoutunut ja lentäjä menettänyt henkensä:

 

http://www.worldwarbirdnews.com/2012/07/22/pilot-killed-in-fokker-dr-i-replica-crash/

 

F-AZAQ kuului Amicale Jean-Baptiste Salis'n (AJBS) laivastoon. Kukahan nyt meni... Jean, Franck vai Edmond? Baptiste on sen verran nuori, että ei ole vielä täyttänyt 66 vuotta.

 

Lisää aiheesta:

 

http://forum.keypublishing.com/showthread.php?t=118258

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toinen linkki aiheeseen ja kuva onnettomuuspaikalta:

 

http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=74&t=31586

 

"He was flying with a S.E.5 pilot when the plane tip stalled, not enough height to pull out of the spin he hit the ground. Thats all I could find after squaring the internet for more info."

 

Lentäjän nimestä ei ole vielä tietoa.

 

Kolmessa näytöksessä tuli nähtyä tämä kone.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Edmond se ei voi olla, koska Edmond on nuorempi. Voipi olla Jean, koska Franck ei tainnut lentää koneita. Tai sitten joku muu. Mikael Carlsoniakin on jo veikkailtu... ::)

 

[ attachment removed / expired ]

 

Leffa-tähti: http://www.lescasquesdecuir.com/col-dr1.php

 

[ attachment removed / expired ]

 

Baptiste puikoissa joka kuvassa. Edmond ykköskuvan siipimiehenä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos en nyt ontuvalla ranskallani ja Google kääntäjällä ihan metsässä ole niin onnettomuudessa menehtynyt pilotti olisi ollut 66 vuotias François ( Franck? ) Guinand elikäs käsittääkseni koneen omistaja?

 

http://www.lanouvellerepublique.fr/Toute-zone/Actualite/Faits-divers-justice/n/Contenus/Articles/2012/07/23/Crash-de-Couhe-le-Fokker-volait-depuis-trois-mois

 

Surkea tapaus kerta kaikkiaan mutta ei tainneet nuo kolmitasot olla mitenkään erityisen kuuluisia ystävällisistä sakkausominaisuuksistaan ja tuskin ovat sitä vieläkään... :(

 

EDIT: tuolta vielä löytyi jonkinlainen eglanninkielinenkin käännös:

 

http://news-ro.com/couhe-crash-the-fokker-had-been-flying-for-three-months/

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

OK. Kiitos tiedosta Orvo. François Guinand on minulle tuntematon pilotti. Eläkepäivät jäivät väliin/loppuivat lyhyeen tällä liikennelentäjällä. Ikävä juttu. Olin ymmärtäväni, että François Guinand oli lentänyt Fokkerilla ensimmäisen lentonsa vasta tämän vuoden toukokuussa. Uusi konetyyppi uusine omainaisuksineen taisi kostautua...

 

Amicale Jean-Baptiste Salis (AJBS) käsittää yli 300 jäsentä. Monella jäsenellä on omat koneet mukana AJBS:n toiminnassa. Yhteinen nimittäjä on mm. koneiden säilytyspaikka La Ferte Alaisissa. Aircraft-lehden mukaan (sori, vuosi jäänyt merkkaamatta, mutta on muistaakseni vuodelta 2010) F-AZAQ oli Salis'n perheen (Les Casques de Cuir) kone vuonna 2010. Baptiste Salis puikotteli konetta ainakin vuoden 2007 ja 2010 lentonäytöksissä. Vuonna 2006 konetta puikotteli toistaakseni tunnistamaton La Ferten vakionaama. Les Casques de Cuir ("Nahkahuuvat") on kattojärjestö Salis'n perheen noin 20 koneelle. Orvon linkittämän artikkelin mukaan François Guinand olisi hankkinut koneen äskettäin... No, warbirds maailmassa näkyy nuo koneet vaihtavan omistajaa varsin tiuhaan tahtiin. Huomasin asian, kun kaivelin ja keräsin Orenburgin Jakkien historiat listoihini talteen, niin jotkut yksilöt eivät ole viihtyneet aina pitkiä aikoja uusilla omistajillaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään