Guest kimmof

Airbus kehittää A350-konetta (oli Finnair ja B7E7?)

7 viestiä aiheessa

Tämän aamun BBC World mainitsi lyhyesti, että emoyhtiö EADS on antanut Airbussille luvan investoida 3 miljardia rahaa Boeingin kilpailevaa konetyyppiä vastaavan koneen suunnitteluun. Ei kuitenkaan mainittu, oliko kysymys A350:stä, eikä uutista vielä löydy nettisivuilta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsingin Sanomissa tänään 25.11. Talous sivuilla juttu:

 

Airbus haastaa Boeingin uuden konetyypin.

 

"Airbus aikoo tehdä tänä vuonna päätöksen A350:stä. Noin 250-paikkainen, laajarunkoinen, kaksimoottorinen kone on tarkoitettu B7E7:n kilpailijaksi, jonka on määrä tulla liikenteeseen 2008. Konetta on suunniteltu jo pitkään, mutta insinöörit patisteltiin uudelleen piirustuslautojen ääreen sen jälkeen, kun alkuperäiset suunnitelmat eivät luvanneet riittävää kohennusta koneen taloudellisuuteen."

 

Saas nähdä sitten minkä Finnair itselleen ottaa... B7E7:n vai jonkun Airbus-sarjasta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä linkki http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1076154627146

 

Airbus haastaa Boeingin uuden konetyypin

Julkaistu 20:12

 

WASHINGTON. Maailman suurin matkustajalentokoneiden valmistaja, eurooppalainen Airbus, aikoo tehdä tänä vuonna päätöksen uudesta konetyypistä, A350:stä.

Noin 250-paikkainen, leveärunkoinen, kaksimoottorinen kone on tarkoitettu kilpailijaksi amerikkalaisen Boeingin B-7E7:lle, jonka on määrä tulla liikenteeseen 2008.

Airbusin uutuushanke on vahvin peruste tämän hetken vakavimmalle Yhdysvaltain ja EU:n väliselle kauppakiistalle. Osapuolet syyttävät toisiaan sopimattomista julkisista tuista ja ovat vieneet tukiaiskiistan maailman kauppajärjestön WTO:n ratkaistavaksi.

 

Airbus ja Boeing ovat riitelyn lisäksi kokoamassa yhteistyökuvioitaan uusien konetyyppien rakentamiseksi. Näissä kaavailuissa on aktiivisesti mukana myös suomalainen Patria. Toimialajohtaja Seppo Seppälän mukaan yhtiö keskustelee osallistumisesta sekä A350- että B-7E7-projekteihin.

Patrian leipälaji ilmailuteollisuudessa on lujitemuovisten komposiittiosien rakentaminen, johon yhtiön Kuoreveden tehtaalla on satsattu huomattavia summia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään