Jarmo Kohtanen

Norwegianilla lakonuhka

5 viestiä aiheessa

Norwegian ja lentäjien yhdistys NPF ovat päässeet sopimukseen, jolla vältetään lentäjien lakot ja oikeusjuttu. Norwegian takaa, että Skandinavian ulkopuolelle perustettavien base-tukikohtien työpaikat eivät synny Skandinaviassa jo olevien työpaikkojen kustannuksella (huom. Helsinki ei kuulu Skandinaviaan). Tämä takaa yhtiölle mahdollisuuden avata joustavasti tukikohtia Skandinavian ulkopuolelle. "Pääperiaatteena" on, että näissä tukikohdissa työskentelevät lentäjät palkataan vakinaisiksi kahden vuoden sisällä.

 

http://www.boarding.no/art.asp?id=49837 (norjaksi)

 

... missään ei kuitenkaan sanota, mitä tapahtuu esim. silloin, jos Helsingin base suljetaan 2 vuoden sisällä ja siirretään vaikka Tallinnaan, joten lienee parasta odottaa tarkempaa tietoa - mikäli sellaista on tulossa. Varovainen suhtautuminen Kjosin lausuntoihin lienee terveellistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hienoa :thmbup:

 

Norwegian ja lentäjien yhdistys NPF ovat päässeet sopimukseen, jolla vältetään lentäjien lakot ja oikeusjuttu. Norwegian takaa, että Skandinavian ulkopuolelle perustettavien base-tukikohtien työpaikat eivät synny Skandinaviassa jo olevien työpaikkojen kustannuksella

 

Mutta ajatusrakenteena, mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Siis jos Skandinavian puolelle perustetaan base niin se ei...mitä? En oikein ymmärrä.

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei sitä välttämättä ymmärrä moni muukaan, koska sopimuksen yksityiskohdista ei ole kerrottu enempää  ;) Tarkoittanee esim. sitä, että palkattaessa Skandinavian sisälle (Norjaan tai Ruotsiin jne) uusia lentäjiä heitä ei ulkoisteta sopimuspiloteiksi Helsinkiin, tai sitä, että nykyisiä Skandinavian lentäjiä ei ulkoisteta Helsinkiin tai muuallekaan. Toisinsanoen, norjalaiset lentäjät turvasivat omat etunsa, muilla ei niin väliä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yli 800 Norwegianin norjalaiseen Parat-ammattijärjestöön kuuluvaa lentoemäntää ja stuerttia on menossa lakkoon keskiviikkoaamuna, ellei valtakunnansovittelijan kanssa neuvoteltaessa synny yhteisymmärrystä lentoyhtiön johdon kanssa siihen mennessä. Emot ja stuertit haluvat vastaavat prosenttikorotukset kuin mitä lentäjät ja muut ammattiryhmät ovat jo saaneet, sekä paremmat työehdot, koska heidän mielestään enintään 60 tuntia viikossa ja enintään 22 tuntia vuorokaudessa työaikaa on liikaa.

 

http://www.realtid.se/ArticlePages/201210/05/20121005161549_Realtid675/20121005161549_Realtid675.dbp.asp

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään