Peter Rumjantzeff

Fw-200 Condor Kannaksella

8 viestiä aiheessa

Tervehdys.

Pari-kolme vuotta sitten luin yhdessä suomalaisessa lentosotakirjassa kuvauksen Fw-Condorista, joka "Starttasi lyhyeltä radalta komeasti vesiruiskut päällä nousten jyrkässä kulmassa" (ei sanatarkasti juuri näin, mutta tarina oli tämä).

Paikaksi mainittiin joku Karjalan Kannaksen kentistä sota-aikaan.

Nyt jälkeenpäin lähes kaikki Apalin ja Koalan kirjat lukeneena olen yrittänyt muistella pääni puhki, mikä teos oli kyseessä mutta vanha pää ei enää muista. Kirjastosta sen lainasin, saattoi olla vanhempikin kirja.

Olisiko kellään mitään muistikuvia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoitatko mahdollisesti Hitlerin vierailua Immolassa Marskin 75-vuotissyntymäpäivien yhteydessä??? Hänhän saapui nimenomaan FW 200 Condorilla.

 

Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En. Suomessa pyöri muutamia muitakin Condoreita. Erään lähteen mukaan yksi jopa kaputoi Suomessa(Jerry Scutts muistaakseni, hyllyssä). Mikä tuossa Kannaksen havainnossa kiinnostaa on se, että se on ainoa havainto Kannakselta. Kiinnostaisi kovasti löytää tuo kirja uudelleen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se on mahdollista.Valtosenkin kirjat on luettu, tilasin aikanaan väitöskirjankin. Ei ollut niissä, kyse oli joko suomalaisen hävittäjäpilotin muistelmista tai niistä pommarilaivuekirjoista. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Puistolassa, 18 finaalin alla olevalla mäellä asunut Kalevi Vahtolammi (1928-1952) oli tehnyt tarkkoja muistiinpanoja ensin vuoden 1942 alussa, ja sitten helmikuun 1944 pommituksista ja Malmin kentän liikenteestä yleensä. Aiheesta on mm Puistolan Alueopas 2008-2009 lehdykäisessä. Kalevin nuorempi veli Matti oli kk-luokkakaverini. Muistiinpanot oli löytänyt talon myöhempi omistaja vasta 2000-luvulla. Näin toki itsekin Malmin lentoliikennettä vaikka kuinka mutten älynnyt tehdä muistiinpanoja.

 

16.6.1944 oli tullut koneita suuria määriä, mm parikymmentä Fw-190, myös Fw-58, Do-215, Douglas, Stuka jne. Yksi Fw-190 oli ollut kentällä selällään.  17.6.1944 Kalevin veli Olli luetteloi : 60 kpl Savoija Marchetti S-73, 20 kpl Ju-52, 30 Stukaa, 23 kpl Fw-190, 23 kpl Me-109.

 

22.6.1944 oli saapunut Fw-Condor, kahdeksan Fw-190 koneen saattamana, ehkä ulkom. Ribbentrop tuli juuri sillä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aiheesta on mm Puistolan Alueopas 2008-2009 lehdykäisessä.

 

Menin oman lehdykäiseni hukkaamaan muutossa... Olisin kovin kiinnostunut löytämään yhteystietoja Vahtolammin päiväkirjan nykyiselle omistajalle, näin mielenkiintoiset tiedot olisi hyvä saada julkaistua laajemminkin.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juan-Carlos Salgadon kirjasta löytyy:

 

"Jan 44, C-4 0097 KE+IV destroyed on landing, Finland"

 

Jerry Scutts:

 

"21 Oct 44 7/KG 40 C-8 0257 TO+XM take-off accident at Nautsi, Finland"

 

Se Kannaksen tarina jäi kiinnostamaan, olisi mukava löytää uudelleen. mm Himmlerin Condor taisi olla Malmilla vakiovieras. Marskikin taisi saada kyytiä Saksaan ja takaisin sillä muistaakseni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään