Jaakko Rissanen

Tuntemattoman 10-vuotiaan koulupojan aine

8 viestiä aiheessa

Moi,

 

sain Mikkelin Kaupunkilehden (viikonvaihde 13.-14.11.2004) artikkelin postissa mikkeliläisiltä tutuilta. Jutussa etsitään alla olevan kouluaineen kirjoittajaa. Aine on ilmestynyt Mikkelin Kaupunkilehdessä 25.11.1984 ja nyt aineen kirjoittajaa halutaan haastatella, tuliko hänestä sitten lentäjä? Aineen kirjoittajasta/aineesta jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Mikkelin Kaupunkilehteen (toimitus(at)mikkelinkaupunkilehti.fi). Ja sitten itse aineeseen:

 

---

 

Haluan tulla lentäjäksi, kun olen kasvanut isoksi, koska se on hauskaa hommaa ja helppoa. Sen takia on nykyisin niin paljon lentäjiä. Lentäjien ei tarvitse käydä paljon koulua, heidän on vain opittava lukemaan numeroita, jotta he osaisivat lukea mittareita. Arvaan, että heidän pitää osata lukea myös karttoja, niin, että he löytävät perille, jos ovat eksyksissä.

 

Lentäjien on oltava rohkeita, niin jos siipi tai moottori putoaa pois. Heidän on pysyttävä rauhallisina, jotta he tietäisivät mitä pitää tehdä.

 

Lentäjillä on oltava hyvät silmät, niin, että he näkevät pilvien läpi, eivätkä he saa pelätä salamoita tai ukkosta, koska he ovat lähempänä niitä kuin me.

 

Minä pidän palkasta, jota lentäjät saavat. He saavat enemmän rahaa, kuin ehtivät kuluttaa. Se johtuu siitä, että useimmat ihmiset pitävät lentämistä vaarallisena, paitsi lentäjät, koska he tietävät kuinka helppoa se on.

 

Ei siinä ole paljon sellaista, mistä en pitäisi, paitsi se, että tytöt pitävät lentäjistä ja kaikki lentoemännät haluaisivat mennä naimisiin lentäjien kanssa, niin että heidän on ajettava emännät pois, jotteivät olisi häiriöksi. Toivottavasti en tule ilmasairaaksi. Jos tulen ilmasairaaksi ei minusta voi tulla lentäjää ja sitten minun pitää mennä töihin.

 

---

 

Tunnustaako joku kirjoittaneensa? ;D

 

EDIT: ja ainehan tuo selvyyttä myös tuohon palkka-asiaan :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisin vaan kuvitella, että kaikki tämän palstan ihmiset haluaisi olla tuon kirjoituksen takana.

 

Eli vastaa, että Minä sen kirjoitin ::)

 

-lapsi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

7-vuotiaan Teron aine on hieman vastaava (julkaistu 19.5.2001 Ylöjärven Markkinasanomissa):

 

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tää sama juttu on ollu liikenteessä jo ainakin kymmenen vuotta. Ekan kerran törmäsin siihen joskus 90-luvun alkupuolella ja silloin sen oli muistaakseni kirjoittanut Amerikkalainen koulupoika, josta juttu oli sitten suomennettu. Olen nähnyt tuota myös englanninkielisenä versiona, joten miettiä sopii, mistä tuo kirjoitus on peräisin. Sinänsä juttu on loistava :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo 10-vuotiaan koulupojan aine on ollut etelän turistirysissä, Kreikassa ja Espanjassa, matkaoppailla tapana lukea bussissa matkalla lentokentälle jo ainakin 90-luvun puolessavälissä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

HEH! kuulostaa jotakuinkin omalta. Kirjoitin 3. luokalla aineen jossa haluan lentäjäksi. Varmaan moni muukin! vaihtoehtoina laitoin siihen seuraavat: Haluan isona lentäksi Finnairille ja lentää ulkomaille tai ainakin Suomessa ja jos en sinne pääse, niin sit ainakin ilmavoimiin...

ps:Finnairille en ees hakenut ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Kukapa meistä ei olisi pienenä haaveillut olevansa lentokapteeni?Muistuu mieleeni se tietoisku joskus -70 luvulta missä kyseltiin lapsilta mikä haluaisit olla!Ainoastaan se pieni kaveri mikä halusi olla "trakkorikuski" on edelleen elämänsä ammatissa??

 

Olihan siellä sairaanhoitajaa ja lentoemäntää ym..mutta eipä ne haaveet vastaan kova maailma usein kohtaa,ja tilanne senkun pahenee kilpailun ja oravanpyörän ottaessa enemmän otettaan nykyajan pilteistä!!

 

T:Harri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään