Olli Luoma

Videokuvaa

3 viestiä aiheessa

Tervehdys!

Ostin GoPro videokameran. Se tallentaa kuvan SD-kortille MP4-muodossa. Minulla on kaksi probleemaa.

 

Se tekee tunnin pätkästä kaksi tiedostoa. Onko mitään helppoa tapaa yhdistää nämä kaksi tiedostoa yhdeksi niin, että tunnin pätkän voi katsoa kerralla?

 

Tuo MP4 ei vissiin näy tavallisella DVD-toistimella (ainakaan minulla ei kotona näkynyt, toki toistin on jo iäkäs). Voiko tuon MP4 formaatin muuttaa sellaiseksi, että se näkyisi tavan videotoistimilla?

 

Jo etukäteen tiedosta kiittäen?

 

Lämpimin palloterveisin

 

Olli L

 

Olli

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä hankinta! Pätkien yhdistäminen onnistuu vaivattomimmin MPEG-4 yhteensopivalla videoeditorilla. Maceissä ja iPadissa esimerkiksi iMoviella,

. Windowsillekin on varmaan jotain vastaavaa. Microsoftin ilmainen Windows Live elokuvatyökalu ei ymmärrä mp4:ia ennen kuin ne kääntää apuohjelmalla johonkin toiseen formaattiin. Googlettamalla löytyy kyllä läjäpäin eksoottisia pikkuohjelmia kuten Avidemux. Onhan GoProlla nykyään omakin CineForm ohjelmisto jota voi kokeilla. Sillä ilmeisesti hoidetaan myös kameran firmware päivitykset.

 

Niin tunti on tolkuttoman pitkä aika editoimattomalle videolle. Ei sitä jaksa kukaan katsoa, ainakaan enää toista kertaa. Mutta siitä saa ehkä hyvän timelapse lentovideon, kun nopeuttaa kuvaa vaikka nelinkertaisesti. Varttitunnin videokooste voi olla muutenkin aika hyvä. Valmiin teoksen polttaminen dvd:lle on toki edelleen mahdollista mutta suosittelen tiedoston lataamista ja tallentamista suoraan YouTubeen tai Vimeoon. Varsinkin, jos kuvaat HD-videoita. Molemmat tukevat nykyään 1080-teräväpiirtotarkkuutta. Ja ainakin YouTubessa voit helposti hallita, ketkä videoitasi pääsevät näkemään.

 

[Edit] Yksi unohtui. Ainakin Macin QuickTime Playerin (v.10.1) kanssa tämä konsti tuntuu toimivan myös. Merge multiple video files using the free version of QuickTime.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään