Janne Matilainen

Halpalentoyhtiö chartterit

4 viestiä aiheessa

Tulipa tuossa vaan mieleen, että lentävätkös nämä halpikset kuten EasyJet tahi Ryanair ym. chartteri lentoja? Onhan niillä kyllä normaalissa reittiverkostossakin jo noita lomakohteita mutta että noin lisänä vakioreiteille...vai lieneekö nykyiseen liiketoimintamalliin soveltumatonta toimintaa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Esim. juuri nurinmennyt Volare aloitti charteryhtiönä ja rupesi sitten halpalentoyhtiöksi. Sinänsä tämä muutoskonsepti lienee helpompi kuin halpalentoyhtiön polkaiseminen pystyyn tyhjästä. Ei vaan tällä kertaa onnistunut, vaikkakin Volaressa epäillään tapahtuneen myös jotain rahoituspuolen häikkää, kertoo aamun BBC. Siellä joku konsultti kertoi, että Euroopan nykyisistä noin 50 halpisyhtiöistä noin 30 %:n arvioidaan katoavan markkinoilta lähitulevaisuudessa joko fuusioiden tai konkurssien kautta. Kilpailu on kovaa.

 

Toinen esimerkki on Lauda Air, joka toimii nykyisin Austrian-yhtymässä charterlentopuolella, ja Lauda perusti halpisyhtiö NIKIn, joka on kimpassa hyvin porskuttavan Air Berlinin kanssa, joka on lyhyehkössä ajassa kasvanut Saksan toiseksi suurimmaksi lentoyhtiöksi ja juuri tilasi 70 Airbussia 40 koneen lisäoptiolla sukkuloiden mm. Saksassa, Englannissa, Espanjan ja Kreikan ja Egyptin jne lomakohteissa melkoisen hyvällä menestyksellä.

 

Luulisin, että halpisyhtiöiden koneet ovat niin tiukassa aikataulunmukaisten lentojen käytössä, että niiltä harvemmin extrakoneita charttereihin löytyy. Voin olla väärässäkin. Esim. joululennoille Lappiin voi ehkä löytyä ylimääräinen kone, jossei joulunaikaan muuten lennetä.

 

Soderin aikatauluja katsellessa kiinnittyi huomio mm. siihen, että kone yöpyy esim. Kittilässä yli 24 tuntia ennen seuraavaa lentoa. Ei kovinkaan tehokasta koneenkäyttöä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä LaudaAir lentää reittilentojakin Austrianin "kyljessä" mm. B767-koneilla.

Ja Niki Laudallahan ei ole LaudanAirin kanssa enää mitään tekemistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niki Lauda perusti uuden firman ja vaihtoi busseihin:

http://www.airliners.net/open.file/529498/L/

http://www.airliners.net/open.file/507968/L/

 

Mukavaahan tuota ilmailua on "harrastaa", kun lompakkossa on ilmeisesti vieläkin täytettä :)

http://www.airliners.net/open.file/633221/L/

 

Nikihän kävi taannoin täälläkin hakemassa oppia Finskin bussisimulla. Taisi olla täälläkin asiasta juttua silloin.

 

Mutta se Nikistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään