Lari Nylund

IS: Finnairin aikautaulusekoilu Kittilässä hermostutti - Onko tämä aprillipilaa!

2 viestiä aiheessa

IS: Finnairin aikautaulusekoilu Kittilässä hermostutti - Onko tämä aprillipilaa!

 

Levillä lomailleet matkustajat höykytettiin kentälle tuntia aikaisemmin, mutta lopulta lentokone lähti kuitenkin alkuperäisessä aikataulussa.

Kittilästä Helsinkiin Finnairin koneella lentäneiden aamu alkoi sunnuntaina tekstiviestillä, joka sai lietsottua monessa lomapaikassa aikamoisen lähtöpaniikin.

- Heräsin Finnairin viestiin, jossa sanottiin, että lähtö on siirtynyt tuntia aikaisemmaksi, Levillä lomailemassa ollut Carita Savin kertoo. Viesti tuli kello 9.20. Sen mukaan lentokone lähtisi kello 11.50 eikä 12.50 kuten lipussa luki. Savinilla ja hänen kavereillaan ei ollut mitään valmiiksi pakattuna, ja aikaa oli niukasti.

- Ei jäänyt aikaa aamupalaan vaan suoraan sängystä piti alkaa yrittää järjestää lentokenttäkuljetus uusiksi. Kun Savin seurueineen oli selvinnyt kentälle asti, lentokone lähti kuitenkin vasta 12.50, eli alkuperäiseen aikaan. Paikalla olleen koneen henkilökunnallakaan ei ollut aavistusta, mistä oli kysymys.

- Katselimme heidän kanssaan Finnair Ground Customer Servicen nimissä lähetettyjä tekstiviestejä. Kaiken huipuksi ne olivat tulleet samasta numerosta kuin aikaisemmin VR:ltä tilaamani liput, Savin ihmettelee.

 

Kysessä järjestelmävirhe

Kiireellisen lähdön takia seurueelta jäivät aamukahvit juomatta, eikä sellaisia ollut luvassa kentälläkään, koska paikalla ei ollut henkilökuntaa.

- Ihmiset olivat älyttömän vihaisia, kun oli pitänyt järjestellä aamukyyti uudelleen. Kaikki jotka Levillä ovat käyneet tietävät, ettei se ole ihan helppoa. Sinne jäi varmaan monta turhaan tilattua taksia, Savin kertoo. Hän epäilee, että kyseessä oli aprillipila Finnairilta.

 

Finnairin viestintäpäällikkö Antti Miettinen kiistää jyrkästi moiset epäilyt.

- Tietenkään tämä ei ollut pila. Kysymys oli järjestelmävirheestä. Miettisen mukaan lippuihin oli järjestelmävirheen vuoksi merkitty lähtöajaksi kello 12.50, vaikka oikea lähtöaika olisi ollut 11.50. Siksi Finnair ohjeisti asiakkaita tekstiviestillä tulemaan kentälle tuntia aikaisemmin.

- Asiakkaita ohjattiin tulemaan kentälle koneeseen, joka lähtee 11.50. Kone lähti kuitenkin Helsingistä sen verran myöhässä, että Kittilästä päästiin lähtemään vasta 12.50, Miettinen selvittää. Miettinen uskoo, että kyseessä oli yksittäistapaus, eikä järjestelmävirheitä sattunut useampia.

- Olemme pahoillamme näistä epäselvyyksistä, hän sanoo.

 

Lähde: http://www.iltasanomat.fi/matkat/finnairin-aikautaulusekoilu-kittilassa-hermostutti-onko-tama-aprillipilaa/art-1288459254966.html

 

Finavia Kittilän lähtevissä:

11:50 Helsinki AY444 Lähtenyt 12:52

 

Finavia Helsinki-Vantaan saapuvissa:

13:15 Kittilä AY444 Laskeutunut 14:02

 

Flightradar24.com kertoo:

Finnair AY444 Kittila (KTT)-Helsinki Vantaa (HEL) Airbus A320-214 (A320) OH-LXL

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään