Hannu Tiitu

Erilaiset tunnukset Ilmavoimien koneissa

6 viestiä aiheessa

Dejavu netissä, kun törmäsin vuosia sitten johonkin kirjoittemaani tekstiin:

 

"Tulipa tuossa selattua kirjaa ilmavoimien lentokoneiden värityksistä ja tunnuksista kautta aikojen. Mukana oli paljon humoristisia symboleita, laivuetunnuksia ja erilaisia nimikkokoneita. Vielä Drakeneista ja MiGeistä näitä löytyi, mutta kuvat uudenkarheista Horneteista olivat pelkistetyn harmaita minimalistisine tunnuksineen. Onko näitä "perinteitä" jatkettu Hornet-kaudella?"

 

Tähän joku vastasikin, että ainakin "Kreivi von Rosen" olisi tarkoitus jostain Hornetista tehdä...

 

Niin, miten on, ovatko koneet vielä niitä "pelkistetyn harmaita"? Kai nyt kreivin ainakin tulisi Ilmavoimissa lentää..? Ja joko siihen uskaltaisi maalata myös vaikka pienen "hakaristitunnuksen", kreivin muistoksi.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kreivihän lentääkin ilmavoimissa ja on siis HN-457.Peräsimessä lukee teksti Kreivi Von Rosen,mutta muuten maalattu kuin muutkin HN:t

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näinpä. Kaikissa Suomen Horneteissa on samanlainen kahden eri harmaan maalauskaavio. Alapuolella hieman vaaalemapi kuin yläpuoli. Kokardit ovat tätä pienempää mallia joka otettiin jo MG jaDK aikana käyttöön. Koneissa ovat rekisteri tunnukset HN-401-457 (C-malli) ja HN-461-467 (D-malli). Nyt koneisiin on aletu maalaamaan isoissa huolloissa rekisteri tunnuksen kaksi viimeistä numeroa pyrstöön HW-kaluston tapaan.(auttaa koneitten tunnistamista esim. vastaan otettasessa yö lennoilta) Muita poikkeuksia kuin tuo Kreivi Von rosen teksti sivuvakaajassa ei taida olla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ole tullut siihen tulokseen,että nuo kaksi viimeistä numeroa löytyy jo jokaikisestä Suomi-Hornetista.Ihan alkuvuoden aikana lähes vain jokatoisessa oli,mutta kaikki mitkä olen nyt nähnyt niin kaksi viimeistä numeroa tosiaan löytyy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu no tuo olikin vähän MUTU tietoa,mutta enhän minä tiedäkään kuin Satakunnan lennoston Horneteista mitä on tullut kuvailtua,eikä Tampereella päin tosiaan ole kuin 10-15 Hornettia,jotka ahkerasti ovat ilmassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään