Ilkka Mäkelä

Avro Anson saatu lentokuntoon uudessa Seelannissa

5 viestiä aiheessa

10 vuoden restauroinnin jälkeen uusiseelantilaiset Bill ja Robyn Reid tiimeineen ovat saaneet kahdesta Australiasta ostetusta koneyksilöstä kokoamalla aikaan Avro Anson Mk.1:n, joka on sertifioitu lentokelpoiseksi ja tehnyt ensilentonsa 2 päivää sitten. Koneella aiotaan kiertää ilmailutapahtumissa ainakin Uudessa Seelannissa. Kone lienee maailman ainoa lentävä Anson Mk. 1.

 

http://www.stuff.co.nz/nelson-mail/news/7306819/Restored-bomber-returns-to-the-skies

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieno uutinen! :thmbup:

 

Kun Avro Anson saapui Vaasan lentokentän avajaisiin 1938, niin paikalliset lehdet kirjoittivat jotenkin tähän malliin, eli "kentälle laskeutui tumma suuri pelottavan näköinen ilmavoimiemme pommikone"... 8)

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Erinomainen uutinen kerta kaikkiaan :thmbup:

 

Erikoinen yhteensattuma, juuri tänä aamuna lueskelin uusinta FlyPastia, jossa oli pienehkö uutinen että kyseinen Anson oli suorittanut jo rullaustestejä ja oletettavasti lentäisi pian. Eräs mielenkiintoinen detalji joka otti silmääni ( ja jota en ainakaan heti noissa muissa linkeissä nähnyt ) oli koneen maalauskaavio. Kone on maalattu K6183 väreihin, alkuperäinen kone operoi 206. laivueessa Norfolkissa. Mikä asiasta tekee mielenkiintoisen, on se, että alkuperäinen kone ammuttiin alas syyskuussa -39, ja koneen Uusiseelantilainen pilotti, P/O Edwards selvisi tapahtuneesta hengissä ja vangittiin, ollen näin II maailmansodan ensimmäinen sotavanki liittoutuneiden puolelta.....

 

http://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=1974

 

Tapahtumasta löytyy hieman vaihtelevaa tietoa, mutta ilmeisesti koneen ampui alas He-115 ja sama kone olisi sittemmin käynyt Edwardsin poimimassa kyytiinsä Ansonin upottua.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään