Petri Lehtovirta

Frankfurtin kentällä lakkoillaan

16 viestiä aiheessa

Lentoliikenne takkuilee tänään torstaina ja huomenna perjantaina Frankfurtin lentoasemalla Saksassa lentokentän työntekijöiden ulosmarssien takia.

 

Saksan ilmailualan työntekijöiden ammattiliitto GdF ilmoitti, että maapalveluiden työntekijöitä marssii ulos tänään torstaina kello 16 Suomen aikaa, ja he palaavat töihin kello 23 Suomen aikaa. Huomenna perjantaina työntekijät poistuvat kentältä Suomen aikaa aamu yhdeksän ja ilta yhdentoista väliseksi ajaksi.

 

Hs.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomenna olis se 10henk matka frankin kautta bangkokkiin. Thank god iskä sai tiedon ebookersilta(tjsp.), että meidän lennot lenetään :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saksan ilmailualan työntekijöiden ammattiliitto GdF ilmoitti, että maapalveluiden työntekijöitä marssii ulos tänään torstaina kello 16 Suomen aikaa, ja he palaavat töihin kello 23 Suomen aikaa.

 

Hesarin uutinen on tarkentunut siten, että kyse on lentoaseman maatasolla koneiden ohjauksesta vastaavien lennonjohtajien ja muiden kenttätyöntekijöiden lakko. Ammattiliitto GdF on vaatinut koneiden maan pinnalla ohjaamisesta vastaaville työntekijöille lisää palkkaa sen jälkeen, kun Frankfurtin neljäs kiitorata avattiin ja työ muuttui GdF:n mukaan monimutkaisemmaksi.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

että meidän lennot lenetään :)

LH851 klo 19.10 Helsingistä Frankfurttiin on Lufthansan nettisivun mukaan kuitenkin "cancelled"....jos tarkoitit tuolla toisessa ketjussa klo 19.20 lähtevällä koneella tätä (ja jos se sinun Rankvurttii on sama paikka kuin tuo Frankfurt?)  ;)

Kaukolennot näyttävät hoitavan kutakuinkin kaikki  :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt iskäni sai lopetettua 53min kestäneen puhelun ebookers.comin työntekijän kanssa ja tullut viestejä, että: canceled, reinstalled tjsp....kattoo sitte lennetäänkö vai ei :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin 150 lentoa jouduttiin torstaina perumaan työtaistelun takia Frankfurtin kentällä Saksassa. Lentoaseman maatasolla koneiden ohjauksesta vastaavien lennonjohtajien lakko jatkuu myös perjantaina. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa joutuu siis todennäköisesti huomennakin perumaan satoja lentoja.

 

Ulosmarsseihin osallistuu noin 200 työntekijää, joiden tehtävänä on ohjailla lentokoneiden liikkumista lentokenttäalueella. Ulosmarssiin päädyttiin, kun  Saksan ilmailualan työntekijöiden ammattiliitto GdF ja Frankfurtin kentän toimintoja ylläpitävä Fraport eivät päässeet sopuun työntekijöiden palkoista keskiviikkona.

 

GdF on vaatinut koneiden maan pinnalla ohjaamisesta vastaaville työntekijöille lisää palkkaa sen jälkeen, kun Frankfurtin neljäs kiitorata avattiin ja työ muuttui GdF:n mukaan monimutkaisemmaksi.Työnantaja puolestaan pitää lakkoa täysin käsittämättömänä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisikohan Condorin 763?

 

Vaikuttaa pikaisen google-konsultoinnin kanssa hyvälle päätelmälle. Omat alkuperäiset päätelmät menivät hyvin metsään, kuten kuvatoimistollakin :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ammattiliitto on päättänyt keskeyttää Frankfurtin lentokentän kenttätyöntekijöiden lakon työnantajan suostuttua uusiin neuvotteluihin palkankorotuksista. Viime torstaina lakon aloittaneet työntekijät palaavat töihin keskiviikon iltavuoroon. Neuvottelut lakon aiheuttaneista palkankorotusvaatimuksista jatkunevat torstaina.

 

YLE Uutiset

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saksassa Frankfurtin lentokentän kenttätyöntekijät menevät jälleen lakkoon huomenna sunnuntaina. Työntekijäliitto päätti aloittaa lakon, sillä heidän edustajansa ja lentokenttää hallinnoiva Fraport-yhtiö eivät päässeet sopuun työntekijöiden palkkavaatimuksista.

 

Ammattilliitto GdF:n mukaan lakko alkaa sunnuntai-iltana kymmeneltä Suomen aikaa. Sen on määrä päättyä varhain torstaiaamuna.

 

Reuters, AP, YLE Uutiset

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saksalainen työtuomioistuin määräsi keskiviikkona Frankfurtin lentokentän lakkoilijat takaisin töihin. Koneiden liikkumista kentällä ohjaavan henkilöstön lakko on sekoittanut lentoja jo kahden viikon aikana. Lakon oli määrä jatkua tällä haavaa torstaihin saakka. Työnantajan ja Lufthansa-lentoyhtiön oikeudelta hakema työtaistelukielto on voimassa toistaiseksi. Ammattiliitto voi valittaa päätöksestä.

 

Työtuomioistuin esti tiistaina myös Frankfurtin lennonjohtajien suunnitteleman tukilakon.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään