Juha Klemettinen

Osa Finnairin moottorihuollosta GA Telesikselle?

4 viestiä aiheessa

Finnair Oyj

Lehdistötiedote

Finnair keskusftelee mahdollisuudesta myydä osa moottorihuollosta GA Telesikselle

Finnair käy keskusteluja yhdysvaltalaisen GA Telesiksen kanssa mahdollisuudesta myydä osa Finnairin moottorihuollosta GA Telesikselle. GA Telesis on yhdysvaltalainen yritys, jonka asiakkaina on lentoyhtiöitä ja lentokonehuoltoyhtiöitä ympäri maailmaa.

 

Huhtikuun 11. päivänä Finnair kertoi suunnitelmastaan lakkauttaa moottorihuoltotoimintansa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Mahdollisen kaupan myötä säästyisi noin 75 työpaikkaa, kun GA Telesis jatkaisi moottorihuoltotoimintaa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

 

Finnair Engine Services tarjoaa moottorihuoltopalveluita myös muille lentoyhtiöille, ja tästä liiketoiminnan osan myynnistä yhtiö keskustelee nyt GA Telesiksen kanssa. Tässä vaiheessa ei ole vielä takeita siitä, että keskustelut johtaisivat kauppaan. Finnairin suunnitelmat ostaa moottori- ja laitehuoltopalvelut jatkossa SR Technicisiltä pysyvät muuttumattomina.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnair Oyj

Lehdistötiedote

 

GA Telesis ostaa osan Finnairin moottorikorjaamosta

 

Finnair ja yhdysvaltalainen GA Telesis ovat allekirjoittaneet sopimuksen Finnairin moottorikorjaamon osan myynnistä GA Telesikselle. GA Telesis työllistää jatkossa 80 moottorikorjaamon ammattilaista Finnairin moottorikorjaamosta. Järjestely sisältää työkalujen myynnin ja henkilöstön siirtymisen GA Telesis Engine Services Oy:n palvelukseen. GA Telesis Engine Services Oy vuokraa moottorikorjaamon tilat Finnair Facilities Managementilta.

 

GA Telesis Engine Services (GATES) aloittaa moottorikorjaustoiminnan Helsinki-Vantaan lentokentällä ja tarjoaa General Electric CF6-80C2-, CFM International CFM56-5B – ja 5C- sekä Pratt & Whitney PW2000  -moottoreiden huoltoa ja korjauksia erityisesti venäläisille ja itäeurooppalaisille asiakkaille.

 

”Toivotamme GA Telesiksen lämpimästi tervetulleeksi Helsinki-Vantaalle. Olemme tyytyväisiä siihen, että näin mahdollistetaan moottorikorjauksen ammattilaisten työpaikkojen säilyminen täällä. He muodostavat jatkossa GATESin moottorikorjaamon ytimen”, sanoo Finnairin Tekniikan johtaja Jaakko Schildt. Finnair kertoi vuoden 2012 kesällä lopettavansa oman moottorikorjaustoimintansa Helsinki-Vantaan lentokentällä yhtiön keskittyessä ydintoimintoihinsa lentoyhtiönä.

 

”Finnairin moottorikorjaustiimin laatu teki meihin vaikutuksen, ja odotamme innolla toiminnan aloittamista tämän asiaansa paneutuneen ammattilaistiimin kanssa,” sanoo Abdol Moabery, GA Telesiksen toimitusjohtaja.

 

GA Telesis on yksi maailman suurimpia ilmailualan palveluntarjoajia. Yhtiö tarjoaa ilmailualan rahoituspalveluita, komponenttimyyntiä, huolto- ja jakelutoimintaa USA:ssa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Kiinassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.hs.fi/talous/Finnairin+moottorikorjaamon+ostanut+yhti%C3%B6+sai+miljoonasopimuksen+/a1371000934171

 

Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä allekirjoitetaan ensi perjantaina poikkeuksellisen suuri sopimus venäläisen ja yhdysvaltalaisen yhtiön välillä. GA Telesisin sopimus koskee TransAero Airlinesin koneiden huoltoa Suomessa.

 

Sopimuksen kerrotaan olevan 500 miljoonan dollarin ei noin 380 miljoonan euron arvoinen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään