Martti Jakobsson

Reititysten luotettavuudesta

4 viestiä aiheessa

Täällä foorumilla yksi hyvin tyypillinen kysymystyyppi on, että "riittääkö x aika vaihtoon kentällä y reitillä a-y-b". Ja jotenkin tuntuu vielä siltä, että nämä kyseisen asian kyselijät ovat vielä ostamassa tai ostaneet koko reittinsä samalle lipulle, jolloin vastuu ehtimisestä pitäisi olla ulkoistettu parempiin käsiin.

 

Jäinpä itse vain pohtimaan, että onko foorumilaisten kokemusten perusteella jotain sellaista tyypillistä kenttää tai yhteysväliä, jossa tällaisilta yhdelle lipulle tehdyiltä reitityksiltä tapahtuisi vaihtojen epäonnistumisia useammin kuin tilastokeskiarvo?  ???

 

Myönnän itsekin hiukan NCE-MUC-HEL lippua LH:lta osteassani pohtineeni  30 minuutin vaihdon onnistumista Münchenissa, mutta päätin jättäytyä LH:n osaaviin käsiin ja niinhän se vain onnistuikin vaikka NCE:stä lähdettiin melkein vartin myöhässä. Siellä oli kenttähenkilökunta Helsinki-kyltin kanssa portilla odottamassa ja laukkukin ehti samaan kyytiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minäkin olen kovasti ihmetellyt mistä nämä "riittääkö vaihtoaika" kysymyksia oikein sikiää? Olet oikeassa että homma on ulkoistettu siinä vaiheessa kun reissu on ostettu yhdellä lipulla. Eikä Amadeus juuri koskaan kirjoita lippua jollaiseen ei ole mahdollista ehtiä. Tietyt poikkeukset ja ymmärrettävä lisähuoli aiheutuu jos kenttiä pitää vaihtaa suurissa kaupungeissa kuten Lontoossa, Nykissä, Pariisissa jnejne. Silloin vaihtoon liittyy niin monta muuttujaa että huoli on aiheellinen.

 

Mutta viime aikoina on näkynyt uusia topikkeja jossa kysytään riittääkö 1,5 tunnin vaihtoaika jossain kentällä? :o.

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

On kovin ymmärrettävää, että kysytään, koska näitä kauhutarinoita vaihtojen pieleen menemisestä tai vastaavasti toivottomista vaihtokentistä on niin kiva kertoa. Ja kun matkustajalla ei ole omaa kokemusta ja matka ainutkertainen, niin mitään ei haluta jättää sattuman varaan. Ja onhan tällä foorumilla meitä, joilla on kokemusta jos jonkin näköisistä vaihtokombinaatioista.

 

Lisäksi vaihtoriskiin liittyy muutakin kuin vain pääseekö jatkolennolle kera tavaroiden. Joskus myöhästyminen tarkoittaa vain parin tunnin myöhästymistä perille menossa, toisinaan sitten jopa pari vuorokautta. Ja mitä se myöhästyminen tarkoittaa jatko-ohjelmalle. Ja kuka maksaa. Jos opiskelija maksaa mahdolliset lisäkulut - joskus vaikka kokonaan uuden lipun -  omasta pussista niin asia on ihan toinen, kuin jos isohko työantaja kerran joutuu korvaamaan extra kulut. Eikä se myöhästyminen aina tarkoita lisäkuluitta vaikka olisikin samalla lipulla. Seurannaiskuluja kun ei aina saa takaisin ja joutuu ainakin väliaikaisesti pulittamaan omasta pussistaan. Riittääkö luottoraja?

 

Ajatus, että kerätään tänne ne tavallisemmat säännöt ja kokemukset vaikeista ja myös luotettavista kentistä on varsin kannatettava. Pitäisi vain välttää niiden kaupunkilegendojen pääsy threadiin. Kokemukseen perustuvien tietojen pitäisi olla luotettavia ja tuoreita. Tilanne kun tuntuu muuttuvan varsin nopeasti. Esim. juuri omalla kohdalla suurin osa vaihtokokemuksista on > 5 v vanhoja  eli siis käyttökelvottomia. Eikä yhteen huonoon kokemukseen pitäisi neuvoja perustaa, voi hyvin olla että ao. kentällä 99,.. % vaihdoista menee hyvin minimivaihtoajan puitteissa. Ja päinvastoin.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Riika: En uskaltanut ostaa lippuja 35 minuutin vaihtoajalla, kun meitä oli ryhmä, jossa oli myös huonosti liikkuvaa väkeä. Lopputuloksena odottelimme lähtöä 80 minuuttia. Eli kentän koon puolesta ihmiset siirtyvät vartissa koneesta toisen portille. Matkatavaroista en osaa sanoa, kuinka nopeasti ne tulisivat. Joka tapauksessa mielestäni Riikan vaihdot uskaltaa ostaa niin lyhyellä vaihtoajalla kuin samalle lipulle onnistuu saamaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään