Juha Paulavuo

Kokemuksia usb digitv-tikuista?

8 viestiä aiheessa

Olisko kokemuksia (hyviä tai huonoja) usb-väylään liitettävistä digitv-virittimistä?

 

Jonkun halvan (reddo?) ostin muutama vuosi sitten. Mukana tuli rimpula pöytäantenni, jolla en ikinä saanut minkäänlaista hajuakaan signaalista. Rakensin teipin, paukkulangan ja sulkapallomailan (!) avulla kokeeksi oman antennin, ja vaikka mitoitukset olivat vain hiukan 'sinnepäin', sain sillä signaalitasot tappiin.

 

Alkuun se toimi windows xp:llä ihan ok, mutta sittemmin huomasin että ajurit piti asentaa joka kerta kun tikun oli irrottanut. Ei siis hirveän näppärää. Linuxille löytyi harrastajavoimin toteutettu reverse-engineerattu ajuri, joka toimi jollain tietyllä kernel-versiolla hyvin, mutta kun kernel päivittyi, oli seurauksena kernel panic joka kerta kun ajurimoduulin latasi. En ikinä jaksanut selvitellä olisiko ajurin toimimaansaaminen uudemmalla kernelillä ollut iso homma.

 

Eli kaksi vahvaa suositusta;

1) ota selvää mikä toimisi omassa laitteistossasi (kuten ilmeisesti olet tekemässä  :thmbup: )

2) älä nojaa mahdollisesti mukanatulevaan antenniin - se saattaa olla aivan jätettä

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, minäkin olen tuota kokeillut, XP taisi silloin olla PC:issä sekä omenakoneissa Mac OS X 10.1.jotain. Samanlainen nysärimpula-antenni kuin tuossa edellä kuvattuna, eikä kummassakaan koneessa kuva näkynyt saati kanavia löytynyt. Toisaalta käyttöohjeessakin kehotettiin käyttämään "kanavahaun aikana antennia jossa on riittävän vahva signaalin vastaanotto". Tuote oli  kuin polkupyörä, jolla ei voi ajaa ilman apurattaita. Palautin kauppaan, onneksi oli ennalta sovittu palautus, kun myyjäkään ei voinut luvata toimivuutta etukäteen.

 

Kiteytettynä: tutkimattomia ovat signaalien tiet, eli jos saat laitteen ennakkoon kokeille kotiisi, voi olla elämä helpompaa, eikä tule pettymystä niin helposti. Muun muassa Gigantti taitaa myydä laitteita palautusoikeudella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juhalta kyllä informatiivinen kommentti, täyttä asiaa.

 

Meidänkin taloudesta muinoin löytyy, ei taida olla enää, tuo kyseinen Reddo merkkinen digi-tv tikku. Täällä se kieltämättä toimi enemmän kuin täydellisesti, pakko myöntää. Ajoi asiansa täydellisesti. Antenninkaan kanssa ei ollut ongelmia - siinä mukana tulleessa antennissa oli magneetti pohjassa, iskettiin kiinni PC rautaan niin kyä toimi. ;D Taitaa olla kuitekin yksilökohtaista tää elektroniikka tuotteiden toimivuus nykyään.

 

/tuukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisko kokemuksia (hyviä tai huonoja) usb-väylään liitettävistä digitv-virittimistä?

 

Minulla käytössä tilaajalahjana tullut WeTech-merkkinen laite USB-porttiin. Sen sai muistaakseni mikrobitti-lehden tilaajalahjana joskus muinoin kun tilasi pari lehteä. On kyllä toiminut ihan hyvin, tosin sekään ei omalla antennillaan. Käytössä onkin erikseen ostettu vahvistimella varustettu sisäantenni. Kumma kyllä, ettei tikun mukana tullut antennin riitä, tv-mastoon on vain pari kilometriä matkaa.

 

Koskaan en voi näistä puhuttaessa olla kehumatta DVBViewer-ohjelmistoa. Laitteen mukana tulleet ohjelmistot ovat ainakin halvempien tuotteiden osalta aika kökköjä - raskaita ja signaalia ei tahdo löytyä. DVBViewer kaivaa laitteen mukana tulleen ohjemiston mielestä heikon signaalin vahvaksi signaaliksi ja kuvanlaatu on hyvä. Ohjelmisto on kevyt ja kustantaa 15 €, tai ainakin muutama vuosi sitten sen verran maksoi. Ohjelman kotisivuilta löytyy laitteiden yhteensopivuusluettelo, mutta voin kertoa, että itselläni on kaksi viritintä ja kumpaakaan ei listalta löytä ja ohjelma toimii molempien virittimieni kanssa. Toinen on PCI-väyläinen Pinnaclen valmistama laite.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käyttelin asuntoautossa sekä Artec t14? tikkua että Hauppauge usbtv analogi viritintä jonka perään törkkäsin nokian 12v toimivan digipoksin.

Kummallakin sai toimivan tv systeemin asuntoautoon mutta nokian etuna oli maksukorttipaikka. Xp järjestelmässä ei ollut ihmeempiä ongelmia kummankaan kanssa ja

artecin omalla antennilla sai melkein joka paikassa kuvan aikaiseksi,tosin auton antennilla helpommin.

 

Molemmat muuten ylimääräisinä(wink)

 

Apa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pinnacle PCTV 72e

 

-Siirtyminen kanavalta toiselle on tahmaista jos siirrytään samalla kanavanipusta toiseen, voi hyytyä.

-YLE tekstitys toimii satunnaisesti, useimmiten ei.

- Ohjelma kaatuilee satunnaisesti

 

- Ajurit/Codec-lisenssit pitää ostaa erikseen - rauta on halpaa, mutta rahastetaan softalla.

- HD-kuva vaatii järjettömän tehomyllyn

 

- USB-palikkaan saa normaalin koaksiaalikaapelin kiinni.

 

- kuvanlaatu on OK natiiviresoluutiolla = postimerkki.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsellä on ollut tämä (vaikkei varsinainen tikku olekaan) jo 4 vuotta;

Anysee E30 Combo Plus kortinlukijalla (http://www.anysee.fi/tuotteet.php.

 

Tekstitykset toimii ja normikanavat näkyvät jopa "miniläppärillä" ja kaapelitv:n ilmaiset HD -kanavat ainakin core2 quad-pc:llä.

Elisan 5 vuotta vanha miniläppäri ei jaksa vääntää HD:ta.

Boksissa on antenniliitäntä ja DVB-t/DVB-c virittimet.

Tallentaa ohjelmia yksitellen ja ilmeisesti kanavanippu kerrallaan (en ole jälkimmäistä kokeillut).

Itse olen todella tyytyväinen ollut ja ajoittain tuo on toiminut ainoana tv:nä kahden eri paikkakunnan väliä sukkuloidessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään