Jarmo Kempas

Saksalainen sotilasmuseo nostaa Junkers Ju87 Stukaa

3 viestiä aiheessa

http://yle.fi/uutiset/itameresta_nostetaan_sodanaikainen_stuka/6175962

 

Saksalainen sotilasmuseo nostaa sodanaikaista pommikonetta Stukaa pala palalta Itämerestä. Stukat olivat natsien sotakoneen keskeinen tekijä, mutta tähän päivään niitä ei juuri ole säilynyt. Hylky on määrä entistää ja panna jo muutaman kuukauden päästä näytteille Berliiniin Saksan sotahistorialliseen museoon.

 

Noin kymmenen kilometrin päähän Rügenin saaresta pudonneen Stukan hylky lepäsi kateissa 18 metrin syvyydessä, kunnes se 1990-luvulla tarttui kalastajien verkkoon.

 

Saksan asevoimien sukeltajat ovat valmistelleet hylyn lopullista nostoa viikon ajan. Heidän havaintojensa mukaan hylky on hyvässä kunnossa. Moottori tuotiin pintaan viime viikonloppuna, ja myös muun muassa pyrstöosa on jo nähnyt päivänvalon.

 

Stukan kaksihenkisestä miehistöstä sukeltajat eivät ole nähneet jälkiä. Heidän arvellaan pelastautuneen ennen koneen putoamista. Historioitsijat eivät kuitenkaan tiedä, keitä he olivat. Sekin kuitenkin ratkennee, jos koneen numero saadaan puhdistustöissä selville.

 

Lähteet:AP, Yle Uutiset

 

Osien nostosta videota:

 

http://www.ndr.de/regional/mecklenburg-vorpommern/flugzeugwrack101.html

 

jk

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Alkuperäisen uutisenkin linkin sisältö on päivittynyt nostotöiden edistyessä. Odotettua JU87 konetta ei ole löytynyt. Hauska tuo Yleisradion kirjoitus että hylky on pian entistetty ja näyttelykunnossa...

 

Kaippa tuon silpunkin voi näyttelyyn levittää, vaikka se ei lentokonetta muistutakkaan.

 

jk

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään