Ville Gröndahl

Auton tuonti USA:sta, kokemuksia?

10 viestiä aiheessa

Olisi tarkoitus tuoda harrasteauto jenkkilästä. Onko kellään foorumilaisella kokemuksia harrasteauton tuomisesta rapakon toiselta puolen? Tarvitsen apua, kun mieleinen harrastelelu on melko vaikea löytää euroopasta, niin on pakko alkaa kallistumaan jenkkilän suuntaan... Löysin muutaman suomalaisen firman, mitkä toimivat alalla hoitaen paperityöt ja laivauksen:

 

www.ustrading.fi

www.maahantuontipalvelu.fi

www.autoexportusa.com

www.jenkkiautot.com

www.autoagent.fi

 

Kenelläkään kokemuksia kyseisistä firmoista? Hyviä? Huonoja?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vielä yksi, joka tuo Kaliforniasta: http://www.oldcarsworld.com

 

Aikaisemmin liike asusti samassa osoitteessa Niittyläntie 11 Mobilisti-lehden toimituksen kanssa, nimistä päätellen taitaa olla muutakin yhteistä; nyt liike näytti lehdessä olleen ilmoituksen mukaan siirtyneen isompiin tiloihin Niittyläntie 6:ssa.

 

p.s.

Niin, tosiaan, etsittävän auton iästähän ei ollut mitään mainintaa, käsitteeseen 'harrasteauto' tietysti sopii monen ikäisiä autoja.

 

p.p.s.

Tuo http://www.oldcarsworld.com/oldcars/image.php?Id=3479 olisi kyllä hieno! :)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pisteet tuolle KK Car, ovat toimittaneet jo kaksi harrasteautoa minulle ja kolmas on parasta aikaa tulossa.

 

Palvelua saa joko Englanniksi tai Suomeksi ja hinta noin $1700 / auto. Hoitavat tarvittaessa myös maarahdin ostopaikasta heille konttiin lastattavaksi, tämän hinta vaihtelee välillä 200-1000$ riippuen kuinka kaukaa auton ostaa.

 

Ainakin heidän kauttaan palvelu on toiminut niin hyvin että rahtaus on pienin murhe koko auton hankinnassa.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro! Meneekö esim. 60-luvun auton maksut jenkeistä tuotuna näin, että osto+rahtihinnan päälle tullia 10% ja sitten koko homman päälle vielä alv 23%? Nuo autoverothan näissä vanhoissa on mitättömiä.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toivottavasti jotakin hyvää. Nimittäin viiden USA-tuontiauton, ja noin parinkymmenen muun jenkkivessan kokemuksella voin sanoa, että käy tosiaan itse katsomassa ja toteamassa ajoneuvon kunto ennen ostopäätöstä. Noiden viiden joukkoon mahtui kaksi täyttä paskaa. Huonosti kolarikorjattuja - mailit kaunisteltuja - päältä kauniita autoa, joihin paloi käämit jo parin ensimmäisen viikon jälkeen. Autot ostettiin ebaysta näkemättä, pelkkä myyjän sana faktana. No, se nyt ei taloudellista tappiota tuonut, kun ostohinnat olivat luokkaa 5000$ ja autot harvinaisia Suomessa. Kolmesta muusta jäi hyvä maku, 1972 Lincoln Mark IV olikin meillä pitkään. Auto oli itseasiassa parempi kuin osasin edes odottaa. Pienimmätkin virheet, joita ei juuri edes ollut - myyjä kuvaili erittäin tarkasti. Vieläkin tunnen jonkinlaista sympatiaa myyjää kohtaan, joka vielä soitti ja kyseli oliko auto sellainen kuin piti ja pyyteli Renon kisoihin syksyllä.

 

Se on jännä maa tuo USA. Kulttuuri on myös autoilussa aivan eri, kuin mihin on täällä totuttu. Mutta voi ristus, että siellä on hienoja autoja, jos ja kun vain osaa kaivaa oikeista paikoista. Tosin nykyisin varsinkin 60-70-luvun muskeliautojen hinnat alkavat olla siellä jo kohta korkeammalla, kuin vastaavien aikanaan tänne tuotujen Suomessa. Siitähän se on sitten kiinni mitä hakee.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, tarkka ja kriittinen täytyy olla. Mullahan oli ennen tuoni jagge johon olis voinut jättää rahat käyttämästä eli kokemus opettaa... Jenkkilästä aloin etsimään uutta  harrastekandidaattia kuin euroopassa on vain romuja tai jos auto on asianmukaisesti entisöity tai muuten pidetty kuin kukkaa kämmenellä, niin sitten hinta karkaa käsistä... Jenkeissä pyyntihinnat on 25 000 dollarin paikkeilla, ja tarkoitus on ollut yhdistää lomamatka auton katseluun eli paikanpäälle katsomaan kun ainakaan oma riskienottokyky ei kestä 25 000 dollarin kuluttamista näkemättä ja kokeilematta mitä oikeasti on ostamassa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään