Petri Lehtovirta

US Navy julkaissut F/A-XX RFI:n

1 viesti aiheessa

US Navy on julkaissut tietopyynnön (RFI)  uudesta hävittäjälentokoneesta, jolla on tarkoitus korvata Boeing F/A-18E/F Super Hornet ja EA-18G Growler vuodesta 2030 alkaen.

 

Kyseessä on siis tukialuskäyttöön sopiva, ilmaherruushävittäjä, jolla on kyky toimia useassa roolissa, RFI:ssä se on määritelty näin: "Primary missions include, but are not limited to, air warfare (AW), strike warfare (STW), surface warfare (SUW), and close air support (CAS)." Lisäksi koneeseen tulee sisältyä kykyjä, joita löytyy jo nykyisin käytössä olevista koneista, kuten "organic air-to-air refueling, tactical reconnaissance, surveillance and target acquisition (RSTA), and airborne electronic attack (AEA)".

 

USN ei ole rajoittanut ehdotuksia siinä mielessä, että onko kyseessä miehitetty vai miehittämätön konetyyppi.

 

Hornet E/F:n vanhimpien yksilöiden elinikä alkaa päättymään 2030 -luvulla. Myös US Air Force joutuu jo aloittamaan suunnittelun  Lockheed Martin F-22 Raptor -koneiden korvaamiseksi. Puolustusministeriö saattaa pakottaa AF:n ja USN:n tekemään yhteistyötä.

 

FlightGlobal

 

Lisää juttua mm. suorituskykyvaatimuksista: FlightGlobal

 

---------------

 

edit - lisää juttua

 

Kovaa sisäistä vääntöä puolustusministeriön ja USN-välillä mm suunnitellusta rahoituksesta ja hankkeen tarpeellisuudesta ylipäätään:

FlightGlobal

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään