Markus Valo

Kaksitasot taas muotiin: estävät yliäänipamauksen

1 viesti aiheessa

Siitä lähtien, kun insinöörit rikkoivat äänivallin, he ovat etsineet keinoja yliäänipamauksesta pääsemiseksi. Nyt kaksitasoinen lentokone on osoittanut kumoavansa paineaaltojen aiheuttaman metelin, kertoo Think SciTech.

 

Useat avaruusalan organisaatiot, kuten Nasa, ovat kehitelleet mahdollisimman pitkää ja kapeaa konetta, jotta se välttäisi ikävän pamauksen. Niiden sijaan Tohokun yliopiston tutkijat käyttävät ongelman ratkaisemiseen ilmailun historiasta tuttua kaksitasoa.

...

Tohokun yliopiston virtaustieteiden laitoksen lentokonemalli on nimeltään Misora, joka tarkoittaa suomeksi taivasta. Se on kaksitaso, jollaiset olivat yleisiä vielä 1930-luvulla. Nykyään kaksitasoja ei käytetä ilmailussa, koska ne aiheuttivat turhan paljon ilmanvastusta ja olivat siten tehottomampia kuin yksitasoiset lentokoneet. Siten niiden oli mahdotonta saavuttaa äänennopeutta.

 

Misora heijastaa kaksi shokkiaaltoa toisiaan vastaan. Se kumoaa positiivisen ja negatiivisen paineaallon vaikutuksen. Rakenne mahdollistaa yliääninopeuden ilman shokkiaaltoja ja kovaa pamahdusta.

 

Koko uutinen ja konseptikuva Tekniikka&Taloudessa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään