Guest AD

Nallekarhuja Minskiin. Ruotsalaiset valkovenäjän ilmatilassa

12 viestiä aiheessa

Hyvä temppu mutta olisivat voineet joutua ammutuksi alas :o siis jos kyseessä on tosi juttu. Tuollaisten valtioden kanssa ei leikitä joten lentäjät ottivat ison riskin.

 

Niinpä.

Maailman vanhimman lentokilpailun - Gordon Bennett kaasupallokisan - yhteydessä tapahtui Valko – Venäjällä surkea juttu, jossa kuoli kaksi amerikkalaista lentäjää.

Tämä surkea päivä oli syyskuun 12. 1995.

Siitä tuli silloin aika iso hälinä, syystäkin. Asiasta on paljon kirjoitettua netissäkin. Tästä ainakin pääsee alkuun: http://www.balloonlife.com/publications/balloon_life/9510/tragedy.htm . Varmaan foorumillakin juttua  ollut.

Sen koommin Valko–Venäjä EI ole kuulunut kilpailualueeseen...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuollaisen maan jolla on roskahallinto, saa olla varovainen. Lukashenko oli jo silloin pressa. Muuten vuonna  1995 asiat oli vielä sen verran heikosti että hyvin virallista ICAO kieltä (Venäjä on muuten myös) Englantia taitavia saattoi olla aika harvassa ja ainakin silloin ilmapuolustuksella oli rahaa millä lentää ja ehkä neukkulan perintöä polttoainevarastoja joita nykyään ei löydy. Ei anna kovinkaan hyvää kuvaa kyseisen maan ilmapuolustuksesta. Hyvä niin. Henkilökohtaisesti olisi saattanut jäädä lentämättä kyseinen lento. Aika riskiä hommaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lukashenko on eräänlainen menneiden aikojen reliikki. Samaa sontaa jakaa mitä Neukut aikoinaan. Kumma juttu on että urpilaiset tai oikeastaan Tuomioja ei ole vielä ollut tuomitsemassa Ruotsalaisten agressiota rauhaa rakastavaa ja demokraattista hallitusta ja kansaa kohtaan kuten tapoihin kuuluu ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ruotsalaisilla on  herkkyyttä eksoottisilla konetyypeillä suoritettaviin operaatioihin. Mieleen tulee Biafran sodan aikana (1968) Carl Gustaf von Rosenin MFI-9 Juniorilla ("Biafra Baby") suorittamat pommituslennot. Tuo Valkovenäjään laskuvarjojoukkoja pudottanut kone taisi puolestaan olla Jodel.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Valko-Venäjän puolustusministerö tiedottaa, että tapahtuma on nyt tutkittu: kävi ilmi ruotsalaisen ilma-aluksen laiton tunkeutuminen valtionrajan yli, minkä oli organisoinut joukko henkilöitä. Tämän vuoksi ilmavoimien lentoaktiivisuutta lisätään vuoden 2012 aikana, ilmatorjuntajoukot ovatkin jo käyneet lisätreeneissä, so. kovapanosammunnoissa  Venäjän puolella.

 

http://www.mod.mil.by/news1.html#631

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oikeus on tuominnut rajavartijan vankilaan Valko-Venäjällä viime vuonna tehdyn teddykarhu-tempauksen vuoksi. Ruotsalaisen mainostoimiston työntekijät lensivät heinäkuussa Valko-Venäjän ilmatilaan ja pudottivat satoja laskuvarjoilla varustettuja nallekarhuja maahan. Nallet oli varustettu ihmisoikeuksia tukevilla iskulauseilla.

 

Rajavartija sai kahden vuoden vankeustuomion rangaistuksena siitä, ettei hän ilmoittanut ilmatilaa loukanneesta lentokoneesta ja suojellut Valko-Venäjää teddykarhuilta.

 

yle

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään