Harri Koskinen

Airbus, Boeing ja Embraer yhteistyöhön biopolttoaineiden kaupallistamiseksi

3 viestiä aiheessa

Lehdistötiedote 22.3.2012

 

Airbus, Boeing ja Embraer yhteistyöhön lentokoneiden biopolttoaineiden kaupallistamiseksi

 

Airbus, Boeing ja Embraer allekirjoittivat tänään aiesopimuksen yhteistyöstä edullisen biolentopolttoaineen kehittämisessä. Kolme lentokonevalmistajaa haluaa puhutella yhdessä hallituksia, biopolttoaineen valmistajia ja muita tärkeitä sidosryhmiä tukeakseen, edistääkseen ja nopeuttaakseen uusien kestävän kehityksen polttoaineiden saamista markkinoille.

 

Sopimuksen allekirjoittivat Airbusin pääjohtaja Tom Enders, Boeingin pääjohtaja Jim Albaugh ja Embraerin pääjohtaja Paulo César Silva Air Transport Action Groupin (ATAG) ilmailu- ja ympäristöhuippukokouksessa Genevessä.

 

“Olemme saavuttaneet paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana pienentääksemme alamme hiilijalanjälkeä: 45 prosentin kasvu liikenteessä on nostanut polttoaineen kulutusta vain kolme prosenttia. Biolentopolttoaineiden tuotanto ja käyttö ympäristöä säästävissä määrissä on avainasemassa, jotta saavutamme alan kunnianhimoiset hiilidioksidin leikkaustavoitteet. Autamme tässä tutkimus- ja kehitystyöllä, arvoketjujen laajenevalla verkostolla ja tukemalla EU-komissiota saavuttamaan tavoitteensa, jonka mukaan biopolttoaineiden osuus ilmailussa on neljä prosenttia vuoteen 2020 mennessä”, Airbusin Tom Enders sanoo.

 

“Innovaatio, teknologia ja kilpailu ajavat meidän kaikkien tuotteita suorituskyvyn korkeimmille tasoille. Yhteinen tavoitteemme vähentää ilmailun ympäristövaikutuksia ja yhteistyömme ympäristöä säästäviä polttoaineiden kehittämiseksi auttavat meitä nopeuttamaan biopolttoaineiden markkinoille tuloa. Näin kohtelemme planeettaamme kuten meidän kuuluu”, Jim Albaugh sanoo.

 

“Olemme kaikki sitoutuneita johtamaan teknologiaohjelmia, joka tekevät biopolttoaineiden kehittämisestä ja käyttöönotosta nopeampaa kuin jos toimisimme kaikki erikseen. Harva tietää, että Brasilian tunnettu autobiopolttoaineiden ohjelma käynnistyi ilmailututkimusyhteisössämme 1970-luvulla. Aiomme tehdä historiaa jatkossakin”, Paulo César Silva sanoo.

 

Yhteistyösopimus tukee alan käytäntöä vähentää hiilidioksidipäästöjä monin eri tavoin samaan aikaan. Kova kilpailu markkinoille kannustaa jokaista valmistajaa parantamaan jatkuvasti tuotteiden suorituskykyä, mikä tukee jatkuvaa innovaatiota. Tämä ja lentoliikenteen modernisointi ovat oleellisia tekijöitä, jotta ala saavuttaa hiilineutraalin kasvun 2020 jälkeen ja puolittaa päästöt vuoden 2005 tasosta vuoteen 2050 mennessä.

 

”Kolme johtavaa ilmailuyhtiötä unohtaa kilpailunsa ja ryhtyvät yhteistyöhön tukeakseen biopolttoaineiden kehitystä. Tämä korostaa sitä, miten tärkeänä ilmailuala pitää kestävän kehityksen käytäntöjä. Tällaisilla laaja-alaisilla yhteistyösopimuksilla ilmailu tekee kaikkensa saadakseen aikaan mitattavia vähennyksiä hiilipäästöissä tinkimättä globaalista taloudellisesta ja sosiaalisesta arvostaan”, ATAG:n toiminnanjohtaja Paul Steele sanoo.

 

Kaikki kolme yhtiötä ovat mukana ympäristöä säästävien polttoaineiden käyttäjäryhmässä (Sustainable Aviation Fuel Users Group, www.safug.org), johon kuuluu 23 suurinta lentoyhtiötä. Yhtiöt käyttävät vuosittain noin 25 prosenttia kaikesta lentopolttoaineesta.

 

Arvoketjut tuovat yhteen viljelijöitä, jalostajia, lentoyhtiöitä ja lainsäätäjiä ja nopeuttavat biopolttoaineiden kaupallistamista. Tähän mennessä Airbusin arvoketjuja on luotu Brasiliassa, Qatarissa, Romaniassa, Espanjassa ja Australiassa.

 

EADS Innovation Works johtaa EADS-konsernin biopolttoaineiden tutkimusta. Aiesopimukseen sisältyy avointen standardien ja menetelmien kehittäminen energia- ja hiilielinkaarten arvioimiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lehdistötiedote 30.3.2012

 

Airbus mukaan tutkimaan uutta polttoaineen valmistusprosessia

 

Airbus on liittynyt yhteenliittymään, jotka tutkii uutta tapaa tuottaa luontoa säästävää polttoainetta lentokoneisiin eukalyptuksesta. Hankkeen tavoitteena on saada uuden polttoaineen tuotantolaitos käyttöön Australiassa ensi vuoden aikana. Airbusin lisäksi mukana ovat muun muassa Virgin Australia ja Manchester Metropolitan University.

 

Yhteenliittymä tutkii pensaina kasvavien eukalyptusten kestävän kehityksen mukaista keräämistä ja muuntamista polttoaineen valmistuksen lähtöaineeksi pyrolyysin eli kuivatislauksen avulla.

 

Kotoperäisenä kasvina eukalyptus on mukautunut Australian ympäristöön, ja se soveltuu erityisen hyvin kestävän kehityksen viljelyyn, sillä sen avulla voidaan muuttaa suolapitoista maata taas tuottavaksi. Eukalyptuspensaita voidaan istuttaa maatiloille viljelykasvien oheen suuressakin mittakaavassa.

 

Maailman polttoainestandardeista vastaavat viranomaiset eivät ole vielä hyväksyneet kuivatislausta polttoaineen valmistusmenetelmäksi. Airbusin tehtävä yhteenliittymässä on auttaa sertifiointiprosessissa, jotta kuivatislaukseen pohjautuvat polttoaineet hyväksytään ensimmäistä kertaa käytettäväksi kaupallisessa ilmailussa.

 

Airbusin tavoitteena on rakentaa biopolttoaineiden tuotantoa kaikille mantereille. Tähän mennessä Airbus on osallistunut hankkeisiin Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja nyt Australiassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lehdistötiedote 24.9.2012

 

Sinopec ja Airbus kehittävät vaihtoehtoista lentopolttoainetta Kiinassa

 

China Petroleum and Chemical Corporation (Sinopec), yksi Kiinan suurimmista energiayhtiöistä, ja Airbus kehittävät uusiutuvan polttoaineen tuotantoa Kiinassa. Tavoitteena on saada vaihtoehtoiset polttoaineet käyttöön säännöllisillä kaupallisilla lennoilla.

 

Sinopec auttaa Kiinan keskushallintoa luomaan kiinalaisen lentokelpoisuussertifikaatin vaihtoehtoehtoisille polttoaineille, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

 

Sinopec valmistaa omalla teknologiallaan sertifioitua 1# bio-jetfuel-polttoainetta uudessa jalostamossaan Hangzhoussa lähellä Shanghaita. Jalostamo on yksi harvoista laitoksista maailmassa, joilla on kapasiteettia tuottaa lentopolttoainetta biomassasta suuressa mittakaavassa.

 

Airbus tukee kiinalaisen standardin kehitystyötä tuomalla siihen teknisen asiantuntemuksensa, jota on saatu aiemmista sertifiointiprosesseita EU:ssa ja Yhdysvalloissa. Airbusilla on myös kokemusta sopivien raaka-aineiden valinnassa.

 

“Biopolttoaineiden merkitys kasvaa jatkuvasti ilmailussa ja energiamarkkinoilla. Sinopec on kehittänyt oman teknologiansa lentopolttoaineen valmistamiseksi biomassassa ja jäteöljystä ja on jo valmistanut kansainväliset standardit täyttävää lentopolttoainetta”, Sinopecin johtaja DAI Houliang sanoo.

 

Polttoaineen sertifioinnin lisäksi kumppanit luovat kestävän kehityksen arvoketjua vaihtoehtoisille polttoaineille Kiinassa nopeuttaakseen niin käyttöönottoa kaupallisesti. Arvoketjussa käytetään täysin kotimaisia resursseja ja jalostuskapasiteettia.

 

Airbus tukee jo vastaavia vaihtoehtoisten polttoaineiden arvoketjuja Australiassa, Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa ja Lähi-idässä.

 

 

Airbus

Airbus on johtava lentokoneiden valmistaja, jonka tuotevalikoima on markkinoiden nykyaikaisin ja kattavin ja ulottuu 100 hengen koneista aina 500 paikan koneisiin. Airbus on toimittanut yli 7 000 lentokonetta, ja yhtiöllä on yli 330 asiakasta eri puolilla maailmaa. Tilauskannassa on lähivuosina toimitettavaksi noin 4 400 konetta. Airbus on globaali yritys, jolla on suunnittelu- ja tuotantotoimintoja Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Espanjassa. Tytäryhtiöitä on Yhdysvalloissa, Kiinassa, Japanissa sekä Lähi-idässä. Yhtiön pääkonttori on Toulousessa, Ranskassa. Airbus kuuluu EADS-konserniin.

 

Sinopec China Petroleum & Chemical Corporation

China Petroleum & Chemical Corporation eli Sinopec on energia-alan ja kemianteollisuuden yhtiö. Se on Kiinan suurin öljypohjaisten tuotteiden valmistaja ja toimittaja ja Kiinan toiseksi suurin raakaöljyn tuottaja. Emoyhtiö Sinopec Group on Fortune Global 500 -listalla viidentenä (2012). Sinopec on listattu Hongkongissa, New Yorkissa, Lontoossa ja Shanghaissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään