Markus Valo

Tallinnan lentokentälle rakennetaan uusi terminaali

3 viestiä aiheessa

Tallinnan lentokentälle rakennetaan ensi vuonna uusi terminaali voimakkaasti lisääntyneen halpalentoliikenteen käyttöön. Kevytrakenteisen ja helposti laajennettavan terminaalirakennuksen lisäksi kentälle tulee viisi uutta lentokonepaikkaa.

 

Tallinnan lentokenttä on käymässä pieneksi, sillä se on suunniteltu enimmillään 2,5 miljoonan vuosittaisen matkustajan tarpeisiin. Viime vuonna kentän kautta kulki 1,9 miljoonaa matkustajaa eli 38 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna. Tänä vuonna määrän odotetaan nousevan jo 2,3 miljoonaan.

 

Uusi yksinkertainen terminaali on tarkoitettu noin miljoonalle matkustajalle. Sitä käyttävät halpalentoyhtiöt, jotka ostavat niukasti lentokentän palveluita, lentokenttäyhtiöstä kerrotaan.

Tallinnan lentokentältä lähtee tai sinne laskeutuu noin 110 lentoa päivässä. Liikenteestä kolmanneksen hoitaa Viron lentoyhtiö Estonian Air. Seuraavaksi suurimpia ovat halpalentoyhtiöt Ryanair ja Air Baltic.

 

Eniten lentoja on Helsinkiin ja Riikaan, mutta matkustajamääriltään ykkösiä ovat Britannian- ja Saksan-lennot. Myös lennot Moskovaan, Pietariin ja Kiovaan ovat lisääntyneet.

Rahdin määrä Tallinnan lentokentällä lisääntyi viime vuonna 54 prosenttia.

 

YLE Uutiset

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään