Mika Koski

Lentäjien moniottelu?

7 viestiä aiheessa

Hei,

 

montako lajia on "lentäjien moniottelussa" ja mitkä ne lajit ovat? Mikä on tämän lajin nimi englanniksi?

 

T. Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hassua että asia tulee nyt esiin kun siviili-ilmailijoille 1 moottorisella mäntäkoneella (PPL-VLA-ULAC)  ilmaileville  tarkoitetun moniottelutyyppisen harrastusmuodon kehittäminen päätettiin vuosien toimikuntatyöskentelyn jälkeen  (syy/seuraus?) kuluneena keväänä  lopettaa (laittaa jäihin)  kysynnän puutteen takia.

Homman ajatus oli tarjota Resreviläisurheiluliiton (Resul)  toimesta 2-4 hengen joukkueille mahdollisuus moniottelutyyppiseen ilmailutoimintaan jossa kallis  lentäminen olisi ollut vain pieni osa kokonaisuudesta.

Tarkoitus oli siis tarjota ilmailusta kiinnostuneille mutta ei (vielä)  ilmailulupakirjan haltijoille mahdollisuus osallistua2-4 hengen joukkueina tapahtumiin, vain joukkueen lentäjällä olisi siis  tarvinnut olla ilmailulupakirja.

Osalajeja olisi voinut olla sen verran kuin mielikuvitus antaa myöten.

Resul oli mukana siksi, että sillä on hyvät suhteet parhaimman infran omaaviin varuskuntiin, niiden ampumaratoihin, varuskuntien liikuntatiloihin jne ja se tekee jo valmiiksi yhteistyötä Lentopelastusseuran SLPS  kanssa.

Tästä olisi ollut helppo jatkaa kiinnostuksen kasvaessa esimerkiksi SLPS toimintaan.

 

Tällä hetkellä rajoitetusti moniottelutyyppiseen toimintaan lienee mahdollisuuksia vain SLPS Kauhavan tastarkastus/koulutustilaisuudessa.

 

Jos siviileille tarkoitetun ilmailun moniottelutyyppisen toiminnan kehittäminen, ideointi tai siihen osallistuminen kiinnostaa niin ottakaa ihmeessä yhteys Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtaja Risto Tarkiaiseen. Ruutia on  turha joka kerran keksiä kokonaan uudelleen.

 

 

Puh: 050 541 2007

 

Sähköposti:  risto.tarkiainen (at) resul.fi

 

Pete

 

 

Pete

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hassua että asia tulee nyt esiin kun siviili-ilmailijoille 1 moottorisella mäntäkoneella...

 

Mä ihan vaan suunnittelen reipasta ulkoilmatoimintaa pojan 9 v synttäreille.  ;D Viime vuonna käytiin lentämässä Malmin Cessna -simulla ja ottamassa kylmät tyypit hallin puolella, joten on vaikea pistää enää paremmaksi.

 

Niin, miksei esim. kerhon maaliinlaskukisojen yhteyteen voisi laittaa tuollaisen moniottelun pystyyn. Esterataa ja ammuntaa... way to go!!!

 

T. Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

9v näyttää olevan hyvä ikä antaa maistiaisia eri lajeista.

Nuorin (Suomessa) rallilennon SM kisaan (!!) tähystäjänä osallistunut taisi olla juuri  9v.

Kuulemma intoa riittää edelleen, Ilmailu lehdessäkin taisi olla muutama vuosi sitten asiasta tarinaa.

 

Ei vaites, kilpaileminen sanana kuullostaa joskus  kovin vakavalta, kerhotapahtumien kautta voi helposti rakentaa hyviä teemoja. Varsinainen kilpaileminen on sivuseikka jos kokee homman muuten mielekkääksi.

 

Pete

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään